14 december 2014

Sisley Phyto Teint Expert foundation

Sisley Phyto Teint Expert foundation

Geen half werk voor Sisley. Hun nieuwe foundation, met de toepasselijke naam Phyto Teint Expert, bulkt weer van de knowhow en expertise. Perfecte make-up, houdbaarheid en verzorging van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, daar zeg ik geen nee tegen.

De Phyto Teint Expert foundation is een high end make-upproduct in een hogere prijscategorie. Om dat laatste kan ik niet heen en het is een persoonlijk keuze of je wel of niet bereid bent het geld hieraan te besteden (want het is wél een heel goede foundation). De elegante, matglazen flacon werkt met een fijne pomp en je ziet dus nog goed hoeveel foundation je nog rest. De kleur komt wel donkerder over in de flacon dan in het echt. Zelf testte ik nummer 2 Soft Beige en dat is een van de lichtere kleuren, in totaal zijn het er acht. Soft Beige heeft een ietwat roze ondertoon en hoewel ik eerder voor 1 Ivory zou gaan en een gelere ondertoon prefereer, kom ik er in elk geval nog net mee weg.

Sisley Phyto Teint Expert foundation

Sisley Phyto Teint Expert foundation

Van deze foundation mag je veel verwachten: een mooie medium dekking die je huid egaliseert, een soft focus effect dat het licht weerkaatste en je huid perfectioneert en naturelle finish dankzij de zuivere kleurpigmenten. De formule is aangenaam en werkt echt heel fijn. Ter vergelijking: ik vind hem ietsje dikker dan de Diorskin Star Foundation, maar nog steeds vloeibaarder en fijner dan een Estée Lauder Double Wear. Ik gebruik graag een kwast, al zou je ook met je vingers kunnen werken en ik poeder ook steeds af. Dat doe ik trouwens altijd en met elke foundation, mijn huid heeft dat gewoon nodig.

En dan komt de grote test: de houdbaarheid. Phyto Teint Expert smelt samen met de huid en laat enkel de kleur achter. Dat werkt als een tweede huid en zorgt voor de nodige kleurvastheid en houdbaarheid, oftewel een all day long flawless foundation. Ik hoef enkel nog wat concealer te gebruiken onder mijn ogen en dat is mijn all time favourite Sisley Phyto-Cernes Eclat in nummer 1.

Met mijn gemengde huid is een goede houdbaarheid altijd cruciaal. Over het algemeen kan de Phyto Teint Expert de verwachtingen meer dan waarmaken, op voorwaarde dat ik afpoeder. Enkel rond de neusvleugels en de mond bespeur ik wat slijtage, en dat is natuurlijk omdat ik daar mijn gezicht het meest aanraak met een zakdoekje of met een servet. Op de rest van mijn gezicht zit de foundation er op het einde van de dag inderdaad nog perfect op!

Sisley Phyto Teint Expert Foundation

Bij Sisley krijg je echter niet enkel een make-upproduct, het merk zorgt er echt voor om overal de nodige verzorging in te voorzien. Het naturelle, gezonde effect krijg je dankzij de extracten van fragipanibloem en komkommer, plantaardige glycerine en D-Panthenol en het extract van ginkgo biloba blaadjes en vitamine E vormen een buffer tegen radicalen.

Ik vind dat de verzorging wel duidelijk merkbaar is, onder andere in de formule, maar ook doordat het gezonde effect zichtbaar is voor derden, zoals collega's die mij spontaan complimenteerden over hoe gezond en goed ik er uit zag. Met dank aan de Phyto Teint Expert foundation, voor alle duidelijkheid. Door de verzorgende ingrediënten is deze foundation ook perfect voor de drogere huid; de houdbaarheid maakt hem dan weer aantrekkelijk voor een gemengde huid.

Sisley Phyto Teint Expert foundation in 0 Porcelain / 0+ Vanilla / 1 Ivory / 2 Soft Beige / 2+ Sand / 3 Natural / 4 Honey / 5 Golden - 30 ml voor € 90,00


BeautyLoves
Share:

9 opmerkingen

 1. Ik heb deze nog onlangs getest in de parfumerie voor een vriendin en hij lijkt me ook echt de moeite! Misschien moet ik hem toch maar ooit aanschaffen als mijn double wear op is. Leuk dat je er complimentjes van kreeg :) hij ziet er ook heel mooi uit op je huid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij jou ziet hij er prachtig uit! Ik had hem getest, maar zal zelf geen fullsize kopen. Had er denk ik meer van verwacht na alle positieve reviews :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb 'm ook en ik vind 'm echt geweldig. Zo licht en naturel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem er bij jou heel erg mooi uitzien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw dat ziet er heel luxueus uit. Ik dacht wel dat ze donker ging uitvallen als ik het flesje zag. Glukkig is dat niet het geval :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zit deze mooie teint in een prachtige fles ;-)
  Heel chique.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. fijn dat je complimentjes kreeg ;)

  goed dat er zo veel verzorgende ingrediënten inzitten.

  saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze moet ik dringend zelf eens uitproberen, de foundation oogt erg mooi op jouw huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt als een fijne concealer, maar inderdaad niet goedkoop!! Ziet er mooi uit bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig