5 juli 2014

Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundation & blush in Exposed

Tarte

De Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundation (what's in a name) belandde in mijn badkamer nadat ik er online goede reviews over las.

Ik koos voor de kleur Fair-Light Neutral, wat Tarte beschrijft als fair to light skin with yellow and pink undertones. Er zijn 11 kleuren beschikbaar (alle swatches vind je op het kanaal van Tarte!) voor zowel roze, neutrale als gele ondertonen. Fair-Light Neutral is de tweede lichtste kleur en zal voor mij het grootste deel van het jaar werken, behalve als ik aan de zelfbruiner zit of als ik veel in de zon gelopen heb.

Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundation

Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundation

Samen met de foundation kan je ook de Airbuki Bamboo Powder Foundation Brush kopen, speciaal gemaakt op maat van de Airbrush Foundation. Al denk ik eerlijk gezegd niet dat de Airbuki echt noodzakelijk is; zolang je een kabuki gebruikt waarvan de haren dicht bij elkaar gepakt zitten, komt het wel goed. Druk met je kabuki het net goed in, dan krijg je voldoende poeder op je kwast en kan je beginnen inbufferen met cirkelvormige bewegingen, tot je de gewenste dekking krijgt.

De Airbrush Foundation is een hydraterende poederfoundation met natuurlijke ingrediënten, met een zeer naturel en mooi effect. De kaoline zorgt voor een superlange houdbaarheid die mij erg verrast heeft. Op het einde van de dag is de foundation wat vervaagd rond mijn neus en mond, maar dat vind ik niet abnormaal, gezien ik die zones het meeste aanraak. Op de rest van mijn gezicht ziet het er echter nog zeer goed uit, en dat zonder primer!

Het enige waar ik het niet mee eens ben, is die full coverage claim. De Airbrush Foundation geeft je max een medium dekking, meer valt er ook niet uit te halen. Een derde laagje begint er een beetje cakey uit te zien, dus ik vermijd dat en houd het op twee laagjes. De meeste roodheden en oneffenheden worden daarmee al weggewerkt en ik kan buitenkomen zonder extra concealer te moeten gebruiken. Wil je toch een volledige dekking, kan je de Airbrush Foundation best gebruiken over een lichte foundation of BB cream.
Met de Airbrush Foundation wordt mijn ochtendroutine in elk geval meteen een stuk korter: afpoederen is niet meer nodig, want dit product is een twee-in-een!

Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundation

Tarte Amazonian Clay Blush Exposed

Tarte Amazonian Clay Blush Exposed

Daarnaast wilde ik ook een van die befaamde Amazonian Clay 12-hour Blushes proberen. De kleur Exposed leek mij de veiligste keuze: een heel neutrale kleur met een rozige ondertoon. 

De Amazonian Clay Blush wordt gebakken in de zon en wordt daarbij vrij hard. Er komt dus heel weinig overtollig poeder los en je kan de kleur langzaam opbouwen. De kaoline in de blush past zich aan aan je huid: bij een vettere huid reduceert het de natuurlijke olie en zorgt het zo voor een goede houdbaarheid, bij een drogere huid werkt het eerder hydraterend zodat ook daar de blush het beste blijft hechten.

Tarte is vooralsnog niet te bestellen via Sephora.fr - wel via Sephora.com - wat direct het slechte nieuws is voor ons Belgjes. Ook wordt het sinds kort verkocht op QVC UK en die verzenden wél naar Belgie (al heb ik daar geen ervaring mee). Wie nog een (online) verkooppunt kent, mag dit gerust delen in de comments, daar worden we allemaal wijzer van ;-)

Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundation - 7 g voor $ 36,00
Tarte Airbuki Bamboo Powder Foundation Brush - $26,00
Tarte Amazonian Clay 12-hour Blush in Exposed - $ 26,00
Te koop via Sephora.com (niet via Sephora.fr!) of QVC UKBeautyLoves
Share:

12 opmerkingen

 1. Heb ook veel over deze foundation gehoord, maar denk toch niet dat het iets voor mij is. Tarte blushes zijn idd geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het resultaat van de foundation mag er zeker wezen, ziet er super uit. Ik ben vooral benieuwd naar de vloeibare versie van de Airbrush foundation

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ook enorm benieuwd naar de blushes van Tarte natuurlijk :) al die positieve reviews die je erover vindt, wekken de nieuwsgierigheid wel op

   Verwijderen
 3. Oh, wat een mooi resultaat! Beide heel mooie producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, tarte heeft prachtige make-up!
  Wat een pretty look heb je gemaakt ;-)

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie blush en wat zit je haar mooi op die 2 foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb al veel goeds over dit merk gehoord maar zelf nog niets van geprobeerd. De blush is echt mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh mooi, lijkt me superhandig voor de zomer zo'n poederfoundation

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zo'n blush zou ik ook nog wel willen!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig