27 april 2015

Bio Beauté by Nuxe Cranberry Extract

Bio Beauté by Nuxe Cranberry Extract

Ik ben gezegend met een gemengde huid, met name normale wangen en een vettere T-zone. Ik ben daar niet echt rouwig om, ik denk dat ik gemakkelijker af ben dan iemand met een zeer droge of gevoelige huid. Maar ook mijn huid heeft nood aan de juiste huidverzorging. Dus toen ik dit trio van Bio Beauté by Nuxe kreeg, benoemde ik mezelf tot ideale vrijwilliger. Drie producten met cranberry-extract, perfect voor de gemengde huid!

Bio Beauté by Nuxe Cranberry Extract

Ik reinig mijn huid 's morgens graag met een gel, ik houd van het frisse gevoel en ik word er precies iets wakkerder van. De Rebalancing Cleansing Gel with cranberry extract (200 ml voor € 13,50) is dus mijn eerste stap. De doorzichtige gel zit in een handige knijptube met klikdop, heel basic maar wel degelijk. De zuren in deze lijn brengen je huidflora terug in evenwicht, verwijderen overtollig talg en beperken zo de onzuiverheden. Van de gel zelf krijg ik geen trekkerig of droog gevoel, dus dat zit goed.

De Bio Beauté by Nuxe producten bevatten ingrediënten die voornamelijk van natuurlijke herkomst zijn, een goed percentage daarvan is afkomstig uit de bio landbouw. Verder vind je in deze producten geen parabenen, noch sulfaten.

De grote flacon Rebalancing Smoothing Lotion with cranberry extract (200 ml voor € 11,70) is mijn tweede stap. Een beetje daarvan gaat op een watje en daar ga ik mee over mijn T-zone en dan de rest van mijn gezicht. Het is een hele waterige lotion die je huid vrijwaart van elk plakkerig gevoel. Ook hier zitten de nodige zuren in die de huidkorrel gladstrijken. Hoewel de formule alcoholvrij is, heeft mijn huid na de combinatie cleanser-toner nood aan hydratatie.

Maar ook daar is voor gezorgd! De Multi-Correcting Rebalancing Cream (40 ml voor € 15,90) vind je in een ranke tube en de formule is redelijk fluide. Deze crème hydrateert én matteert, wat voor mensen met een vettere T-zone een grote plus is. En ook hier werken die zuren verder om je huid te perfectioneren en een halt te roepen aan zwarte puntjes, verwijde poriën, vlekjes en een onregelmatige huidkorrel. Aan de binnenkant van de verpakking vind je trouwens een hele massageroutine die je kan gebruiken om je crème optimaal aan te brengen.

De budgetvriendelijke cranberry-lijn is zeker geschikt voor de gemengde huid, ik merk alleszins dat mijn huid er goed op reageert. Even opletten met hydratatie na de cleanser en lotion, maar ik gebruik sowieso altijd een serum en dagcrème dus dat komt in orde.

Bio Beauté by Nuxe Cranberry Extract is te koop bij de (online) apotheek of via nuxe.com
Share:

5 opmerkingen

 1. Deze reeks wil ik ook wel uitproberen. Ze klinkt erg aangenaam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ga ik onthouden, mijn huid is helaas wel érg gevoelig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een gemengde huid, dus deze producten komen op de wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed, ik ben er nieuwsgierig naar geworden :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. in de winter gebruik ik een rijkere crème maar het is dringend tijd om over te schakelen en na deze post werd ik nieuwsgierig, vandaag is mijn bestelling aangekomen, ik heb de cleansing gel en de cream gekocht (ben niet zo lotion-ig), ben benieuwd...

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig