9 februari 2015

Wedding series: brainstorming & budget

Wedding series

Daar zaten we dan, net verloofd en klaar voor het grote planwerk. We hebben ons op een zondagmiddag aan tafel gezet met de laptop en een notitieboekje, zodat we konden bepalen wat we van onze dag zouden willen maken.

Nu is brainstormen plezant, maar om teleurstellingen te vermijden, zijn we begonnen met de harde cijfers, oftewel het budget. Voor zover je het nog niet zou weten, een huwelijk kan stukken van mensen kosten. En als je dat eraan wil en kan geven: prima! Wij financieren het huwelijk echter volledig zelf en hebben andere prioriteiten. Zo willen we graag nog een heel aantal dingen afwerken in ons huis en is de gedachte aan een toekomstige dressing, leeshoek of bureau net ietsje aanlokkelijker dan een eenmalig avondfeest in een toplocatie. We hadden het graag allebei gehad, maar met ons huis in gedachten, is dit een of/of-verhaal en geen en/en-verhaal.

Als je de trouwfora op het internet mag geloven, koop je met 10.000 euro een budgethuwelijk. Slik. Dat vind ik persoonlijk al veel geld. Sowieso veel meer dan dat wij aan onze trouwdag willen geven en dus betekende dat onmiddellijk dat we hier niet met een budgethuwelijk, maar met een superbudgethuwelijk te maken hadden. Onvermijdelijk beperkt dit de mogelijkheden, hoe creatief je ook bent.

Nadat het budget vastgelegd was, zijn we binnen die grenzen beginnen freewheelen. Eerst door te bepalen wat voor ons beiden nu eigenlijk het belangrijkste was. Wat willen we van onze dag? Wat is belangrijk en wat niet? Door onszelf op voorhand een budget te geven, zijn we erin geslaagd om heel snel een onderscheid te maken tussen need to have en nice to have.

Dan was het een kwestie van invullen. Want het is niet omdat het een superbudgethuwelijk is, dat we de hoop op een mooie locatie, lekker eten of een leuke outfit zouden moeten opgeven. Google to the rescue! We zijn beginnen opzoeken, vergelijken en hebben een plan opgesteld om onze need to have zo mooi, luxueus en elegant mogelijk in te vullen.

Twee uur later was het er, ons concept. Stay tuned... :-)

Meer Wedding Series? Hier vind je alle verschenen artikels op een rij!


BeautyLoves
Share:

20 opmerkingen

 1. Ik vind 10.000euro voor een budgethuwelijk ook best veel eigenlijk! Had er totaal geen idee van... Ben zeker dat jullie er iets moois van zullen maken. Kijk uit naar het vervolg van deze Wedding Series :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan daar echt alle kanten mee uit hé. Een receptie voor familie, collega's en vrienden, gevolgd door een etentje voor de naaste familie en getuigen en op een ander moment een fuif voor alle vrienden. Budgetgewijs was dat wel interessant en veel gezelliger dan een groot feest met 300 mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat ben ik benieuwd naar jullie plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. spannend! lijkt me heel leuk om te doen. en als ik een tip mag geven, elke van elderen heeft er een boek over geschreven wat je allemaal nodig hebt of moet doen.mss wel handig?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik ben ook bang van de hoge kosten bij een huwelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat ben ik hier ontzettend benieuwd naar! Wij kampen met net hetzelfde probleem waardoor trouwen steeds op de lange baan wordt geschoven. Heel erg benieuwd naar jullie plan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wij zaten rond 10.000 euro (incl. huwelijksreis) en wij hebben echt niets speciaal gedaan, avondfeest bij 't Kelsbekerhof (= aanrader) maar wij hadden zo goed als heel het bedrag terug gekregen aan cadeaus, hier kan je natuurlijk niet op voorhand van uitgaan maar ik hoor dit van meer mensen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, 't is dat, ik wil ook niet echt rekenen op cadeaus. Dus proberen we dat op voorhand allemaal zelf te voorzien. 't Kelsbekerhof kende ik nog niet, ziet er wel goed uit!

   Verwijderen
 8. ik ga mijn trouw (ooit) ook budgetvriendelijk houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo benieuwd!! En 10.000 is inderdaad al een mooi bedrag amai. Kan je wel al enkele dingen mee doen in je huis ^^

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah leuk! Wij hadden dat eerst ook geprobeerd... maar hoe meer naar de dag toe en hoe sneller je kleding en alle kleinigheden in beeld krijgt, des te meer je geneigd bent om te zeggen "ah, ok, vooruit dan maar" tegen een hoger bedrag. Althans, dat had ik. Het is tenslotte maar 1x in je leven (hopelijk) dat je zoiets meemaakt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 10.000 euro is inderdaad al veel geld :D Hopelijk kunnen jullie binnen jullie budget jullie droomhuwelijk verwezenlijken! ^^ Ik ben ervan overtuigd dat het heel mooi wordt! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een budget huwelijk wat 10.00 euro kost?..slikkkkkk...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, na twee uur was jullie concept er al. Dat lijkt me vlot te gaan bij jullie :) Ik zou veel meer twijfelen over elke beslissing (hoe klein ook) denk ik ;)

  Toch jammer voor je dat het geen en/en-verhaal voor je kan worden, want dat had je wel graag gehad. Hopelijk zijn er toch nog heel veel mogelijkheden om er iets geweldigs van te maken. Veel plezier nog met de voorbereidingen ;) Succes.

  Saskia ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag daarnet twee foto's van jou op Instagram waarop ik moest glimlachen :) Je vergeleek er namelijk twee Dior lakjes, Glory en Lucky. Ze lijken op elkaar, vind je :) Awel, jij zei wat ik al dacht :) Ik kocht recent Glory en toen ik hem naast mijn Lucky lakje hield vond ik die twee toch wel heel ferm op elkaar gelijken. En zeggen dat ik nu twee flesjes van Lucky heb staan (eentje als back-up gekocht) én dus ook eentje van Glory. Er is gewoon GEEN verschil tussen die twee, hihi :D Enfin, dit gezegd zijnde..veel plezier nog met JOUW exemplaren van de lakjes ;D

   Daag ^^

   Verwijderen
 14. Hihi, zo leuk!! Ben al benieuwd naar het vervolg, hurry hurry!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ken het gevoel. Wij hebben ook alles zelf moeten bekostigen en er komt inderdaad wel veel bij kijken. Maar achteraf gezien is het de centjes meer dan waard! Onze verbouwingen zijn dan gewoon ietwat opgeschoven... Ik vond het ook wel jammer dat we niet gewoon zorgenloos konden plannen en kiezen, maarja je ziet, er zijn er nog in die situatie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geloof ik wel, dat het het allemaal waard is! Ik heb er nu al zoveel plezier aan gehad, gewoon al met de voorbereidingen :-)

   Verwijderen
 16. Ik ben het met je eens, er zijn 'fijnere' dingen op lange termijn dan een fijne dag die super duur is. Je kan ook de mooiste dag van je leven beleven zonder dat ie stukken van mensen kost, het draait om wat je er zelf van maakt en hoe en met wie je hem deelt. Ik ben er zeker van dat jullie een mooie huwelijksdag zullen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig