14 april 2015

First look: Sisley Phyto-Eye Twist

Sisley Phyto-Eye Twist

Afgelopen dagen was het al Coachella wat de klok sloeg in mijn social media feed. Om een of andere reden vind ik deze nieuwe Sisley Phyto-Eye Twist potloodjes goed passen bij het nakende festivalseizoen, is het nu om de waterproof formule, de gemakkelijke manier van aanbrengen dan wel om de diepe, pure kleuren.

Dit is een heuse first look, want op de effectieve lancering is het nog een dikke halve maand wachten. Ik was zelf niet op het lanceringsevent maar kreeg wel vier van de kleuren toegestuurd. De zebraprint is herkenbaar van de reeds gekende Phyto-Lip Twist potloden. De Phyto-Eye Twist potloodjes zijn net wat ranker en verfijnder, en dat apprecieer ik wel, want met een superdik potlood is het niet altijd gemakkelijk werken op en rond de oogleden.

De formule is langhoudend, waterproof - ik moest inderdaad heel wat moeite doen om de swatches van mijn arm te krijgen, dus ik zou ook een waterproof remover aanraden, wil je je oogleden niet kapotwrijven - en creamy. Het is een blijft Sisley dus ook in deze make-up zitten extracten van groene thee, camelia en witte lelie, die extra lief zijn voor tere ooghuid. Alle kleuren geven vrij gemakkelijk kleur af en zijn eigenlijk een hybride van oogschaduw, oogpotlood en eyeliner. Wil je een hele fijne eyeliner trekken, zou ik eerder werken met een kwastje, want de punt van de Phyto-Eye Twist is niet superdik, maar wel afgerond en hoef je niet te slijpen - maar wel twisten :-)

Ik heb ze tot nu toe vooral gebruikt als oogpotlood onder mijn ogen, voor dat beetje extra kleur en shimmer en als contrast met mijn oogschaduw. Een goede test voor de houdbaarheid, want ik heb licht afhangende oogleden en aan de buitenste ooghoek kan het aan het einde van de dag een beetje uitlopen. Niet zo met de Sisley Phyto-Eye Twist, alles bleef muurvast zitten!

Houd er wel even je hoofd bij en kies niet enkel op basis van de kleur. Er zijn acht verschillende kleuren van de Phyto-Eye Twist, maar evenzeer drie verschillende soorten finish.

Sisley Phyto-Eye Twist
Marine - Khaki - Havana - Lagoon

Les universelles geven vooral een stralende kleur af en zijn dus te gebruiken als oogschaduw. Onder Les universelles vallen 1 Topaze (roze/bruine tint), 2 Bronze (grijsgroen met gouden glitters) en 3 Khaki (kakigroen met gouden shimmer). Op de swatch zie je Khaki als tweede kleur van links. De gouden shimmers in het groen geven het inderdaad wat meer glans en dit is een mooie kleur voor op het ooglid.

Les magnétiques kan je eveneens als oogschaduw gebruiken, maar ze geven ook meer vorm en je kan ze dus gebruiken om de buitenste ooghoek uit te diepen of zelfs als eyeliner. Iets donkerdere kleuren dus, zoals 4 Steel (staalgrijs), 6 Marine (diep indigo) of 7 Havana (koperkleurige mahonie). Marine is de eerste swatch van links en lijkt net iets minder gepigmenteerd terwijl de blauwe glitter wel heel goed naar voren komt,. De formule voelt bij het swatchen ook iets minder creamy en 'hechtend' aan. Ik heb getracht hem te gebruiken als eyeliner en te setten met een beetje oogschaduw, maar ik had de indruk dat de formule in eerste instantie bleef glijden, al hield hij het daarna gewoon netjes uit tot het einde van de dag. Havana is de derde van links en is een prachtige, diepe kleur met een veel subtielere shimmer. Geen slippertjes met Havana, de kleur is intens en de formule hecht meteen aan mijn huid, vanaf de eerste seconde.

Les graphiques zijn dan weer intens en bedoeld om een accent te leggen op het ooglid of als eyeliner, zoals 5 Lagoon (pauwblauw) en 8 Black Diamond (diepzwart met veel shimmer). Lagoon is een prachtige kleur die meteen in het oog springt als je naar de swachtes kijkt en die ook voor een mooie 'pop' op je ogen zorgt.

Ik ben benieuwd naar de swatches van de vier andere Phyto-Eye Twist potloodjes, maar ik vermoed dat het ook allemaal redelijk diepe, volle kleuren zullen zijn. Misschien niet voor iedereen de beste kleurselectie (ik had bijvoorbeeld ook graag enkele nude kleuren gezien), maar qua houdbaarheid hebben ze mij tot nu toe wel zeer aangenaam verrast!

Sisley Phyto-Eye Twist - 1,5 g voor € 35,00 vanaf mei 2015
Share:

6 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig