23 juli 2014

5D Kit Pharma - deel 2


Vorige week begon ik aan een evenwichtig proteïnedieet met de 5D Kit Pharma. Mijn eerste ervaringen kan je hier nog eens nalezen. Vandaag lees je meer over de rest van mijn avontuur!

Dag 3 - Halfweg!

Iets minder euforie op de weegschaal deze morgen: 'slechts' 300 gram lichter dan gisteren maar het gaat de goede kant op! Door de hoeveelheid water (alles tesamen ruim 2,5 liter per dag) draaien mijn nieren en (overduidelijk veel te kleine) blaas overuren en moet ik zelfs mijn nachtrust onderbreken voor de hoognodige sanitaire stop. Tot nu toe het enige echte nadeel aan mijn kuur!

De Intense Chocolate gaat er vlotjes in en vol goede moed vertrek ik naar het werk. Mijn collega's zijn trouwens allemaal heel benieuwd en springen geregeld binnen om te polsen naar mijn ervaringen. De kit is erg werkvriendelijk, het enige wat je overdag nodig hebt, is een waterkoker of microgolfoven en veel water. Deze week zit ik voornamelijk aan mijn bureel - weinig afspraken en verplaatsingen - en dat maakt het gemakkelijker om het menu en de tijdstippen strikt te volgen.

Een nieuwe dag, een nieuwe fles Peach Tea. Ik mis de smaak van puur water, maar omdat de Peach Tea gericht is op extra drainage, houd ik vol. Het wordt bovendien lekker warm dus ik schat dat ik alles vlotjes zal kunnen opdrinken. Nog voor het middag is, heb ik mijn eerste liter al op.

Ik kan er precies beter tegen vandaag, want het hongergevoel blijft uit en ik heb meer energie. 's Middags krijg ik terug een zakje Vegee Soup, dat ik bijkruid met een beetje zout. Véél beter!

Na het werk ga ik terug lopen. De warmte speelt mij wel parten, in volle zon is het doorbijten. Gelukkig zijn er ook veel schaduwstukken en kan ik wat bijkomen. Thuis eten we een hamburger (niet de soort met een broodje) en andijvie. Love, love, love andijvie! Laten koken, uitgieten, laten afkoelen en dan overgieten met olijfolie en ruim wat citroensap en bijkruiden met wat zout. The best!

Dag 4 - Hang in there

De dag begint met een pruillip: 100 gram lichter. That's it?! Ben ik daarvoor in die hitte gaan lopen? Hopelijk heb ik tegen zaterdag beter nieuws!

De Cereal Flakes gaan er vlot in en ik vertrek naar het werk. Voormiddag zit ik niet aan mijn bureel en ik bekijk hoe ik mijn voormiddagplanning ga uitvoeren. Ik gooi de Choco Crisp, Pineapple Drink en Pink Appetite Moderator in mijn handtas, de Peach Tea blijft achter. Voor ik vertrek, probeer ik nog zoveel mogelijk te drinken, maar ik kan op verplaatsing geen flessen water zitten meezeulen.

In de namiddag is het superdruk en vergeet ik bijna om op tijd mijn drankje en snack te nuttigen. Oeps.

Geen loopsessie deze keer, wel heel wat huishoudelijke taken. Al weet ik niet of activiteiten als afstoffen en swifferen (is dat eigenlijk een acceptabel woord?) mogen meetellen als als beweging.

Dag 5 - Euhm?

Euhm. 500 gram zwaarder. Echt? Moet zijn dat ik ergens toch weer vocht (of vet, help) ophoud. Zou het door het warme weer komen?

Op deze laatste dag krijg ik weer een Intense Chocolate en een Vegee Soup. Ik zit deze keer wel de hele dag op mijn bureel en hoewel ik aan een hoog tempo werk (laatste dag voor mijn zomerverlof, alles moet af en iedereen probeert mij nog snel te bereiken voor ik drie weken van het toneel verdwijn), lukt het mij prima om alles netjes te consumeren.

's Avonds scheur ik de laatste Pink Appetite open en plooi de laatste doos weg. Het zit erop, en ik ben benieuwd naar morgen.


Zaterdag 19 juli

Nog eens 200 gram zwaarder. Mijn uiteindelijke verlies is dus welgeteld 800 gram. Na de euforie van de eerste dag, is dit resultaat in eerste instantie een beetje teleurstellend. Geen enkele deelnemer van de winactie heeft trouwens minder dan 2 kilo verlies gegokt, dus ik denk dat jullie er ook iets anders van verwacht hadden. Ik heb het dieet vrij stipt gevolgd, uitgezonderd het dagelijks sporten en die watermeloen in het begin van de week die ik mij duidelijk nog ga moeten beklagen.

Maar dan even de reality check: het uiteindelijke gewichtsverlies zal verschillen van persoon tot persoon en ook afhangen van je begingewicht. Iemand met een meer gemiddeld gewicht zal geen vijf kilo verliezen, dus ik had zeker geen onrealistische verwachtingen. Bovendien heb ik wel een hele week een soort van gevast, alleen maar water gedronken en niet gesnoept. Op zijn minst heeft mijn lijf er een cleanse op zitten en dat alleen al is een plus.

De drie deelnemers die er het dichtst bij zaten, zijn intussen ook verwittigd. Heel veel succes met jullie 5-D Kit Pharma!


BeautyLoves
Share:

13 opmerkingen

 1. Wel jammer dat het eigenlijk zo weinig effect heeft gehad. Ik denk dat je hetzelfde met gewoon gezond eten en bewegen zou bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer hoor! Het is wel een leuk concept :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja en het is ook echt niet gezond om meer dan 1 kilo per week te verliezen! Ik ben een beetje tegen van die dieten met zakjes en poedertjes, gezonde vezelrijke voeding is wat eens mens nodig heeft.
  Weinig carbs, geen toegevoegde suikers, veel proteïnen en een beetje gezonde vetten will do the trick. Maar wel knap dat je hebt volgehouden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer! Lijkt me echt veel moeite voor zo'n klein resultaat ;) Back to chocolat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mja, ik kan begrijpen dat je op meer had gehoopt. Ik denk dat uiteindelijk gewoon gezond eten en voldoende bewegen het beste zijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah dat is jammer, want je hebt er tenslotte toch een ganse week best wel wat moeite voor gedaan. Ik ga zelf begin augustus (tijdens mijn eerste week verlof) de kit zelf uitproberen. Ik ben benieuwd naar mijn resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een leuk concept maar ik had ook gedacht dat het eindresultaat beter zou zijn! Inderdaad wel eens goed om je lichaam te cleansen :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat jammer dat het niet zo'n groot resultaat heeft gehad :( x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, dat valt wel mee. Gewicht dat je heel snel verliest, kan er ook weer snel bijkomen, zo denk ik maar :-)

   Verwijderen
 9. oh, ik had je een beter resultaat gegund :)

  maar ik vind het bij zulke zaken precies toch beter om een diëtiste onder de arm te nemen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om lezen, maar toch jammer van het resultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig