15 juli 2014

5-D Kit Pharma: intro & win!


Enkele kilootjes verliezen vlak voor mijn zomerverlof? Daar zeg ik geen nee tegen. Ik ontving de 5-D Kit Pharma, een compacte doos waarin alles zit om je gedurende vijf dagen te voorzien van een ontbijt, middagmaal, tussendoortjes en de nodige drankjes.

Hoe werkt het? Deze afslankkuur is rijk aan natuurlijke proteïnen en arm aan koolhydraten en vetten. Je lichaam is dan verplicht om de eigen vetreserves aan te spreken, zodat je vrij snel wat gewicht verliest. Laten we echter wel wezen: een gezonde levensstijl krijg je niet door slechts een week te diëten. De 5-D Kit is een aanzet, een hulpmiddel, daarna is het aan jou om te kiezen voor gezond en gevarieerd eten en de nodige lichaamsbeweging.

Belangrijk: ik ben geen voedingsdeskundige en ik volg dit dieet als volwassene op eigen initiatief. Als je ernstige gewichts- en gezondheidsproblemen ondervindt, contacteer je best een specialist om je individueel te begeleiden.

Vandaag krijg je een overzicht van de eerste twee dagen, in een volgend artikel lees je meer over de laatste drie dagen en mijn eindresultaat.
Dag 1 - Hello, hangry?

Eerlijk: ik ben zeker niet de meest geschikte persoon voor een dieet, ik eet gewoon veel te graag. Dat ik mij een ganse week onderwerp aan een leven bestaande uit voorverpakte poedertjes en maaltijden is een grote opoffering. Alles voor de blog, quoi. Ik bereid me dan ook voor op een hangry mood, de combinatie van hungry en angry.

Alles wat ik vandaag meeneem naar het werk, zit in een kartonnen doosje van 22 x 14 cm. Erg handig, maar tegelijk een beetje ontmoedigend. Is dit alles? En ga ik niet omvallen van de honger?

's Morgens meng ik de Intense Chocolate met magere melk. Niet slecht. Een beetje een intensere en dikkere versie van Nesquik, al kan ik niet zeggen dat ik hier intens van geniet. Ik denk dat ik het visuele effect een beetje mis. Een boterham of een kommetje cruesli ziet er nu eenmaal appetijtelijker uit dan een zakje poeder.

Maar ik kom aan op het werk en ik heb geen honger, dus de Intense Chocolate doet zijn werk. Intussen meng ik de Peach Tea met 1,5 liter water voor de nodige drainage. Men wil ervoor zorgen dat je voldoende vocht binnenkrijgt en voor sommige mensen kan zo'n smaakje helpen, al prefereer ik een frissere smaak, zoals citroen. De Peach Tea stimuleert de micro- en lymfecirculatie, gaat vochtophoping tegen en voert gifstoffen af.

10 uur, tijd voor mijn eerste snack, de Choco Crisp. Ik verwacht mij aan een klein en licht koekje dat ik in twee happen naar binnen speel. Maar de Choco Crisp blijkt een vrij grote snack met donkere chocolade en crispies; chewy en redelijk zwaar. Ik neem kleine hapjes en geniet.

Een uur later drink ik de Pineapple Drink, een vetverbrander op basis van cafeïne. Dit stimuleert je lichaam om meer calorieën te verbranden en vet weg te smelten. Goed mengen in een groot glas water en opdrinken. De geur en smaak van de Pineapple Drink krijgt een duimpje omhoog.

Nog eens een half uur later moet ik weer iets drinken, deze keer de Pink Appetite Moderator. Ook deze meng je in een groot glas water en moet je snel opdrinken, want de vloeistof wordt na verloop van tijd dikker. Deze eetlustremmer zorgt er namelijk voor dat je maag gevuld geraakt, zodat je hongergevoel verdwijnt. Roze en zoetig, ook dit gaat dus vlot binnen. Intussen is het halftwaalf en heb ik met al die drankjes al ruim 1,5 liter water binnen. Dat gaat goed! De talrijke toiletbezoekjes moet je er wel bijnemen.

's Middags zet ik water aan de kook en gooi het zakje Vegee Soup (groentesoep) in een kom. Een beetje flets, maar als de kom leeg is, ben ik voldaan. Om 14 uur begint mijn maag toch wat te knorren. Gelukkig zit ik alleen op bureel en wordt het geknor overstemd door de radio. Rond 15 uur krijg neemt een lichte hoofdpijn het over en verlies ik mijn concentratie. Die wetswijziging ontleden, gaat ineens wat moeizamer dan anders. Namiddag volgt dan nog eens een glas Pineapple Drink vetverbrander.

Tijd om naar huis te gaan en van mijn vieruurtje te genieten: de Coconut Crisp. Meer crispy en minder chewy dan de Choco Crisp en uiteraard met een lichte cocossmaak. Hierna is mijn hoofdpijn ook grotendeels verdwenen.

Het menu van de 5-D Kit moedigt je aan om elke dag gedurende een half uurtje de nodige lichaamsbeweging te nemen. Het is mooi weer, dus ik ren en wandel enkele rondjes met Evy. Enkele maanden geleden begon ik met Start To Run, maar door een druk werkschema belandde mijn sportieve voornemen in het vergeethoekje. Sinds enkele weken heb ik de draad terug opgepikt.

's Avonds is het dan tijd voor de hoofdmaaltijd en die mag ik zelf bereiden. Fijn om toch nog 'echt' voedsel binnen te krijgen; zo is er ook voldoende variatie. Uiteraard moet je hoofdmaaltijd ook gezond en licht zijn, in de 5-D Kit vind je enkele tips en online staan er ook gerechten ter beschikking. Ik ga voor groenteburgers en een ovenschotel met tomaat, aubergine, courgette en mozzarella.

Ik ontdek ook nog een cadeautje: een doosje Mithra Bion, een voedingssupplement dat ik bij de maaltijd neem en dat speciaal werd ontwikkeld om mogelijke tekorten tijdens het dieet op te vangen.

Zonde van de dag: 's avonds eet ik een portie watermeloen, hoewel fruit eigenlijk niet in het dieet begrepen wordt. Het lag nu eenmaal in onze kelder na de boodschappen van vorige week en ik weiger om 2,5 kilogram heerlijke watermeloen te laten verkommeren. Voor de zekerheid check ik online het aantal calorieën van watermeloen en dat getal ligt zo laag, dat ik bereid ben het risico te nemen.

Verrassing van de dag: geen hangry mood!

Dag 2 - Did I lose weight yet?

Eerste to do van de dag: op de weegschaal gaan staan! Gisterenochtend heb ik mij ook gewogen en ik ben benieuwd of er intussen al iets af is. Hola, ik ben maar liefst 1,1 kilogram lichter! Ergens had ik dit wel verwacht, ik ging van een 'normaal' eetpatroon naar de hele dag veel drinken en licht eten, dat moest wel enig resultaat geven. Maar het motiveert mij en het zou fijn zijn mocht ik elke dag dergelijke vooruitgang boeken.

's Morgens ontbijt ik met Cereal Flakes - vezelrijke ontbijtgranen à la All Bran, voor wie dat nog kent - en magere melk. Veel fletser dan de Intense Chocolate van gisteren, ik ga mijn mening over die laatste nog moeten herzien.

Tegen 10 uur heb ik al echt honger en kijk ik verlangend uit naar mijn Choco Crisp. Daarna gaat het beter en consumeer ik weer enkele drankjes in voorbereiding van mijn middagmaal. Pasta Bolo is het deze keer, pasta met bolognaisesmaak. Ik gooi het zakje in een kom en herken in de massa enkele stukjes pasta en vleesbolletjes. Het eindresultaat is geen kunstwerk maar het is wel voldoende gekruid en smaakt best oké. Honger is de beste saus, toch?

Vandaag heb ik duidelijk meer last van een hongergevoel want wanneer het nog maar tijd is voor mijn namiddagse Pineapple Drink, verlang ik al naar het vieruurtje. Niet uit goesting, maar echt door een knagend hongergevoel in mijn maag. Zou de hangry mood dan toch om de hoek loeren? Mijn vieruurtje brengt verlossing!

Ik skip vandaag de lichaamsbeweging want na het werk heb ik nog een afspraak en in mijn Start To Run-programma krijg ik van Evy een rustdag. Morgen vlieg ik er terug in!

's Avonds is het tijd voor pasta met een groene aspergesaus. Er is nog watermeloen in huis, maar na de pasta ben ik écht voldaan en dus houd ik het de rest van de avond op water.

Win!

Ik geef drie keer een 5-D Kit Pharma weg t.w.v. € 85,00. De winactie is voorbehouden aan deelnemers vanaf 18 jaar met een Belgisch adres. Je kan deelnemen tot en met 22 juli, de drie winnaars krijgen op 23 juli 2014 van mij een mailtje.

Wat moet je ervoor doen? Zoals steeds is dit een winactie voor mijn lezers, dus volg mijn blog via Bloglovin' of onderaan via Google Friend Connect. Je kan mij daarnaast ook terugvinden op Facebook, Twitter en YouTube.

Je kreeg hierboven al een eerste indruk over mijn gewichtsverlies. Stuur mij een mailtje op info [at] beautyloves.be en voorspel hoeveel gewicht ik in totaal verloren ben na een week met de 5-D Kit Pharma. Ik weeg mij voor de laatste keer op zaterdagochtend 19 juli en verloot de drie pakketten onder de personen die het juist raden of, indien niemand het juist raadt, er het dichtst bij zitten.

Sharing is caring! Je kan de winactie delen via Facebook en/of Twitter:
Facebook: Win een 5-D Kit Pharma bij @BeautyLoves.be - meer info op http://www.beautyloves.be
Twitter: Win een 5-D Kit Pharma bij @BeautyLovesBE - meer info op http://www.beautyloves.be

Lees hier het vervolg van mijn 5-D Kit Pharma avontuur!

5-D Kit Pharma - € 85,00 - online te koop via 5dkit.com of bij deze verkooppunten 


BeautyLoves
Share:

8 opmerkingen

 1. zelf doe ik niet mee, maar ik wens alle deelnemers veel succes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice, dit ziet er goed uit en de verpakking is ook al cute ;-) 1,1 kilo is toch al mooi na een dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, we lijken wel op elkaar qua levenstijl denk ik zo ;) Dus ik zou het ook wel eens willen proberen, zo in een 5 dagen werkweek moet het nog te overleven zijn met een "normaal" weekend in het verschiet qua eten :p Ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er zo leuk uit! Ik wens iedereen veel succes ;-)

  Ik wens je een zonnige dag Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. amai dit wil ik serieus wel winnen, ik kan het ook gebruiken na mijn vakantie hier in italie (elke dag een serieuze gelato en pasta en pizza.. je kan mij binnenkort wel rollen :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke winactie!
  Ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed, benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig