20 oktober 2014

High end skincare: Omorovicza Travel Set

Omorovicza Travel Set

Zoveel high end skincare op de wereld en ik ken ze nog belange niet allemaal. Uiteraard heb ik al mooie producten gebruikt - denk aan Estée Lauder Advanced Night Repair, Sisley Supremÿa Yeux La Nuit of Guerlain Super Aqua Serum - maar er is nog een heel ander segment dat ik moet (nou ja, moeten is wel een heel groot woord) ontdekken.

Omorovicza bijvoorbeeld. Verslik je niet terwijl je het probeert uit te spreken, een beetje oefening baart kunst. Omoro-wat? Hongaars van origine en helemaal geïnspireerd op de helende krachten van mineraalrijk thermaal water. Vrij prijzig, ook. En niet te krijgen in België, wel terug te vinden op online shops  - Google is your friend. Vandaar mijn terughoudendheid: ik durfde het niet aan om zoveel geld uit te geven aan fullsize producten, zonder zeker te weten dat het een geweldige match zou zijn.

Travel sets to the rescue! De set bevat vijf van Omorovicza's bestsellers in reisformaat. Geen kleine sachets die je maar een of twee keer kan gebruiken; nee, degelijke flesjes en tubes die je toelaten het product gedurende langere tijd te testen. Ideaal om het merk te leren kennen en de reactie van je huid grondig te kunnen beoordelen. En, wanneer het dan toch zou tegenvallen, is er nog geen man overboord.

Omorovicza Travel Set

De Omorovicza Travel Set laat je huid stralen, verstevigt en hydrateert en voorziet hiervoor een gehele routine. Te beginnen met de Cleansing Foam, een lichtblauwe reiniger die lichtjes schuimt als je hem met water mengt. Perfect om de ochtend mee te starten, want hij droogt mijn huid niet uit, maar zorgt er wel voor dat alles netjes schoon is. Niet de soloster van de set, al vond ik dit wel een heel aangename reiniger. Of ik hem zijn prijs waard vind? Ik denk dat een klassieke reiniger ook gewoon net iets te kort op je gezicht blijft hangen om nu echt hét verschil te maken, dus de Cleansing Foam is er eentje voor een gevalletje #feelingspendy, niet eentje om veelvuldig aan te kopen.

Misschien klinkt de Queen of Hungary Mist je wel bekend in de oren? Het was in elk geval een van de namen die ik al had horen waaien wanneer het over Omorovicza ging. Het zou misschien iets te beperkend zijn om dit een toner te noemen, want eigenlijk kan je de Queen of Hungary altijd wel gebruiken. Elke keer je een beetje verfrissing, hydratatie of een opkikkertje nodig hebt, bijvoorbeeld. De spray bevat - uiteraard - mineralen maar ook oranjebloesem-, rozen- en saliewater en appelpectine, waardoor hij kruidig ruikt. Ik kan dat wel appreciëren ik spray de Queen of Hungary Mist ook heel graag op mijn gezicht. Vrij royaal trouwens, dus ik zit er al bijna door. Ik laat de mist dan wat intrekken en duw de rest met mijn handpalmen en vingers zachtjes in mijn huid. Het is een van de beste toners die ik al gebruikt heb en om die reden zou ik deze opnieuw durven kopen, al weet ik nu al dat het prijskaartje even slikken zal zijn.

De Balancing Moisturizer zit in een handige pompflacon en zorgt voor een unieke combinatie van talgcontrole en hydratatie doorheen de dag. Een beetje ananas- en rozemarijnextract reduceert de poriën en verwijdert dode huidcellen en het robijnkristal egaliseert en verheldert de hele boel. Ook deze ruikt kruidig, net ietsje meer dan de Queen of Hungary Mist. De Balancing Moisturizer is een hele fijne en lichte crème - eigenlijk meer een gelcrème - die heel eenvoudig aanbrengt en onmiddellijk intrekt. Hij werkt perfect voor mijn gemengde huid en brengt inderdaad - zoals de naam al zegt - mijn huid helemaal in balans zonder hem te matteren.

Dan kom ik bij de twee potjes: de ene is een Thermal Cleansing Balm, de andere een Deep Cleansing Mask. De Thermal Cleansing Balm is een dikke, zwarte pasta, waarmee je alle make-up van je gezicht kan halen. Het sluit aan bij de andere reinigingsbalsems die de laatste tijd toch wel wat furore maken op het beautyweb: blijven inmasseren met cirkelende bewegingen, je make-up zien afbreken en dan afwassen met warm water en een doekje. Het is fascinerend om te zien hoe je make-up in kleine stukjes van je gezicht af komt, trouwens. Geen aanrader voor de ogen, daar kreeg ik net iets te veel blurry vision van, maar op de rest van mijn gezicht verdwijnt mijn make-up alsof het niets is.
Zo'n reiniger is veel rijker aan ingrediënten dan een klassieke reiniger, en aangezien je hem langer laat inwerken, vind ik dat je er ook meer aan hebt, verzorgingsgewijs dan. Er blijft ook een soort van olielaagje hangen, maar persoonlijk vind ik dat minder aangenaam. Een droge huid zal dat veel meer kunnen appreciëren, me dunkt.

Het Deep Cleansing Mask is ook een reinigend product, maar dan in maskervorm. Dit ontgiftend masker laat je een dik kwartier inwerken om het daarna af te spoelen. Het is rijk aan witte klei, calcium en magnesium, zodat het niet enkel diep reinigt, maar ook voedt. Het is ongetwijfeld een meer dan degelijk masker - bye, bye onzuiverheden, hello zuivere huid! - maar ik denk dat ik hiervoor met gemak een aantal andere vervangers in mijn kast kan vinden. Ik gebruik bijvoorbeeld vaak twee maskers na elkaar: eerst een reinigend kleimasker, daarna een voedend en kalmerend masker. Mits een beetje puzzelwerk zal die duocombo wat (of veel) goedkoper uitvallen, want de fullsize versie van het Deep Cleansing Mask kost maar liefst 120,00 dollar. Auch.

Als je Omorovicza wilt ontdekken, zou ik zeker eerst met deze Travel Set beginnen. Van daaruit kan je dan nog zelf kiezen of de producten het waard zijn om de fullsize van aan te schaffen. Dat laatste zal niet enkel afhangen van de prestatie maar ook of je bereid bent om een toch wel redelijke som op tafel te leggen. Wil je dat niet, dan zijn er tal van alternatieven voorhanden waarvoor je een pak minder betaalt. Van mij krijgen de Cleansing Foam, de Queen of Hungary Mist en de Balancing Moisturizer een duimpje omhoog, ik ben minder fan van de Thermal Cleansing Balm en het Deep Cleansing Mask.


BeautyLoves
Share:

9 opmerkingen

 1. Handig zo een set die je makkelijk mee kan nemen als je op reis gaat!
  Het merk ken ik niet.
  Het ziet er wel heel goed uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hm, interessant, nog nooit van gehoord. De Cleansing Foam klinkt inderdaad wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het merk is volledig onbekend voor mij, maar het klinkt echt wel interessant!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. high end skincare is leuk, hé?

  zelf wil ik graag eens een oogproduct van het high end merk la prairie willen proberen, maar ik zou echt niet weten welk oogproduct. misschien heb jij ervaring met dit merk. misschien heb je wel aanraders?

  fijne dinsdagavond verder :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, La Prairie, dat is zéker high end! Heb er zelf geen ervaring mee, helaas!

   Verwijderen
 5. Een nobele onbekende voor mij dit merk :) Misschien inderdaad meer voor een gevalletje van #feelingspendy! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha this was an interesting read because we're the opposites! The cleansing balm and mask are two of the Omorovicza products that I can't live without! I never use the cleansing balm as a first cleanse. I remove my makeup, then I use this as a second cleanse. I remove it with a cloth, and I like how healthy and smooth my skin is afterwards! The mask is probably the ONLY clay mask in the world that doesn't irritate my skin, and it cleanses so well. But oh well, everybody is different. I'm glad you got to try the set to find out what works and what doesn't!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. If my skin were more on the dry side, I'm sure I would love the cleansing balm. But for now, it's just not holy grail material. The mask is fine, it's just that for me, other clay masks work as well. And by other, I mean cheaper :-)
   Gotta love travel sets!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig