1 december 2014

Makeup snapshot: Smoke & Mirrors

Makeup snapshot

Een smoky makeup snapshot vandaag! Beetje hevig voor een maandag, maar in het weekend mag het al eens wat meer zijn. De basis bouw ik op met Dior Star Foundation - klik op de link voor mijn (video)review. Ik gebruik nu nog steeds nummer 020 Beige Clair, af en toe meng ik deze met een druppeltje 010 Ivoire, tot ik deze winter op mijn bleekst zal zijn en waarschijnlijk volledig zal overstappen naar Ivoire.

De donkere kringen onder mijn ogen werk ik weg met Sisley Phyto-Cernes Eclat, een geweldige concealer die zijn prijs, mede dankzij de gigantische hoeveelheid, meer dan waard is. Nog een beetje Laura Mercier Secret Brightening Powder erover, en klaar!

Ook in deze mix: het nieuwe Bourjois Silk Edition compact powder. Superzacht van textuur en het fixeert niet enkel je foundation, maar corrigeert en matteert er nog eens bovenop. Het is geen transparant poeder, je krijgt de keuze uit zes kleuren, ik gebruik nummer 52 Vanilla. Het compacte doosje heeft een klapspiegel die je 360° kan draaien. Best fancy, al weet ik niet goed wat daar de bedoeling van is. Je krijgt er een sponsje bij, daarmee kan je het poeder heel goed inwerken en dat is perfect voor een wat vettere huid, maar ik heb hier ook al een gewone kabukikwast voor gebruikt. Niet té veel van gebruiken, want dan kan het een beetje cakey worden, maar verder een prima poeder voor zijn prijs (9 gram voor € 13,99).

Als basis op de ogen gebruik ik mijn gouden duo: Too Faced Shadow Insurance (een verse tube!) en een beetje MAC Paint Pot in Painterly. Deze Paint Pot was helaas wel uitgedroogd en ik was nog maar halfweg, kort hierna kocht ik een nieuwe bij MAC in Hasselt. Ik ging verder voor smoky eyes en gebruikte de nieuwe Jane Iredale Smoke & Mirrors Smoky Eye Kit. Een typisch eindejaarspalet om tijdens de feestdagen boven te halen, met vooral matte kleuren. Een apart artikel met swatches én look volgt snel!

Uitzonderlijk voor mijn doen: geen vloeibare eyeliner - de smoky eyes waren heftig genoeg -  maar wel flink wat YSL Volume Effet Faux Cils mascara en een beetje Essence Lash & Brow Gel om mijn wenkbrauwen af te werken. Hij werd alweer wat groezelig dus ik kocht intussen een vervanger, de wenkbrauwgel van HEMA. Van die laatste ben ik trouwens best onder de indruk dus hij krijgt snel een eigen podiumplekje op de blog.

De rest van mijn make-up bleef vrij neutraal en staat zelfs niet op de foto, oeps! Een beetje Diorskin Nude Shimmer in Amber als bronzer en een frisse Sisley L'Orchidée Rose als blush. Ook mijn lippen hield ik sober met een beetje doorzichtige gloss. Fijne maandag!


BeautyLoves
Share:

8 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig