29 september 2014

Food: Tiramisu met Nutella


Ik ben geen grote Nutella-eter, maar af en toe heb ik het gewoon nodig. Toen ik afgelopen week op Facebook een link naar dit recept zag, gingen de hemelpoorten open en begonnen de engeltjes te zingen. Oftewel: de eerstvolgende zondag ging ik aan de slag!

Het originele recept vind je hier, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Ik heb bijvoorbeeld niet met aparte potjes gewerkt. Dat is wel fijner om te gebruiken als je de tiramisu aan je gasten wilt serveren, maar het was bij mij voor eigen gebruik, dus een schotel was meer dan voldoende.


Zet eerst en vooral een potje koffie. Als je straks de lange vingers in de koffie gaat dopen, moet die koud zijn, dus je moet het van de voorbereiding hebben.

Neem dan twee kommen en scheid de dooiers en witten van drie eieren. De eiwitten laat je even liggen, we beginnen met de eierdooiers. Klop de eierdooiers samen met 80 gram poedersuiker tot het mengsel wit wordt. Voeg de mascarpone (ik heb gewerkt met een pot van 250 gram maar dat is vrij nipt, dus volgende keer ga ik voor een dubbele portie en nog meer smeuïgheid) en de geraspte schil van een citroen toe en meng tot het een geheel wordt.

Laat het ei-mascarponemengsel even aan de kant terwijl je de chocolade au bain-marie laat smelten. Begin met 50 gram Nutella en laat dat even zachter worden. Voeg dan nog eens 50 gram stukjes melkchocolade toe en laat dat al roerend meesmelten tot het een geheel vormt.

Neem vervolgens de kom met eiwitten, voeg een beetje zout toe en klop tot het resultaat op sneeuw lijkt. Maak dat er echt geen enkel spatje eigeel in het eiwit zit, want dan lukt dat opkloppen absoluut niet. Geloof me, ik spreek uit eigen ervaring :-)

De kom eiwitsneeuw mag je dan mengen door het chocolademengsel, zodat het wat luchtiger wordt.

Nu mag je de lange vingers in de koffie dopen. Ik gebruik 300 gram lange vingers voor een ganse schotel, als je met kleine potjes werkt zoals in het originele recept, zal je minder nodig hebben.

Eindelijk mag je beginnen bouwen: een laag lange vingers, een laagje mascarpone, een laagje chocolade, terug een laag lange vingers en dan de rest van het mascarponemengsel. Afwerken met een beetje cacaopoeder (good old Nesquik!) en dan drie à vier uur in de koelkast laten opstijven. Smakelijk!


BeautyLoves
Share:

11 opmerkingen

 1. Ik weet al wat doen volgende zondag!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb net mijn pot nutella leeggeschraapt :p lekkerrrr :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er echt niet uit (sowwy, lol) maar daaaamn wat is dit volgens mij LEKKER :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol! Dit is een gevalletje 'don't judge a book by its cover' :D

   Verwijderen
 4. Dit MOET ik gewoon proberen :)! Tiramisu en Nutella lijkt me een heerlijke combo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dit moet ik echt maken!! Lijkt me zo lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh yum! Dit ziet er echt héérlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er heel lekker uit, en ik ben geen koffie- of nutella-fan ;)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig