26 februari 2015

Wedding series: concept


Na onze brainstormingsessie hadden we een concept. Een volledig, volwaardig concept dat binnen ons budgetplan past. Al zeg ik het zelf, we zijn er trots op.

Voor wie nog even moet bijlezen: hier vind je alle artikels in deze Wedding Series en dan weet je meteen dat we het budget voor onze trouwdag hebben beperkt tot het nagenoeg absolute minimum. Nagenoeg, want als we er echt géén geld aan hadden willen geven, werd het een retourtje gemeentehuis voor 15 euro. En daar is overigens ook niets mis mee.

Uiteindelijk wilden we maximum 5.000 euro uitgeven voor onze trouwdag, exclusief de huwelijksreis. Vertrekkend van dit budget resulteerde onze brainstorming in een lijstje met need to have en nice to have. Op onze mustlist: mooie locatie, lekker eten, een mooie wagen en ons goed voelen in onze outfits.

Trouwlocaties genoeg, maar welke is nu de juiste? We zagen onszelf al eten in een gezellig kasteeltje aan een lange tafel met de familie erbij en een menu om u tegen te zeggen. Tot we de prijs zagen... een mooie locatie afhuren kost al snel ettelijke honderden tot duizenden euro's en wij zagen het niet zitten om ons trouwbudget voor de helft op te souperen aan een trouwzaal. Want dan heb je wel een locatie, maar nog geen eten. En geen eten, da's geen optie, people! (ja, mijn maag trouwt ook)

Om de zoektocht naar een locatie te vergemakkelijken, hebben we onze gastenlijst beperkt tot een twintigtal personen. Misschien trappen we hiermee enkele familieleden en kennissen op de tenen - sorry! - maar dat betekent wel dat we geen grote feestzaal nodig hebben en daar dus ook geen geld aan moeten uitgeven. Wanneer op termijn onze tuin en terras in orde zijn, plannen we nog een leuk tuinfeest met een hapje en een drankje, waar de ruimere familie en kennissen worden uitgenodigd. Natuurlijk kan je op de dag zelf ook een fuif of receptie geven of een parochiezaal afhuren, maar dan zou ik toch dat beetje luxe missen op onze trouwdag.

Lekker eten stond namelijk erg hoog op de mustlist. Als je mij een béétje kent - via Life behind the blog-artikels en Instagram - weet je dat ik een foodie ben. Ik kan echt genieten van lekker eten en ik vind dat de ideale manier om mensen samen te brengen rond een tafel. Dankzij de beperkte gastenlijst zijn we erin geslaagd om een luxueuze locatie te combineren met heerlijk eten, iets waarvan ik hoop dat de aanwezige gasten ook volop zullen genieten.

We kozen voor Gusto Carbon in Genk, een restaurant dat deel uitmaakt van het designhotel Carbon. Net zoals het hotel is ook het Gusto restaurant een pareltje wat betreft inrichting en design en past het volledig bij onze stijl. Ons eigen huis is bijvoorbeeld ook vrij strak opgevat, dus we voelden ons direct thuis bij het concept dat bij Carbon naar voren wordt geschoven. Ze bieden bijvoorbeeld seizoensmenu's aan waarbij je het aantal gangen kan kiezen en zelfs een all-in prijs waarbij ook de drank inbegrepen is. Onze tafel is geboekt en over enkele maanden gaan we langs om de menudetails verder te bespreken. Omdat we naar restaurantnormen met een grote groep zijn, was het absoluut geen probleem om voor onze tafel een menu naar wens uit te werken. Zalig!

Bijkomend voordeel: gasten die dat wensen, kunnen een kamer boeken in Carbon Hotel. Op eigen kosten, maar toch ;-) Mijn verloofde is afkomstig uit Oost-Vlaanderen dus het is wel fijn dat we onze verre genodigden de optie kunnen laten. De Carbon Style Wellness Deluxe kamer sprong ons in elk geval direct in het oog, wauwie! Mooie hotelkamer met een strak interieur en alle comfort en een bezoekje aan de spa er bovenop.

Ook de uitnodigingen werden een eigen ontwerp en eigen drukwerk. Kort gezegd: mijn verloofde maakte het ontwerp en ik gaf commentaar aanwijzingen en verbeterpunten. Met het ontwerp zijn we ze zelf gaan zeefdrukken, om zo - letterlijk - onze eigen stempel te drukken. Een heel avontuur, maar daarover volgt nog een apart postje samen met het resultaat.

We beginnen onze dag trouwens in het stadhuis. We kozen voor een simpele burgerlijke ceremonie, zonder lange kerkmis, bloemen of bruidsmeisjes. Wel op de mustlist: het huren van een mooie oldtimer Mercedes om ons naar het stadhuis te brengen en om enkele foto's mee te maken. Mijn verloofde wil hiermee graag een hommage brengen aan zijn ouders, die hij beiden al op jonge leeftijd is verloren. Van hun erfde hij de liefde voor het merk Mercedes en ik vind het een eer om hem hiermee te helpen en hun hiermee te herdenken. Het klinkt misschien cliché, maar zo zijn zij er ook een beetje bij die dag.

De zoektocht naar een oldtimer Mercedes was achteraf bekeken nog de moeilijkste, want een mooie oldtimer komt met een stevig prijskaartje. Maar wie zoekt, die vindt en zo zullen wij onze trouwdag inzetten in een Mercedes Ponton uit 1959. Classy all the way, baby.

Volgend puntje op de mustlist waren de outfits. Ik wil er natuurlijk wel mooi uitzien op mijn trouwdag, al hoeft dat zeker geen bergen geld te kosten. Als ik het traditioneel zou moeten houden: mijn droombruidsjurken zijn aan de hand van Vera Wang en Elie Saab en helaas... die krengen kosten véél geld. Bijgevolg stante pede geschrapt van de mustlist - ik ben sowieso geen typische 'witte kleed bruid' - en ik wist meteen wat ik dan wel wilde. Meer details daarover krijg je in een van de volgende Wedding Series artikels!

Tot slot hebben we ervoor gekozen om een fotograaf onder de arm te nemen. Onder het motto "je trouwt maar een keer" en wetende dat we die dag zelf minder aandacht aan foto's kunnen schenken, is het toch wel de perfecte manier om onze trouwdag op de gevoelige plaat te zetten.

Tot zover ons concept! Ik snap wel dat het niet voor iedereen de ideale trouwdag is, maar wij zijn er wel heel blij mee. Wat vinden jullie ervan?

Meer Wedding Series? Hier vind je alle verschenen artikels op een rij!


BeautyLoves
Share:

6 opmerkingen

 1. Wat leuk,een huwelijksdag die zo persoonlijk is, maar ook echt intieme details heeft.... ik vind dat het het allerbelangrijkste is wat jullie er zelf van vinden en je daar ook goed bij voelen...Het is tenslotte jullie dag en iets waar jullie met veel plezier naar uit en op terug moeten kunnen kijken...
  groetjes petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik ben heel erg benieuwd hoe alles gaat worden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt allemaal zo leuk en ik ben ik ontzettend benieuwd naar!
  Wat komt er veel kijken bij het pannen van je eigen bruiloft.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook absurd om zo veel geld uit te geven aan een huwelijk. Daarom vind ik het leuk om te lezen dat jullie ene budget hebben van 5000 euro

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt heel erg leuk!! Ik ben alvast benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig