1 maart 2015

Makeup snapshot: nude & smoky

Makeup snapshot

Zondag is perfect voor een nude look en het ideale moment om enkele nieuwe make-upjes verder uit te testen. De uiteindelijke look zie je snel online, zowel in foto- als in filmvorm, samen met wat meer detailfoto's en swatches van de nieuwe producten.

Basis van de dag is de nieuwe Bourjois Nude Sensation foundation (18 ml voor € 14,99) in de kleur 41 Fair Nude, een perfecte match met mijn huidskleur. Hij ziet er nochtans iets donkerder uit in het potje, maar eens op mijn huid komt dat direct in orde. Deze blur effect foundation met een lichte tot medium dekking voelt vederlicht aan op de huid en geeft een mooie, naturelle finish. Een beetje als satijn, wat ik zelf het mooiste vind. Ik werkte hem in met een bufferkwast en was tevreden met het resultaat en de houdbaarheid.

Onder mijn ogen heb ik wel steeds wat extra concealer nodig. Dagdagelijks gebruik ik vaak de Diorskin Star concealer in 002 Beige, maar omdat die net wat lichter mag, combineer ik hem met de UNE Skin-Glow concealer (€ 11,99) in de kleur G01 voor een beetje meer helderheid. Deze laatste werd even geleden gelanceerd, maar volgens mij heb ik hem nog niet eerder laten zien. Het is een concealer in stickvorm, maar ik breng hem niet rechtstreeks aan op mijn oogcontour, daarvoor is 'ie net niet creamy genoeg. Ik warm hem eerst een beetje op op mijn ringvinger en dep dat dan in mijn binnenste ooghoek. Dat geeft nét wat meer éclat en camoufleert mijn donkere kringen beter.

Ik poeder af met Chanel Vitalumière Compact Douceur (13 g voor zo'n € 50,00) in 22 Beige Rosé. Eigenlijk is dit een lichte poederfoundation, maar ik verkies hem te gebruiken bovenop een andere foundation, om alles te setten. Op een lichte foundation geeft de Vitalumière Compact Douceur ook net dat beetje meer dekking. Het is niet mijn favoriete settingpoeder - Givenchy Poudre Première all the way, baby! - maar hij is zeker fijn en ik zit middenin een lentekuis waarbij ik probeer om zoveel mogelijk producten op te maken.

Over de nieuwe Bourjois Nude Smoky trio's (2,3 g voor € 13,49) volgt nog een review, maar ik wil wel al verklappen dat ik ze supermooi vind! De linkse is 19 Rose Boudoir en de rechtse 20 Sable Show. Uiteraard kan je ze apart gebruiken, maar ik combineerde vijf kleuren oogschaduw voor mijn zondagslook bovenop een laagje Too Faced Shadow Insurance. Geen MAC Paint Pot deze keer, gewoonweg vergeten!

Nude oogschaduw kan wel eens wat meer punch gebruiken, dus gebruikte ik de blauwe Dior Art Pen in Bleu Croisière - nog een restantje van de zomercollectie van 2014, still going strong! - en een flinke dosis Chanel Le Volume mascara. Zelfs de wenkbrauwen mochten meespelen en ik haalde mijn UNE Eye Brow Pencil (€ 8,99) uit in de kleur B01. Het is de lichtste kleur die er is en veel donkerder moet ik niet gaan, want dan wordt het verschil met mijn haarkleur wat te groot. Het is wel een gewoon potloodje, dus ik moet regelmatig slijpen om met een scherpe punt fijne wenkbrauwhaartjes te zetten. Een beetje HEMA wenkbrauwgel houdt daarna alles op zijn plek.

Bronzer werd NARS Laguna en voor een frisse blos koos ik Bobbi Brown Pink Coral, helaas limited edition. Highlighter van de dag werd Dior Nude Shimmer, volgens mij niet meer te koop, al durf ik daar mijn hand niet voor in het vuur steken. Ik twijfelde nog over de lipkleur, dus daarom zie je geen lipstick of lipgloss op de foto. Uiteindelijk werd het een nieuwe Bourjois Rouge Edition Aqua Laque, het glanzende zusje van de Rouge Edition Velvet lijn.


BeautyLoves
Share:

1 opmerking

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig