24 mei 2015

Mousse, mousse, baby!

Kneipp douche foam Morning Kiss Filorga Body Detox

Sinds enkele jaren kan ik de mousse- en schuimproducten tot een van de fijnste toevoegingen in mijn stash rekenen. Er was al mousse voor in het haar, maar ik spreek hier over gezichtsreinigers, douche foams en body foams.

Kneipp Douche Foam in Morning Kiss, bijvoorbeeld, als heuse kick start van de dag. Morning Kiss bevat oranjebloesem en jojobaolie, wat zorgt voor een frisse, fruitige en happy geur die mij meteen goedgezind stemt en van de nodige energie voorziet. Ik ben meestal geen fan van extreme groene of citrusgeuren, maar Morning Kiss ruikt echt lekker en doet wat agrumachtig aan. Een beetje Morning Kiss op een washandje of een douchepuff en je hebt meteen een weelderig schuim dat je huid reinigt maar ook goed hydrateert. De jojoabaolie herstelt namelijk de vochtbalans van de huid en werkt als natuurlijke antioxidant. En eigenlijk heb ik geen nood meer aan scheerschuim, want ik gebruik Morning Kiss als duoproduct.

Zoals steeds is Kneipp goed voor zowel je huid en het milieu: de douche foams bevatten geen minerale oliën, kleurstoffen of conserveringsmiddelen en voor de douche foams wordt evenmin drijfgas gebruikt, wel perslucht. Tenzij je je niet kan inhouden, doe je met zo'n flacon van 200 ml ongeveer 40 douchebeurten, dus ik vind dit zijn prijs zeker waard. 

Na de douche was ik fan van deze Filorga Body Detox Treatment. Geen dikke slagroomtextuur, wel een heel licht en luchtig schuim dat zorgt voor een babyzachte huid. Filorga is gericht op anti-ageing en zo behandelen zij hun lichaamsproducten ook. Dit is dus meer dan een gewone body lotion maar een echte lichaamsbehandeling met onder andere glycol- en hyaluronzuur. Het helpt waterretentie tegengaan (en daar zou je dan minder opgezwollen van moeten zijn en dus centimeters verliezen - al heb ik dat niet in cijfers kunnen nameten en is dat misschien net wat te hoog gegrepen. Anderzijds: alle kleine beetjes helpen!) en zorgt met de anti-agingcomponent voor een extra troef tegen droge en ruwe huid en opkomende rimpeltjes. 

Ik ben hier wel vrij snel doorgegaan, waarschijnlijk omdat ik er niet genoeg van kon krijgen en de Body Detox weken aan een stuk heb gebruikt. Ietsje prijziger dus, maar het resultaat mocht er zijn. Bijkomend voordeel van de Filorga Body Detox: het trekt supersnel in je huid zonder enig residu. Mijn broek aantrekken, vormde dus geen enkel probleem. Ideaal voor de warmere seizoenen!

Kneipp Douche Foam in Morning Kiss - 200 ml voor € 6,99 bij de drogisterij
Filorga Body Detox - 150 ml voor € 29,90 bij ICI Paris XL en de (online) apotheek
Share:

6 opmerkingen

 1. Ik ben dol op de kneipp doucheshuimen. Ik gebruik momenteel eentj met arganolie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt héél goed!
  Gij komt mij trouwens zo bekend voor, ergens op een event gezien? (Ik ben verschrikkelijk slecht in gezichten, dus ik zou niet weten van waar precies.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Guerlain, volgens mij! Ik kreeg een extra laagje bronzer van Massianello :-)

   Verwijderen
 3. De douche foams van Kneipp zijn zàlig! Mijn favoriete geur is patchouli, krijg er maar geen genoeg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben erg benieuwd naar de geur van die Kneipp douchefoam. Klinkt echt zalig! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig