8 december 2014

Bourjois Enchanting Nightbird & Smoky Stories

Bourjois Enchanting Nightbird

Nu mijn kerstboom staat, houdt niets mij nog tegen! Ik tel af naar Kerstmis dus mag ik ook ongegeneerd met de kerstcollecties dwepen. Toch?

Ik begin met Bourjois, waar je dit eindejaar mag rondlopen als een Enchanting Nightbird. Om de look compleet te maken, combineer ik het met een oogschaduwpalet uit de Smoky Stories.

Bourjois Roude Edition Velvet in Happy Nude Year


Dé favoriet uit deze kerstlook: Rouge Editon Velvet in Happy Nude Year. Het is een matte lip cream, veel fijner en dunner van textuur dan een lipstick, maar wel met een matte finish. Happy Nude Year - alleen al voor de leuke naam, haha - is een heel draagbare kleur die niet té nude is. Hij brengt gemakkelijk aan en blijft daarna heel goed zitten. En euhm... hallo big lips! Met zo'n mattere finish lijkt het altijd alsof ik een natuurlijke lipfiller gebruik, en ik moet niet eens bijtekenen met een lippotlood.

Bourjois Vernis 1 Seconde in Glitterizer

Elke kerstcollectie verdient een portie bling, en dat is dit jaar deze Vernis 1 Seconde nagellak in Glitterizer. Het is een topcoat met een doorzichtige basis en grote en grove zilverkleurige glitterstukken. Niet eenvoudig om de stukken enigszins gecontroleerd te kunnen plaatsen, en ze komen ook niet erg vlot uit het flesje. Voor de afwerking hierboven moest ik drie keer over elke nagel gaan en het resultaat vind ik eerder magertjes, omdat ik graag een hogere concentratie van de glitter had gezien. Het gaat wel vlotter als je de stukken gewoon 'plaatst' in plaats van 'lakt'.

Bourjois Smoky Stories in Over Rose

Bourjois Smoky Stories in Over Rose
Color Edition 24H in Flocon d'Or - Smoky Stories in Over Rose

Bourjois lanceert ook de nieuwe Smoky Stories als een aparte collectie. Acht van deze paletjes in verschillende bruine, kaki, roze, paarse tinten, allemaal perfect voor smoky eyes. Dit paletje is Over Rose en combineert roze met bruine tinten.

De paletjes zijn compact - ze passen in mijn hand - en er zit een dubbelzijdige sponsapplicator bij. Niet mijn gewoonlijke weapon of choice, maar straks wordt duidelijk waarom het deze keer toch wel handig is.

Er zitten vier kleuren in: de drie buitenste kleuren hebben een glanzende satijnfinish en het pigment is zeker oké. Aanbrengen en uitblenden gaat prima en met deze drie kleuren kan je al een volledige ooglook maken. De lichte kleur breng ik over het volledige ooglid aan, de bruinrode kleur gaat in de arcadeboog en met de donkerbruine kleur verdiep ik mijn buitenste ooghoek. Elk paletje bevat ook een light touch, een oogschaduw met heel veel glitters en minder pigment. Het is geen crèmige oogschaduw, maar echt poeder, waardoor de glitters heel snel van mijn ogen vallen - fallout alert to the max. Het eenvoudigste is om met je ringvinger te werken of met de sponsapplicator, die deze keer goed van pas komt. Eventueel kan je de oogschaduw zelfs nat maken om het beter te laten hechten. Ik had dat niet gedaan en op de foto's zie je hoe de light touch een klein beetje migreert naar de eyeliner en er liggen ook een paar stukjes op mijn wangen.

Al mag dat de pret niet bederven want ik ben wel heel content met de uiteindelijke look en het pigment van het paletje, ook zonder de light touch. De crèmige Color Edition 24H in Flocon d'Or kan een waardige vervanger zijn, want deze bevat ook heel veel glans, maar in fijne, falloutproof vorm.



Volume 1 Seconde Ultra Black - Mega Liner Ultra Black - Rouge Edition Velvet Happy Nude Year

Voor mijn eyeliner heb ik gewerkt met de Mega Liner Ultra Black uit de Enchanting Nightbird kerstlook. Deze stifteyeliner heeft een brede, schuine tip. Op zijn kant kan ik er een fijnere lijn mee trekken, maar ik ga uiteraard voor de vette winged liner.

Om af te werken haal ik de andere favoriet uit deze collectie boven: de mascara Volume 1 Seconde Ultra Black. Lekker zwart en met een compacte, siliconen borstel. De borstel is vrij flexibel, maar dat hindert de applicatie niet.

Bourjois Enchanting Nightbird Kerstlook 2014
Mascara Volume 1 Seconde Ultra Black - 12 ml voor € 15,99
Mega Liner Ultra Black - 0,8 ml voor € 11,99
Ombres à paupières Color Edition 24h in 07 Flocon d'or / 08 Marrong givré - 5 g voor € 11,99
Rouge Edition Velvet in 07 Nude-ist / 01 Personne ne rouge! / 09 Happy Nude Year - 7,7 ml voor € 13,99
Vernis 1 Seconde in 44 Grey to meet you / 45 Glitterizer - 9 ml voor € 8,49

Bourjois Smoky Stories - € 13,99


BeautyLoves
Share:

13 opmerkingen

  1. Ah die lip cream is echt prachtig!! Helemaal mijn kleur :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ohhh, de topcoat vind ik erg gaaf, maar ik geloof zo da het niet makkelijk om het gecontroleerd op je nagels aan te brengen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Happy Nude Year: wat een leuke naam! Én, wat een prachtige tint! Enkele weken geleden heb ik de tint Nude-ist gekocht. Mooie kleur, maar de geur was wat minder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat jammer dat de glitterlak zo stroef lakt. Wel heb je een prachtige ooglook gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die lipstick ga ik zeker eens proberen! Echt een leuk kleurtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die topcoat is leuk, wel jammer dat je moeilijk mee kan werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Er zitten enkele leuke producten tussen, het oogschaduwpaletje heeft mij vooral verbaasd. Ik vind ze een stuk beter dan hun klassieke ronde, gebakken oogschaduws. De lipcream ben ik minder fan van, de geur stoort mij vooral, maar de kleur vind ik prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gotta love kerstcollecties ;) Leuke items en toffe foto's!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig