20 juli 2014

Philosophy Microdelivery Exfoliating Facial Wash

Philosophy Microdelivery Exfoliating Facial Wash

Voldoende en regelmatig exfoliëren helpt je huid er op zijn best uit te zien. Dode huidcellen zorgen er bij mij bijvoorbeeld voor dat ik er grauw uitzie en ik krijg dan ook sneller last van onzuiverheden, mee-eters en rode bultjes.

Meestal probeer ik minstens een keer per week mijn huid grondig te exfoliëren en ik heb een heel arsenaal aan middeltjes om me daarmee te helpen. Maar het hoeft niet allemaal zo drastisch te zijn, dagelijks exfoliëren kan ook. Hiervoor gebruik ik tegenwoordig de Philosophy Microdelivery Exfoliating Facial Wash. Hij stond al een tijdje op mijn wishlist dus toen ik hem in Londen kreeg bij een wel heel mooie gift with purchase (dat mogen ze hier ook eens beginnen doen), was ik snel overtuigd.

Net als zusje Purity, is de Microdelivery Exfoliating Facial Wash een reiniger die je dagelijks kan gebruiken en die zelfs je make-up van je huid haalt. Daar heb ik hem zelf nog niet voor gebruikt, want daarvoor blijf ik Purity trouw. Bij mij is deze Microdelivery een ochtendreiniger die ik enkele keren per week gebruik om mijn gezicht te wassen en te exfoliëren. Twee vliegen in een klap.

De melkwitte gel ruikt vrij neutraal en zit vol hele kleine, fijne korreltjes die zacht aanvoelen op de huid. Ook zitten er wat fruitzuren in, maar eigenlijk laat je een reiniger niet lang genoeg op je gezicht liggen om daar echt veel voordeel uit te halen. Ergens doet het mij denken aan de Dermologica Daily Microfoliant, die ik ook met veel plezier opgebruikt heb. De dop is trouwens een beetje een downer: de korreltjes blijven er gemakkelijk in hangen en verstoppen de opening. Af en toe schoonmaken met een wattenstaafje is dus wel een must.

Ik probeer om de dag af te wisselen met mijn Estée Lauder Perfectly Clean Facial Wash, zodat ik het niet overdoe en mijn huid zeker niet geïrriteerd geraakt, wat nog nooit is voorgevallen. Al bij al vind ik dit een fijne ochtendreiniger voor mijn gemengde huid, en alle extra milde exfoliatie is daarbij mooi meegenomen.

Philosophy Microdelivery Exfoliating Facial Wash - 240 ml voor € 23,90 bij ICI Paris XL


BeautyLoves
Share:

12 opmerkingen

 1. zelf gebruik ik de buff and wash facial gel van sisley, ook zo'n twee-in-één product :)

  zou je weer eens een solden shoplog filmpje willen maken? Je deed dat al eens eerder en ik ben benieuwd naar wat jij allemaal kocht in de solden ;)

  saskia ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sisley is natuurlijk top hè!

   Ik moet zeggen dat ik dit jaar weinig in de solden heb gekocht. Ik zal eens zien of ik er nog een shopwaardig filmpje van kan maken :-)

   Verwijderen
  2. ja, alleen raak ik maar niet gewend aan de geur van de buff and wash :p

   oh, àls je er een filmpje van kan maken, zal ik er met plezier naar kijken :)

   Verwijderen
 2. Het is al even geleden dat ik deze nog een bovenhaalde, maar vond hem ook zo fijn, dus snel nog eens gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat klinkt dat goed.
  Het merk is geweldig ;-)

  Mooie dag Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb deze ook gehad maar was er niet wild van, geloof dat ik hem heb weggegeven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik een aparte exfoliator in gelvorm, maar deze heeft me wel altijd aangesproken ook! Nog nooit geprobeerd nochtans.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hem ook al een tijdje maar ik merk niet per se verschil met een andere cleanser (qua exfoliëren had ik toch op meer gehoopt). Misschien toch nog maar eens de peelkit aanschaffen... En irritant inderdaad van dat dopje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Denk dat het qua exfoliëren echt heel basic blijft, omdat je het juist dagelijks moet kunnen gebruiken. Anders zitten we na een week allemaal door ons vel heen :-)
   Zit ook al een tijdje naar die peel kit te lonken, volgende keer eens kopen als IPXL nog eens 21% korting doet :-)

   Verwijderen
 7. Philosophy is een topmerk, maar jammer genoeg heb ik er nog niet echt iets van gebruikt. Het lijkt me een erg fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben net op zoek naar een nieuwe reiniger, dus deze klinkt wel interessant :)
  Zit het wat betreft de ingrediënten ook goed? Ik heb over de purity nl. niet zo'n positieve dingen gehoord (zou niet zo 'pure' zijn als ze ons willen doen geloven..).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een detail van de ingrediënten zoekt, die staan allemaal open en bloot op de philosophy-website. Valt nog goed mee, zo op het eerste zicht. Bij Paula's Choice krijgt het het label 'average'. Moet wel zeggen dat ik philosophy nooit echt gezien heb als een 'puur' merk, in de zin van, ik associeer het bijvoorbeeld niet met een merk uit de natuurwinkel dat enkel plantaardige ingrediënten gebruikt. Dat de andere reiniger purity heet, is voor mij slechts een naam. Niettemin ben ik wel dol op purity, omdat hij echt heel goed mijn make-up verwijdert en mijn huid reinigt.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig