7 februari 2015

Bourjois Dark Privilège

Bourjois Dark Privilège

Geen make-up look zonder eyeliner en Bourjois is het met mij eens. Dark Privilege, zo heet hun eyelinercollectie en die bestaat uit heel wat producten in Black, Ultra Black en Intense Black. Ik testte al deze producten in Ultra Black en merkte toch een verschil in kleur, afhankelijk van de formule.

Als eerste in de test: Liner Pinceau in Ultra Black, de klassieke vloeibare eyeliner met een heel dun kwastje. Superfijn, maar ook minder stevig dan de vilten punten die ik gewend ben, dus ietsje moeilijker te hanteren. De finish is glanzend en de kleur is inderdaad heel erg zwart. Deze eyeliner is niet waterproof, maar houdt wel erg goed en ik denk dat hij met gemak de 16 uur haalt waarvan sprake op de verpakking.

Daarna ging ik over naar een vloeibare eyeliner in penvorm, mijn favoriete tool om eyeliner mee te trekken. De Liner Feutre heeft een matte finish en hoewel dit ook een Ultra Black is, is de kleur beduidend lichter dan die van de Liner Pinceau en had ik graag donkerder gezien. Het vilten stukje is vrij dik en kort en loopt uit naar een fijn puntje, je kan deze eyeliner dus vrij plat leggen of echt met het puntje werken voor het nodige precisiewerk.
Liner Feutre heeft wel een basis nodig om aan te hechten, zoals een oogschaduw. Zonder basis biedt het onvoldoende weerwerk tegen mijn vettere oogleden en heb ik aan het einde van de dag een vervaagde eyeliner en een spontane cut crease.

Bourjois Dark Privilège
Liner Stylo Ultra Black - Potlood Effet Smoky Ultra Black - Liner Feutre (vilt) - Liner Pinceau (kwastje)

Dan is er nog het standaard potlood voor een 'Effet Smoky': aan de ene kant het potlood, aan de andere kant een kwastje. Waarom? Omdat je daarmee eigenlijk een heel gemakkelijke smokey eye mee kan maken. Ik gebruik deze techniek zelf niet vaak meer, maar op zich is het poepsimpel. In se teken je de donkere stukken eerst in met je potlood, daarna kan je deze vervagen met oogschaduw. Het is een van de eerste technieken die ik ooit leerde tijdens een visagiecursus, omdat je zo heel gemakkelijk kan corrigeren. Ook deze mocht wat donkerder voor mij, naast de Liner Stylo lijkt hij zelfs bijna grijs in plaats van zwart!

Tot slot de Liner Stylo oftewel het automatisch potlood, dat je dus niet hoeft te slijpen zoals een gewoon potlood. Er zit wel een mini slijpertje achteraan de verpakking verwerkt, dus je kan het puntje telkens heel scherp maken, mocht je dat willen. Dit is Ultra Black naar mijn hart: vol van kleur, glijdt over mijn huid en blijft héél goed zitten. Een aanrader!

Bourjois Dark Privilège - bij drogisterij en parfumerie
Liner Penseel Ultra Black - € 12,99
Liner Penseel - € 12,49
Liner Stylo Ultra Black - € 9,99
Liner Stylo - € 9,49
Mega Liner Ultra Black - € 11,99
Liner Vilt Ultra Black - € 11,99
Liner Vilt - € 11,99
Potlood Effect Smoky Ultra Black - € 8,99
Potlood Effect Smoky Intense Black - € 8,99


BeautyLoves
Share:

2 opmerkingen

  1. Die 4 rechts zien er zo goed gepigmenteerd uit!
    Fijn make-up merk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd! Ik ben nu momenteel fan van de Kat von D liner, denk niet dat ik nog een andere wil ;)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig