29 oktober 2014

Calor Soft Extreme epilator

Calor Soft Extreme

't Is dan misschien wel vurt weer, maar dat is voor mij geen reden om te stoppen met scheren dan wel epileren. Uiteraard is dat een persoonlijke keuze - laat mij je vooral niets opleggen en doe waar jij je goed bij voelt. Zelf blijf ik dapper verder doen dus test ik ook nog steeds alle mogelijke epilators te lande.

Deze keer is het de beurt aan de Calor Soft Extreme epilator. Hij belooft pijnloos te epileren en dat wekte mijn nieuwsgierigheid op. In het algemeen heb ik goede ervaringen en resultaten met epileren; mijn haartjes blijven toch ietsje langer weg dan met het scheermesje en daarom probeer ik regelmatig te epileren, ook in de winterperiode.

Calor Soft Extreme

Calor Soft Extreme

De techniek achter deze Calor Soft Extreme epilator is tweeledig, maar eenvoudig in zijn opzet: eerst verdooft de bewegende kop (de donkerpaarse strip met de bolletjes) de gevoeligheidssensoren in je huid, zodat de pijnimpulsen van het epileren niet meer tot bij je hersenen geraken. Tegelijkertijd produceert de Soft Extreme een constante stroom van frisse lucht - een soort van ventilatortje voor je huidoppervlak - zodat je huid niet oververhit aanvoelt.

De epilatorkop is vrij beweeglijk en volgt netjes de welvingen van mijn lijf. Met het lichtje kan je trouwens goed volgen en nog overblijvende haartjes spotten. Pijn? Nee, daar heb ik eigenlijk geen last van. Eerlijkheidshalve: ik epileer al enige tijd en ben dat dus ergens wel gewoon. Maar ik voel wel het verschil tussen verschillende epilators, en met deze van Calor is mijn huid niet eens erg gevoelig. Voor mij staat het dus gelijk aan pijnloos én gelukkig ook glad epileren. Alle haartjes, ook de kleinste, zijn verdwenen. Andere zones zoals de bikinilijn blijven natuurlijk wat delicater, maar ik val er niet van flauw en het is zeker draaglijk - al is dat nooit het fijnste karwei.

Het toestel werkt trouwens niet op batterijen maar met een adapter en dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Uiteraard ben je iets minder flexibel, je bent immers gebonden aan het snoer en de plaats van je stopcontact en ermee onder de douche gaan lijkt me ook uitgesloten. Voordeel is dan weer dat het toestel een pak lichter is dan met ingebouwde batterij en dat je er nooit aan hoeft te denken het op te laden. Ander voordeel is het prijskaartje: de Soft Extreme is er in drie versies en je vindt hem al vanaf een 44,00 euro.


BeautyLoves
Share:

7 opmerkingen

 1. Lijkt me eng om met zo een apparaat te werken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat hij niet 'draadloos' is voor de rest klinkt hij prima :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pijnloos? Ik ben wel erg benieuwd. Klinkt als een verkooppraatje met die paarse dingetjes die verdovend werken maar wie weet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, da's eigenlijk de gedachte, dat ze je zenuwen een beetje afleiden van het andere dat ze zouden voelen op dat moment. 't Is natuurlijk geen verdoving zoals bij de tandarts, voor alle duidelijkheid :-)
   En voor mij werkt dat wel, ik voel wel dat ik aan het epileren ben, maar pijn doet het mij niet. Al ben ik natuurlijk gewend aan epileren, dus ergens kan ik er misschien al beter tegen.

   Verwijderen
 4. Het klinkt geweldig!
  Mooi en heel handig zo een epileer apparaat!
  Ook fijn dat het betaalbaar is.
  Goede en duidelijke review.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Calor heeft nu ook een versie op de markt gebracht die wel in het water kan: de Aquaperfect, en volgens hetzelfde principe. Heb hem al gezien bij Krefel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, wel gelukkig dat je er niet van flauw valt ;-) Ik blijf sceptisch. Ben nog nooit echt onder de indruk geweest van de resultaten van een epilator. Ik verwacht misschien te veel, ik weet 't niet.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig