30 november 2014

Weleda Skin Food

Weleda Skin Food

Iedereen heeft wel een of andere soort wondercrème in huis, à la Vaseline of de Elisabeth Arden 8 Hour Cream. Goed voor alles, van droge plekjes tot schrammen. Zo ook Weleda Skin Food, als sedert 1926 gekend onder de minder hippe naam Huidcrème.

Een upgrade was dus wenselijk en na de superfoods, is er nu ook Skin Food, een soort van alles-in-één voor het welbehagen van je lijf. De crème zit in een klassieke tube waar de gebruikssporen goed op te zien zijn. Dit is trouwens het grotere formaat, maar er is ook een handtasvriendelijk formaatje van 30 ml. De ingrediëntenlijst is beperkt en volledig natuurlijk, met onder meer zonnebloem- en amandelolie, bijenwas en etherische oliën. Hij ruikt naar een mix van sinaasappel en lavendel, voor mij een typische Weleda-geur.

De crème is wel vrij vettig, er zit dan ook heel wat olie in het product. Tegelijk is Skin Food perfect voor de hele droge huidplekjes: droge knieën, ellebogen of lippen, schrale handen en nagelriemen, schrammen en ruwe voeten. Als je huid superdroog is, kan je het zelfs als bodylotion of gezichtscrème gebruiken, maar voor mij blijft het een soort van instant heler. Ik gebruik het als crème of als masker/kuur door er een dikkere laag op te smeren en desnoods even met handschoentjes of sokken rond te lopen. Mijn handen zien met het koudere weer bijvoorbeeld meer af. Ik heb altijd al droge handen, maar tegen de winter aan moet ik echt opletten, want als ik niet constant smeer, verschijnen de droge en ruwe plekjes. Een beetje Skin Food en dat probleem is meteen opgelost! De vettere formule werkt gewoon héél erg goed, mijn huid is direct geheeld, gevoed en zacht.

Welke crème gebruiken jullie als instant hulpmiddel?

Weleda Skin Food - 75 ml voor € 9,99


BeautyLoves
Share:

9 opmerkingen

 1. Ik gebruik op dit moment weer 's morgens Bio-Oil (in een vernevelaar) in combo met een heel arsenaal aan body butters van TBS 's avonds. Droge plekjes krijgen iets meer aandacht danzkij de 8H cream :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook favoriet! Heeft mijn lippen door een eczeemaanval geholpen, dus grote hulde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weleda is zo'n fijn merk! Dit lijkt me ook een fijn product. Ik gebruik met name gezichtsverzorgingsproducten van dit merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt echt onwijs heerlijk, maar ik heb zelf nog nooit een weleda product gebruikt du moet er toch misschien maar eens aan gaan beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh klinkt goed, kan ik wel gebruiken voor mijn neus, die is nogal droog onderaan... :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op de ellebogen natuurlijk. Gelukkig heb ik niet zoveel last van droge plekjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig crèmepje! Voor mijn lichaam gebruik ik op het moment bijna dagelijks huidolie van Kneipp en mijn gezicht geef ik af en toe een kuurtje met amandel gezichtsolie van Weleda.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig