12 oktober 2014

Makeup snapshot: wedding bells!

Makeup snapshot

Afgelopen vrijdag stapte de bestie in het huwelijksbootje en dit is een snapshot van de make-up die ik droeg. Af en toe zet ik mijn daily makeup op Instagram, maar hier kan ik wel iets meer uitleg geven over de gebruikte producten.

De basis
Ik begon met NYC Smooth Skin Perfecting Primer. Mijn foundation holy grail, Estée Lauder Double Wear, moest er natuurlijk ook bij zijn, maar omdat deze een meer matte finish heeft, gebruikte ik de NYC primer als basis, om mijn huid een extra glow te geven.

Onder mijn ogen gebruikte ik de fantastische Sisley Phyto-Cernes Eclat, een concealer met ruim 15 ml inhoud die mijn donkere krijgen bedekt en mij tegelijk de nodige éclat geeft. Er zijn drie kleuren en ik gebruik nummer 1, dat een beetje zalmroze kleur bevat - perfect voor de camouflage van donkere kringen!
De concealer poeder ik af met een superfijn gemalen poeder van Laura Mercier, Secret Brightening Powder. Op zich moet dat niet, maar bij mezelf verkies ik dat wel, omdat ik zo zeker weet dat mijn concealer blijft zitten en niet in de fijne lijntjes kruipt. Het Secret Brightening Powder is speciaal voor de oogcontouren, en geeft nog eens een beetje extra éclat, wat ik zeker kan gebruiken.

De rest van mijn gezicht poeder ik af met Givenchy Poudre Première. Het is een los poeder dat ik het beste vind werken met een poederdons en het fixeert mijn make-up als geen ander. Het soft focus effect egaliseert de hele boel nog eens extra en geeft je gezicht de meest perfecte uitstraling.

De ogen
Ook op mijn ogen begin ik met een primer: eerst een dun laagje Too Faced Shadow Insurance om alle fijne lijntjes te egaliseren, daarna een dun laagje MAC Paint Pot in Painterly. Dit is een echt powerduo: mijn oogschaduw hecht als geen ander, de kleurintensiteit is top, ik kan alles mooi inblenden en op het einde van de dag ligt alles er nog steeds perfect op. Mijn Painterly is helaas wat aan het uitdrogen, je ziet dat hij aan de rand volledig loskomt en ik begin het ook te voelen aan de textuur. Het is nog niet verloren, maar ik ga wat research moeten doen om hem te proberen redden, want hij is nog niet eens halfweg. Tips zijn altijd welkom!

Het was feest, dus wilde ik een feestelijk oogschaduwpalet: Givenchy Extravagancia, uit de huidige najaarscollectie, kreeg de eer! Ik heb de ooglook verder nog bijgewerkt met enkele kleuren uit het Nars NARSissist palet, maar deze ontbreekt op de foto.

Eyeliner is een must, het lijntje zette ik met mijn nieuwe Dior Art Pen, gevolgd door heel wat laagjes YSL Volume Effet Faux Cils mascara. Dat was meer dan voldoende voor overdag, maar 's avonds wilde ik mijn ogen verder aanzetten met de Eylure Definition N° 121 falsies. Het merk bestaat intussen 65 jaar en kreeg daarom een rebranding. De herbruikbare en 100% natuurlijke wimpers zijn nog steeds met de hand gemaakt en ik vind het super dat je bij elke set een klein flesje wimperlijm krijgt. Ideaal, want ik heb zoiets niet standaard in huis.

Mijn wenkbrauwen heb ik niet speciaal aangezet, wel gebruik ik trouw mijn Essence Lash & Brow Gel om alles in toom te houden.

De afwerking
Uiteraard ging ik voor een gouden trio: bronzer, blush en highlighter. Een van de mooiste en meest natuurlijke bronzers in mijn collectie is de Givenchy Poudre Terre Exotique in Douce Croisière. Limited edition uit de laatste zomercollectie, maar nog steeds een toppertje om mee te contouren en bronzen in een.
Als blush koos ik voor de toepasselijke Love Glow van Charlotte Tilbury en mijn favoriete highlighter is nog steeds Dior Nude Shimmer. Ik gebruik deze al ruim twee jaar en nog steeds zit er amper een deukje in! Een beetje op de jukbeenderen, over de neusbrug en op de cupidoboog van je lippen en het licht komt precies van binnenuit.

Ik wist op dat moment nog niet welke lipstick ik zou dragen, maar om het mezelf gemakkelijk te maken, koos ik voor Estée Lauder Pure Color Envy in Desirable. Heel draagbaar, comfortabel om aan te brengen en mooi in balans met de zwaardere ooglook.

Enkele spritsen Jane Iredale Smell The Roses Hydration Spray en ik was klaar om mijn taak als getuige te volbrengen! Een car selfie van de complete look vind je terug op mijn Instagram-profiel, beautylovesbe of klik hier voor de webversie.


BeautyLoves
Share:

11 opmerkingen

 1. Ik mIs foto van het eindresultaat of mijn telefoon geeft niet alles weer :P Prachtige producten, die concealer moet ik ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, een breakdown van je hele look! Ben nog altijd helemaal onder de indruk van die candy bar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, was ook zalig om te mogen scheppen - give me allll the candy!

   Verwijderen
 3. ik vind het altijd fijn wanneer je je daily make-up op instagram plaatst.

  ik denk dat je loopwedstrijd in Hasselt zo onderhand is afgelopen. hopelijk verliep het goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een foto erbij van het resultaat zou handig zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoveel mooie productjes, en je zag er ook geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie producten! En oh, die candybar op je Instagram foto's... ZALIG! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig