30 juni 2014

Red Carpet Manicure: Gel Polish Pro Kit

Red Carpet Manicure

Wie regelmatig een beautyblog leest, heeft de gelnagellak at home kits zeker al eens gespot. Vorig jaar was dit een grote hype en erg veel merken brachten hun eigen versie uit. Járen geleden heb ik een tijdje gelnagels gehad en ging ik elke paar weken naar de schoonheidsspecialiste, maar met de at home gelnagellakkits had ik nog geen ervaring. Tot nu, dankzij Red Carpet Manicure, die tot twee weken draagtijd belooft.

Red Carpet Manicure

Bij de Ultra Fast Gel Polish Pro Starter Kit krijg je alle benodigdheden netjes in een doos, inclusief Red Carpet Reddy, een rode nagellak. Als extra heb ik er ook de superhandige Accessories Kit bij, maar op zich is die kit niet noodzakelijk als je zelf al enkele van deze tools in huis hebt.

Om te beginnen moeten je nagels proper, vetvrij en eigenlijk zelfs een beetje droog zijn. Dat bevordert de hechting en dus ook de draagtijd. Als je de Accessories Kit hebt, kan je eerst de glans van je nagels halen met een Buffing Tab, zoniet begin je met de Purify Pre & Post Application Cleanser op een watje te doen en over je nagels te gebruiken. Daarna volgt Prep Max Adhesion die onmiddellijk lijkt te verdampen en je nagels mat maakt.
Dit is ook het moment om je nagelriemen naar achter te duwen met een bokkenpootje en je nagels in de gewenste vorm te vijlen.

Red Carpet Manicure

Red Carpet Manicure

De tweede stap is de kleur opbouwen. Na elke stap gebruik je de LED-lamp die in de kit zit en die ook met USB-kabel werkt. Ik heb mijn nagels dus gewoon gelakt terwijl ik naar YouTube-filmpjes aan het kijken was, ideaal! Je begint met de Structure Base Coat Gel, volgt met de LED Polish kleur naar keuze en werkt af met de Brilliance Seal & Shine Top Coat Gel. Lakken gaat supergemakkelijk en precies, maar je moet de kwastje wel goed afstrijken zodat je telkens met een dun laagje kan werken. Dunne laagjes zien er natuurlijker uit en houden ook gewoon beter dan dikke lagen.

Op dat moment heb je een glanzende kleur op je nagels, maar voelt alles nog een beetje sticky. Tijd voor de laatste afwerking: opnieuw een watje met de Purify Pre & Post Application Cleanser en een verzorging voor je nagels zoals de Revitalise nagelriemolie. Dat laatste vind ik voor mijn droge nagels wel een must, zeker na dit hele proces.

De hele tutorial staat ook in een filmpje online op het kanaal van Red Carpet Manicure.

Red Carpet Manicure

Het resultaat is echter geweldig! Op mijn Instagram kon je al een foto zien vlak nadat ik RCM had aangebracht: een glossy manicure die echt geweldig goed houdt. Een week later (ja, dat lees je goed, een hele week) zien mijn nagels er uit zoals op de foto hierboven: ik heb een klein beetje tipwear, maar voor de rest zit alles nog perfect en glanst het zoals op dag een. En dan ben ik niet eens lief geweest voor mijn nagels: ik heb gewoon gepoetst, afgewassen en een hele stapel kartonnen dozen weggewerkt, wat in normale omstandigheden echt funest is voor mijn zwakke nagels. Met RCM is er gewoon niets van te zien!

De enige reden dat ik de manicure er na een week van af heb gehaald, is omdat ik de rode kleur beu was. Normaal gezien lak ik mijn nagels twee tot drie keer per week en ik wissel graag af van kleur, dus een hele week lang dezelfde kleur dragen, is voor mij een echte uitdaging. Die twee weken draagtijd had ik echter met gemak gehaald want alles zat er nog perfect op.

Red Carpet Manicure

Verwijderen gaat trouwens even gemakkelijk: voorzie tien watjes die je verzadigt met de Erase Gel Nail Polish Remover en wikkel je nagel samen met het watje in wat aluminiumfolie. Een kwartiertje laten inwerken en je ziet de nagellak vervellen. De laatste restjes kan je supergemakkelijk verwijderen met de punt van een rozenhoutje. Maar vergeet zeker niet om je nagels nadien de nodige TLC te geven. Het ziet er op de foto erger uit dan het is, met een beetje verzorging wordt het direct beter, maar het is wel essentieel als je je nagels niet wilt verpesten.

Gelnagellak is ideaal voor een speciaal event of feestje, als je op vakantie gaat, je nagels wat extra versteviging kunnen gebruiken of als je liefst lang dezelfde kleur draagt en graag perfecte nagels wilt. Eens aangebracht, moet je er gewoon niet meer naar kijken, tot het tijd is om de uitgroei bij te werken.

Hebben jullie al eens gelnagellak gebruikt?

Red Carpet Manicure - verkrijgbaar via http://www.redcarpetshop.be/
Ultra Fast Gel Polish Pro Starter Kit - € 119,00
Accessories Kit - € 4,95
LED Polish nagellak - € 16,25BeautyLoves
Share:

6 opmerkingen

 1. Ik heb het kitje van Essence, en eigenlijk valt dat heel goed mee voor de prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben na bijna 10 jaar nagels laten doen bij de schoonheidsspecialiste, zowel hars als gel, er effe mee gestopt omdat het niet meer leek te houden, het kwam echt steeds snel los en voor half de 40 € vond ik dit te duur worden.
  Twee à drie maanden echt met in mijn ogen verschrikkelijk korte (en dus voor mij afgrijselijk lelijke) nagels rond gelopen, wel op en top verzorgd en met nagelverharder.
  En daarna heb ik mij toch ook wel gewaagd aan de gelset van Sensationail en ben er zeer tevreden mee, heb het ook al met gewone nagellakleur geprobeerd tussen de gel door. Dat werkt eigenlijk ook wel goed, alleen moet er voor gezorgd worden dat de kleurlak op en top droog is, wat voor sommigen juist een pluspunt is aan de gellakkleuren: lak lak lak en klaar zonder wachten.
  Greetz, Inge.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eep, de na foto's baren me toch wat zorgen, maar als jij zegt dat het er erger uit ziet dan het is dan geloof ik je wel. Het resultaat mag er alvast echt wel wezen, de perfecte manicure.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het resultaat ziet er goed uit :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooi resultaat. mooie glans ook, hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er zo mooi uit!
  Het resultaat is prachtig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig