26 april 2015

Life behind the blog: Antwerp, baby!


De vorige keer dat we in Antwerpen waren, was voor het zeefdrukken van onze uitnodigingen. Een half uurtje speedshoppen in de stad was echter niet voldoende en we maakten er een punt van om eens 'deftig' terug te komen. Vorige week was mijn vriend dan ook nog eens jarig, dus reden te meer om een uitstapje te plannen.

Om het weekend goed in te zetten - honger! - trokken we richting De Burgerij aan het MAS. Het ging er erg vlot, na nog geen tien minuten hadden we onze BBQ Bacon burger op tafel. Héér-lijk. Echt, de beste burgers die ik al ooit gegeten heb, en dat zijn er nu eigenlijk toch wel een paar. Ik heb mij wel netjes gehouden en heb - mijn Infraligne vorderingen indachtig - de frietjes slechts voor de helft opgegeten.


Het was nog supermooi weer, dus we zijn helemaal tot bovenop het MAS gegaan om te genieten van het panorama. Een fotootje mocht uiteraard niet ontbreken - terwijl mijn haar het ervan neemt in de wind, haha.Dan ging het richting hotel! Voor onze mini citytrip in eigen land mocht ik kiezen uit een van deze hotels in Antwerpen. Ik wilde vooral een hotel in het midden van de stad, kwestie van te kunnen genieten van alle shops op loopafstand. Ik mocht daarom een nachtje doorbrengen in het ibis Antwerpen Centrum - vlak aan de Stadsschouwburg! Parkeren deden we in de parking net ernaast, op de Oudevaartplaats.Het ibis Antwerpen Centrum heeft 150 kamers en wij zaten op de eerste verdieping. De kamer was netjes, proper - een must! - maar compact en werd vooral ingenomen door het grote tweepersoonsbed, dat een ibis Sweet Bed was. Niet te hard, niet te zacht, perfect voor mijn rug en met een degelijk kussen, I like. Ik zou het design van de kamer eerder als basic modern bestempelen, maar uiteraard blijft het een kwestie van persoonlijke smaak. Aansluitend was er een compacte badkamer met douche en toilet én een deftige haardroger, wat zeker niet in elk hotel een evidentie is. Grote plus voor wie een nachtje van huis is maar niets wil missen, is de gratis wifi. De blogger in mij wreef al in haar handjes, haha! Ik denk ook dat de kamer goed geschikt is voor zakenmensen (ik telde voldoende stopcontacten, dus laptop, GSM en andere toestellen waren al zeker voorzien van de nodige elektriciteit) of mensen die een nachtje in het midden van de stad willen overnachten maar er niet te veel geld aan willen uitgeven.
's Morgens trokken we naar het ontbijt, inbegrepen in de overnachting. Het ontbijt werd geserveerd in buffetvorm dus voor ieder wat wils. Aan de ene kant broodjes, croissants, chocoladekoeken en stokbrood, zoet en hartig beleg, aan de andere kant roerei, spek, gekookte eitjes en enkele soorten ontbijtgranen. Ik ging voor enkele sneetjes van het bruine stokbrood met kaas en kippenwit, een yoghurtje, muntthee en een appel. Op zich allemaal deftig binnen mijn Infraligne richtlijnen, al was het wel verleidelijk om voor de croissants met Nutella te gaan.


Tegen tien uur checkten we uit en trokken we de stad in. Op zaterdag vind je op het Theaterplein voor de Stadsschouwburg de Vreemdelingenmarkt, met een mengelmoes aan kraampjes. Met het zonnetje erbij gaf dat echt een hele leuke sfeer, ik kreeg er direct een glimlach van op mijn gezicht! Ik had er kilo's olijven en dadels kunnen kopen, maar ik hield mij in en kocht er enkel een bosje witte en roze ranonkels waar ik nu een week later nog steeds van geniet.


Volgende stop was de vernieuwde Donum op de Frankrijklei - volgens mij intussen drie keer zo groot als die in Hasselt en amai... de moeite! Verliefd geworden op een tafel die prachtig in onze keuken zou staan - ik pik ze er wel uit... :D


Onderweg naar de Hugo Boss winkel spotte ik nog deze leuke blikjes bij Café Couture, waar je thee en koffie kunt krijgen. Ik ging er niet naar binnen, maar misschien is dat nog wel een adresje voor een volgend bezoekje aan Antwerpen. Een uurtje later liepen we de Hugo Boss terug buiten - héél erg goed en vriendelijk geholpen en mijn vriend was een trouwkostuum rijker. Zo snel gaat dat ;-)


Voor mij geen trouwkledij, wél beauty - uiteraard. Na drie ICI Paris XL's hebben afgelopen, vond ik eindelijk mijn Purity. Vorige week heb ik het allerlaatste hiervan opgebruikt en ik zat ineens zonder. Ik dacht nochtans dat ik nog een back-up had, maar dat bleek dus een fantasie te zijn :D Bij Lush viel ik voor de nieuwe Yummy Mummy en bij Parfuma stortte ik mij op de Dior-stand. De nieuwe Nude Air serum foundation werd het niet (de lichtste kleur, nummer 20, was voor mij nog wat te oranje. Ik zou dus eerder nummer 10 nodig hebben, maar volgens mij wordt 'ie niet in België verkocht - boe!), dan maar Sundown nagellak en de blush van de nieuwe Tie Dye zomercollectie. Ook het REN Flash Rinse 1 Minute Facial masker mocht mee. Ik kocht ook nog een Bobbi Brown blushpalet, maar dat moest van Wijnegem komen en heb ik vandaag net van het postkantoor gehaald.


's Middags aten we bij Wagamama op De Keyserlei - ik eet er supergraag maar mijn vriend was er nog nooit geweest. Ik houd van de teppanyaki gerechten, mijn vriend ging voor de curry. Het was er nog vrij rustig, dus ook hier werden we snel bediend. Gevolgd door méér shoppen op de Meir, om dan beladen naar de auto te stappen. Mijn mini-break Antwerpen was in elk geval geslaagd!
Share:

6 opmerkingen

 1. Leuk, zo'n mini-vakantie in eigen land :) Ik heb vorige week toevallig ook een bezoekje aan het MAS gekoppeld aan De Burgerij. Twee toppers !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh die burger ziet er zó lekker uit en wat een mooie ranonkels! Leek me een geslaagd weekendje Antwerpen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nice, 't was duidelijk de moeite, genieten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het hotel lijkt mij erg mooi. Nu ja, ik woon in antwerpen, dus ik ga er wss nooit logeren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie en goed verzorgd hotel!
  Heerlijk om zo een mini holiday te doen!
  Leuke verslag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Antwerpen is altijd leuk voor een mini-break!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig