18 oktober 2014

Life behind the blog: Dwars Door Hasselt 2014


Vorige week zondag was het zover: Dwars Door Hasselt! Mijn vriend en ik liepen samen de 5 kilometer en dat is exact waarvoor ik Start To Run gebruikt heb. Als je begint met lopen, is het geen overbodige luxe om toch een soort van trainingsschema in acht te nemen, kwestie van je conditie op te bouwen, je lijf te laten wennen en blessures te vermijden. Zoiets als Start To Run was dus ideaal! Ik gebruik een iPod Shuffle - in hot pink, uiteraard - want het ding is supercompact en heeft een klepje waarmee je het aan je broeksrand kan klemmen. De Apple-oortjes laat ik wel liggen, want met het lopen, vallen ze uit mijn oren. Ik kocht er daarom een extra paar sportoortjes van Philips bij die je om je oor heen kan doen en die er dus niet uitvallen als je beweegt. Over de rest van mijn uitrusting lees je meer in de blogpost van vorige week.Ik had ook mijn nieuwe Asics winterjacket aan, maar na 1,5 kilometer lopen, heb ik hem moeten uitdoen. Dat vest is superlicht maar tegelijk ook superwarm, dus ideaal voor de koudere temperaturen. Het is een stuk waar ik in putje winter nog veel plezier van zal beleven, dat merk ik nu al. Achteraf, bij de cooling down, heb ik hem weer aangetrokken om mijn spieren nog warm en soepel te houden en dan apprecieer ik wel dat het overal comfortabel aansluit.

Had je mij enkele jaren geleden verteld dat ik zou lopen, zou ik je vierkant hebben uitgelachen. Had je mij een jaar geleden verteld dat ik met gemak 5 kilometer zou kunnen lopen, had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Ik begon echt van niveau nul (ik volg wel wekelijks dansles dus ik had natuurlijk wel al enige conditie, maar wat betreft lopen ben ik echt een newbie) en Start To Run was daarom ideaal. Het is een intervaltraining maar bouwt vrij langzaam op, zodat je goed mee kan, ongeacht je (gebrek aan) ervaring. De muziek maakt het trouwens wel aangenaam, ik merk dat ik dan meeloop met het ritme en probeer mee te zingen, wat mij dan afleidt van het feit dat ik aan het afzien ben. En dan is er natuurlijk nog Evy, die je af en toe de nodige aanmoedigingen toewerpt. En die je gerust kan gebruiken om je af te reageren als klankbord: "Komaan, je bent er bijna!" "Zwijg, Evy, je hebt gemakkelijk spreken, vanachter je microfoon."

En zo stond ik zondag dus klaar om een rondje Dwars Door Hasselt te lopen. Qua organisatie een toppertje, trouwens. Ik had mij op voorhand ingeschreven via Primo en kreeg mijn loopnummer dus ook al direct mee. Aan dat papiertje hangt een chip waarmee je getrackt wordt, zodat iedereen zijn eigen nettotijd krijgt. Het parcours stond enkele weken op voorhand al online, zodat ik mij mentaal kon voorbereiden en op de dag zelf zijn alle loopafstanden netjes op tijd begonnen. Bij aankomst kreeg je dan een flesje drinken, twee koeken en uiteraard ook de o zo belangrijke finisher medaille. Enkele dagen later stonden de foto's en uitslagen online, inclusief een finisher video. Had ik geweten dat ze onze aankomst zouden filmen, had ik mij er op kunnen voorbereiden ;-)


De sfeer was trouwens super relaxed. Ik heb de volledige vijf kilometer (en ook de uren erna) met de brede glimlach gelopen en heb mij op geen enkel moment moeten forceren. Langs de kant stonden toeschouwers, en hoewel ze niet voor mij persoonlijk aan het supporteren waren, deed het deugd om mensen ons te horen aanmoedigen. Het geeft je een extra adrenalinestoot die je helemaal happy maakt. Als dat de befaamde runner's high is, dan heb ik hem vorige week zondag op Dwars Door Hasselt mogen beleven.

Ik finishte op 35 minuten en 33 seconden, wat ik voor mij persoonlijk geen slechte tijd vind. Uiteindelijk ben ik slechts een recreatief loper en het is niet mijn ambitie om als eerste te eindigen. Al is er altijd ruimte voor verbetering! Ik was bijvoorbeeld bijlange niet uitgeput aan de finish, dus ik had misschien nog wel een tandje bij kunnen steken. Ik denk dat het mijn doel zal zijn om volgend jaar opnieuw mee te lopen op de 5 kilometer en dan mijn tijd goed te verbeteren. Maar voor nu: vooral érg happy!


BeautyLoves
Share:

8 opmerkingen

 1. Goed gedaan! Ik zit aan les 20 van Evy en ben er dus bijna ;) Binnenkort moet 5KM no problemo zijn voor mij :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou ik niet kunnen, dus dikke proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie sokjes draag je trouwens op de eerste foto te zien :D

  goed gedaan, mooie prestatie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel dikke proficiat! En ik moet zeggen: je was alvast de meest enthousiaste persoon die over de streep kwam :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Katrien vercruysse19 oktober 2014 om 20:29

  Het afreageren op Evy herken ik maar al te goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lovely pictures...Asics is also my favorite running shoe...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is best een goede tijd, ik loop minder snel, ik doe er zeker 40 minuten over.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig