20 juni 2014

A trio by Caudalie: Polyphenol C15


Een tijdje geleden ontving ik een pakketje met drie nieuwe producten van Caudalie. Het gamma Polyphenol C15 combineert polyfenolen en vitamine C, het perfecte duo tegen oxidatie en rimpels.

Het beginpunt van verval: 30 jaar. Voor onze huid dan toch, want voor de rest valt het erg mee op tram 3. Vanaf die leeftijd wordt onze huid iets minder zelfredzaam en kan het wat extra hulp gebruiken tegen de inwerking van vrije radicalen. Zonder deze extra boost begint de huid te dehydrateren, verliest ze densiteit en elasticiteit en wordt het natuurlijke herstel afgeremd. Kortom: je huid begint te oxideren. Perfect normaal, maar ik probeer er toch iets tegen te doen.

Caudalie werkt al langer met polyfenolen uit druivenpitten die super anti-oxiderend zijn en het chemisch oxidatieproces positief beïnvloeden. De combinatie met vitamine C, eveneens een anti-oxidant en antirimpelmiddel, maakt dat de twee ingrediënten elkaar versterken en een beter resultaat bieden dan wanneer ze apart worden gebruikt. Een dosis hyaluronzuur werkt het geheel af.


De Antirimpelcrème voor ogen en lippen zag je hier al voorbijkomen en ik gebruik deze nog steeds. De tube met precieze doseerkop zorgt ervoor dat ik hiervan niets verspil en enkel neem wat ik nodig heb. De oogcrème bevat, naast polyfenolen en vitamine C, ook nog een aantal extra ingrediënten speciaal voor de oogomtrek: varen (verstevigend), peptiden (collageenboost), Indische kastanje (egaliserend), zoethout (ontgiftend) en calendula en hamamelis (verzachtend). De absolute winnaar, in mijn ogen (pun not intended).Voor de hoogste dosis actieve bestanddelen moet je bij het Beschermend Antirimpelserum zijn dat werd versterkt met hyaluronzuur en squalaan. Je kan het serum op twee manieren gebruiken: dagelijks en het hele jaar door of juist enkel als intensieve kuur en je volgt dan met de Beschermende vloeibare Antirimpelcrème. met SPF 20. Ook netjes in een tube, handig en hygiënisch. De crème is olievrij en voelt licht aan, maar voor mijn huid is de combinatie serum en crème net iets te rijk, want mijn huid blijft wat vettig aanvoelen. Het wordt dus een of-of-verhaal waarbij ik het serum combineer met een hele lichte gelcrème of een ander serum als basis gebruik voor de Caudalie crème en die tactiek werkt perfect. Dat verval zal dan toch voor latere leeftijd zijn, hoera ;-)

Caudalie Polyphenol C15 - verkrijbaar bij de (para)farmacie
Antirimpelcrème voor ogen en lippen - 15 ml voor € 28,16
Beschermend Antirimpelserum - 30 ml voor € 38,72
Beschermende Vloeibare Antirimpelcrème SPF 20 - 40 ml voor € 35,20BeautyLoves
Share:

4 opmerkingen

 1. Oeh dit klinkt geweldig! Nu ik op middelbare leeftijd ben en kleine zichtbare rimpeltjes krijg zou ik deze producten zeer goed kunnen gebruiken ;-)

  Fijne dag Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou je de oogcrème aanraden voor 's avonds of is hij daar niet rijk genoeg voor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel! Ik gebruik hem nu overdag, maar het is een crèmestructuur dus je kan dat perfect 's avonds gebruiken.

   Verwijderen
 3. Ik vind dit ook erg fijne producten! Voor mijn droge huid is de combinatie serum - crème perfect! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig