11 oktober 2014

My running gear

Running gear

Bon. Die Start To Run, dat was dus geen bevlieging. Ruim een jaar geleden (zo lang al?! Tijd vliegt!) kocht ik mijn eerste paar Asics en ik had er toen precies nog niet zo'n goede moed op. Ik zie mezelf nog steeds als slechts een recreatief loper, maar ik hield wel vol en morgen doe ik mee aan Dwars Door Hasselt.

Tijd om eens een blik te werpen op mijn running gear en wat kan er bij lopen belangrijker zijn dan het schoeisel. Ik koos er bewust voor om direct een deftig paar loopschoenen te kopen, ook al wist ik op voorhand niet of ik het zou volhouden. Ik wilde echter niet het risico nemen om te beginnen lopen op een onaangepast paar schoenen, want dat zorgt volgens mij nu net voor vroege blessures en dan zou mijn loopavontuur ook direct afgelopen zijn.

Asics GT-1000

Zelf ben ik absoluut geen kenner en in de sportwinkel stond ik met open mond te staren naar muur met zowat 400 verschillende soorten loopschoenen. Dus vroeg ik om hulp, want als het aan mij lag, koos ik een schoen op basis van de leuke kleurtjes. De dame in kwestie liet mij twee soorten schoenen passen; een met lucht en een met gel, aan elke voet een. Ik merkte onmiddellijk het verschil, want met de gelschoen had mijn voet veel meer ondersteuning en zakte ik niet door. Dus werden het uiteindelijk de Asics GT-1000 en ik kocht ze voor zo'n 115,00 euro - niet de allergoedkoopste, maar zeker ook niet de duurste loopschoenen. Mijn kleuren hebben ze niet meer, maar op hun website kan je wel de huidige selectie vinden - ik zou nu gaan voor de witte met limoen- en paarsaccenten, pretty!
Wat de maat betreft: ik heb in principe schoenmaat 39, maar ik heb de indruk dat loopschoenen meestal wat kleiner uitvallen. Ik kocht mijn schoenen bijvoorbeeld in een 40,5.

Trouwens: Asics, voor wie het nog niet wist (me! - zo leer ik nog eens iets bij), staat voor Anima Sana in Corpore Sano, oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam. Word!

Running gear

Voor de rest van mijn looptenue ben ik in eerste instantie bij H&M langsgegaan. De schoenen waren het belangrijkste, maar aan kledij wilde ik niet direct een fortuin uitgeven. Ik koos voor een lange loopbroek, een sportbh en een loopshirt in flashy kleurtjes. Allemaal heel betaalbaar, tussen de 15,00 en 30,00 euro per stuk. Aangename materialen, maar niet de perfecte details (ritsen, extra vakjes en perfecte ondersteuning) en kwalitatief wel wat minder slijtvast in vergelijking met de betere merken - sorry, H&M. Ik kocht vorig jaar in de koudere maanden namelijk nog een extra looptrui van Adidas (Techfit Climawarm + voor zo'n 60,00 euro) en die ziet er na heel veel wasbeurten nog steeds nagelnieuw uit. Om te starten vond ik H&M echter meer dan prima en zo bouw ik gaandeweg mijn running gear nog wat uit met meer kwalitatieve stukken.

Asics loophandschoenen

Nog een winteraankoop van vorig jaar: mijn Asics loophandschoenen. Ik ben nogal een koukleum en mijn handen lijden daar als een van eerste onder. Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar ik ben hier al heel blij mee geweest! We leven tenslotte in een klimaat waar het een groot deel van het jaar slecht weer kan zijn. Ik weet helaas niet meer hoeveel ik er precies voor betaalde. Ze zijn in elk geval superlicht en houden mijn handen toch goed warm.

Asics Motion Protect Winter Jacket

Asics Motion Protect Winter Jacket

Voor de komende winter kreeg ik het Asics Motion Protect Winter Jacket in Magenta. Een kleur naar mijn hart! Hij zit in de nieuwe najaarscollectie en is dus uitermate geschikt om ook in minder aangenaam weer te lopen. Al moet het gezegd: ik háát het om in de regen te lopen. Koude en wind, daar kan ik nog mee leven, maar regen is voor mij de boosdoener. De jas is vrij licht en het voelt niet aan alsof ik veel extra gewicht aan mijn lijf heb hangen, wat het eens zo aangenaam maakt om te dragen. Toch zit alles nauwsluitend en zitten er aan de mouwen ter hoogte van de handen nog extra 'duiminschuivers' zodat mijn handen toch al deels bedekt zijn tegen de wind.

Het wind- en waterafstotende Softshell-materiaal is bovendien superzacht en ook binnenin blijft alles zacht en warm. Als ik ga lopen, probeer ik zo weinig mogelijk mee te nemen, maar de obligatoire sleutels en zakdoekjes berg ik dan op in een van de twee buitenzakken. Het is misschien een stom detail, maar de ritsen zijn gelukkig erg compact en hangen niet in de weg, zodat ik zo vrij mogelijk kan bewegen. En, ook niet onbelangrijk: her en der zitten er reflecterende details zodat je ook in het schemerdonker voldoende opvalt.

Verder zorg ik steeds voor een handdoek en een flesje water in mijn wagen, want na de stretching zweet ik mij meestal te pletter. Mijn vriend durft mij wel eens uitlachen - volgens hem stretch ik bijna even lang als ik loop - maar ik vind de cooling down gewoon belangrijk. Kwestie van de spierpijn te vermijden!

Hoe zit het met jullie running gear? Zijn er nog dingen die ik mis of die je zou aanraden?
Morgen maak ik nog enkele outfitfoto's en hoor je meer over mijn loopervaring en Dwars Door Hasselt!


BeautyLoves
Share:

8 opmerkingen

 1. Leuk artikel! Tijdens het hardlopen kan ik niet zonder muziek, dus ik heb sowieso ook altijd mijn iPod bij mij. Veel succes morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het ook een tijd gedaan, helaas de laatste twee keer proberen niet meer gelukt wegens blessures. Knap dat je het volhoudt, ik zie het mezelf niet meer doen. (ik deed het ook niet graag, dat helpt niet)
  Succes morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lopen is super voor je conditie maar ik ben er mee gestopt omdat ik lopen nogal saai vindt na een tijd. Doe mij maar wandelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne post ;-)
  Mooie sneakers!
  Het is nl. zo belangrijk om goede sportschoenen te hebben.
  De sportkleding ziet er goed uit!
  Handig die handschoenen.
  Ik ben ook zo een koukleum ;-)

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de gear van Decathlon heel fijn en vaak ook met leuke prints!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks voor de tip! Moet nog eens kijken voor een nieuwe loopbroek...

   Verwijderen
 6. Zo leuk :D Ik heb als enige goede loopschoenen gaan halen en mijzelf getrakteerd op een nike loopboek, maar voor de rest heb ik nog niet zo erg veel dingen gekocht ^^ Misschien tegen de winter eens kijken voor een loopvestje die mij warm kan houden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een nieuwe loopbroek wordt mijn volgende aankoop. De mijne begint te verslijten :-)
   Awel, dat Asics Winterjacket is de moeite! En zo'n handschoentjes zijn wat mijn betreft geen overbodige luxe, maar ik krijg dan ook wel snel koude handen.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig