14 maart 2015

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

Het aantal overnight masks in mijn collectie is op korte tijd exponentieel gegroeid. Ik heb er nu eentje van Origins, eentje van &Other Stories en tot slot deze The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask. Een korte ode aan mijn overnight masks is dus wel op zijn plaats!

Dergelijke maskers gebruik je - zoals hun naam verraadt - 's avonds als allerlaatste stap in je skincareroutine. Meestal heb ik dan een uurtje op voorhand mijn make-up verwijderd en de normale skincare (oog- en nachtcrème) aangebracht. Vlak voor ik ga slapen, gooi ik er dan nog een laagje van het masker op en laat dat kort inwerken voor ik mijn bed induik, zodat mijn wang niet aan mijn kussensloop blijft plakken. Het masker heeft dan echt de tijd om een hele nacht in te werken en je huid van alle weldaden te voorzien en de ochtend nadien zie ik ook altijd het verschil: mijn huid ziet er plumper uit, voller, gehydrateerd, gladgestreken en gewoon ... beter.

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

Het Bouncy Sleeping Mask zit in een grote, platte pot die helaas niet bij de rest van zijn skincarevriendjes past - mijn badkamerkast is niet diep genoeg, boehoe! Je krijgt er een spateltje bij en dat is niet enkel uit hygiënische redenen, maar heeft ook te maken met de textuur van dit masker. Bouncy is het juiste woord, want het is een soort van jelly die zich terug in perfectie vormt nadat je er stukje uit hebt gehaald.

Aangezien het behoort tot de Drops of Youth lijn, zit er ook in dit Bouncy Sleeping Mask celvernieuwende edelweiss stamcellen. Bedoeling is om je verslapte, minder veerkrachtige huid terug de kracht te geven die de winterharde edelweiss bloem ook heeft. Het Bouncy Sleeping Mask werkt herstellend en verstevigend en kan je heel het jaar door gebruiken. In de zomer herstelt het de vochtbalans van een uitgedroogde huid, in de winter helpt het om het natuurlijke vocht in te sluiten en op lange vluchten is dit het ideale maatje om uitdroging van je huid te voorkomen. Al kan het dan wel geen kwaad om een beetje over te brengen in een travel friendly potje, want deze giga pot weeg veel te veel door in je handbagage.

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

Doe jezelf en je huid een plezier: zorg ervoor dat je het masker niet enkel uitsmeert, maar ook echt inmasseert. Zo wordt het masker beter opgenomen door je huid en stimuleer je ook de doorbloeding. The Body Shop ontwikkelde een heel massageritueel waarmee je jezelf een mini spabehandeling geeft. Voor het gemak heb ik de aanwijzingen op foto gezet, want de tekeningen spreken voor zich. Enjoy!

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask - 90 ml voor € 27,00
Share:

12 opmerkingen

 1. Misschien ga ik deze eens uitproberen, heb er nog geen voor 's nachts maar ik merk dat mijn huid het kan gebruiken. Nog op zoek naar de beste voor mijn huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. grappige benamingen van de massage :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant! Ik heb net de dag- en oogcrème gekocht in deze lijn. Benieuwd wat die geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die oogcrème met de roller? Die is wel fijn! Zowat serumachtig qua textuur, fris en aangenaam op mijn drogere oogcontouren.

   Verwijderen
 4. Oh dat lijkt me wel wat! Ruikt hij lekker?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beetje neutraal-fris. Denk dat de hele Drops of Youth-lijn zo ruikt, trouwens. Dus niet slecht, maar ook niet een parfum waarvan ik zeg, hier van je van in katzwijm :-)

   Verwijderen
 5. Klinkt als een erg fijn maskertje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. You make this sound promising! I might have tried something along this line before, but I wasn't that impressed. Usually I slather a serum or two, an oil, and a lotion on at night, which is pretty elaborate! Would probably enjoy a little face massage tho. Time to check out The Body Shop!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dit ook en het goed voor mijn huid en merk echt het verschil.
  Doe een minuut of 10 voor het slapen gaan op mijn gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat ik deze eens ga halen... :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig