1 april 2014

L'Occitane Immortelle Divine


Al een aantal maanden in mijn badkamerkastje: L'Occitane Immortelle Divine, producten die hun oorsprong vinden in een mythische Corsicaanse bloem, de Immortelle, die zelfs niet verwelkt nadat ze geplukt is.


Strong stuff, dus, net wat een verouderende huid nodig heeft. Samen met een complex van zeven actieve bestanddelen, zorgt deze lijn voor een deftige anti-ageing. Ik kon twee producten uit de lijn testen: de Lotion Divine en de Crème Divine.

De verpakkingen van L'Occitane zijn altijd heel erg sprekend. De Immortelle Divine-lijn staat in het geel en voelt zwaar in de hand. Zeker de Crème Divine is een zware, glazen pot en dat geeft toch wel wat karakter. Esthetisch en effectief, I like. Want het is niet alleen de buitenkant die telt: Crème Divine heeft bijvoorbeeld al meerdere beauty awards gewonnen.


Maar na mijn eerste stap (reinigen) begin ik met de Lotion Divine. In tegenstelling tot mijn andere lotions die meer van het waterige type zijn, is de Lotion Divine een soort van serumtextuur. Nochtans is dit echt als lotion bedoeld en neem je er een beetje van op een watje om op je gezicht te deppen. Hij zorgt ervoor dat je huid terug zijn evenwicht vindt en stimuleert de celvernieuwing. Het is een heel zachte lotion die ook absoluut zal werken voor een gevoeligere huid omdat het de huid echt terug soepel en zacht maakt. Na de lotion volgt dan nog een serum en een crème.


Die crème was uiteraard de Crème Divine, waarvan de formule recent werd vernieuwd. Wat meteen opviel, was de enorme rijke en romige textuur. Niet mijn gewoonlijke keuze, want met mijn normaal-gemengde huid grijp ik eerder naar een gelcrème om het allemaal fris en vetvrij te houden. Gelukkig was mijn vrees ongegrond en hield mijn huid echt van dit spul. Een klein beetje crème was altijd voldoende om mijn huid perfect in balans te houden. 

L'Occitane weet als geen ander hoe hydratatie én anti-ageing te combineren en dat doen ze perfect met heel deze Immortelle Divine-lijn. Dat is voor mij ook het grote pluspunt, dat je niet moet kiezen tussen het een of het ander maar dat het gewoon een en-en-verhaal is. Eentje waar mijn huid heel happy van wordt! Op dit moment test ik trouwens ook nog twee andere L'Occitane huidproducten: de Brightening Essence en Eye & Care Mask Duo Brightening Correction (die zag je hier al voorbijkomen!). De Lotion Divine gebruik ik nu nog altijd 's morgens als pre-toner, de Crème Divine is opgeschoven in mijn routine en gebruik ik nu als nachtcrème.

L'Occitane Immortelle Divine:
Regard Divin - 15 ml voor € 49,00
Lotion Divine - 200 ml voor € 38,00
Extrait Divin - 30 ml voor € 85,00
Crème Divine - 50 ml voor € 80,00
Share:

7 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig