4 juli 2014

Summerproof: Scholl Velvet Smooth Express Pedi

Scholl Velvet Smooth Express Pedi

Noem het beroepsmisvorming (of eerder: hobbymisvorming), maar ik houd van verzorgde voeten. Ik ben geen Miss World (haha, stel je voor), maar ik zorg er wel voor dat mijn voeten verzorgd en mijn nagels gelakt zijn voor ik mijn sandalen aandoe. En daar hoef ik echt geen uren mee bezig te zijn, want daar heb ik eerlijk gezegd zelf ook niet de tijd voor.

Twee jaar geleden plaatste ik al eens mijn DIY pedicure en eigenlijk zijn mijn tips nog steeds dezelfde: scrubben, wassen, verzorgen en smeren en een mooi nagellakkleurtje om het af te werken.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi

Dit jaar heb ik een nieuw speeltje om mijn voeten extra glad te krijgen: de Scholl Velvet Smooth Express Pedi. Een lange naam voor een elektrische vijl, want dat is het in essentie. Dit toestelletje verwijdert harde huid en eeltplekken dankzij de draaiende micralumina-kop. Dat draaiende stukje wordt aangestuurd door batterijen en bevat kleine schurende deeltjes die het werk in jouw plaats doen. Ik gebruik het niet op kurkdroge voeten, maar altijd nadat ik uit de douche kom en mijn voeten nog voldoende vocht bevatten. Eerst doe ik mijn hele gezichts- en lichaamsroutine en dan pas ga ik aan de slag met de Express Pedi. Mijn voeten zijn dan uiteraard niet meer nat, maar de huid is zachter en dat werkt in mijn ogen beter om eelt te verwijderen.

Het enige dat ik dan nog moet doen, is zachtjes draaiende bewegingen maken over mijn voeten terwijl ik lichtjes druk en regelmatig van plaats verander. Druk je te hard, dan blokkeert de rollerkop vanzelf en kan je niet verder doen. Bij correct gebruik zie je hoe de dode huid afschilfert en daarna kan je je voeten goed insmeren met een eeltcrème of hydraterende voetencrème. Ik heb trouwens niet echt een voorkeur voor een of andere voetencrème; ik heb er al gebruikt van Scholl, Hansaplast en - voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding - het Kruidvat huismerk.

Toch ook even een kleine reality check: haal niet al je eelt weg. Eelt is op zich niet slecht, je voeten hebben het ook nodig als bescherming, ze dragen je lichaam immers een hele dag lang. Ik kan me voorstellen dat het nogal verleidelijk is om er met de Velvet Smooth Express Pedi volle bak in te vliegen en zoveel mogelijk (lees: alle) eelt te verwijderen, maar ik zou langzaam beginnen en dan kijken hoe ver je kan of moet gaan.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi - € 39,99 bij de drogist, apotheek en supermarkt
Navulpakket twee rollerkoppen - € 14,99


BeautyLoves
Share:

13 opmerkingen

 1. Onwijs handig artikeltje! Verzorgde voeten zijn inderdaad een must voor iedere vrouw, vooral in de zomer! Een kleine moeite om je eelt weg te halen en je teennagels te lakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een gewone vijl maar deze lijkt me echt veel handiger. Heb ook al veel positieve reviews over gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb er al veel goeie dingen over gehoord :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook een heel handig ding, maar ga het misschien beter eens gebruiken wanneer ik net uit de douche kom!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mag niet met natte voeten dus ik zou het niet meteen na het douchen doen als je huid nog wat verweekt is.

   Verwijderen
  2. Ik vind juist dat het helpt als je huid een beetje zachter is. Ik heb de tekst ook wat aangepast, want ik denk dat het misschien niet volledig goed overkwam. Uiteraard gebruik ik het zelf niet op natte, doorweekte voeten, maar wel nadat ik mij heb afgedroogd en mijn lijf heb ingesmeerd. Een gewone vijl zou ik ook op dat moment bovenhalen dus ik doe hetzelfde met de Express Pedi.

   Verwijderen
 5. Ik was hier al een tijdje nieuwsgierig naar.. ziet er een handig ding uit!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt geweldig!
  Ik ga nu ik dit gelezen heb ook kopen ;-)
  Het ziet er heel handig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed ! Ik heb geen voeten fetisj maar krijg toch de kriebels als ik mensen met onverzorgde voeten zie rondlopen :p !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op de site AliExpress kan je ze bestellen voor nog geen 6 euro.Heb ik ook gedaan.Helemaal het zelfde en werkt perfect.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig