20 juni 2015

Filorga Time-Filler Eyes & Hydra-Hyal Intensive Hydrating Plumping Concentrate

Filorga Time-Filler Eyes

Ik heb twee Filorga chouchoukes te delen vandaag. De Time-Filler Eyes Absolute Eye Correction Cream lag al sinds december in mijn beautykast en kraakte ik onlangs open, nadat mijn Estée Lauder Advanced Night Repair Eye op was. De verpakking kan misschien misleidend zijn, maar deze giga pot is wel degelijk een oogcrème. Het past perfect in de Filorga-huisstijl, maar voelt een beetje bombastisch aan voor een oogcrème, althans in vergelijking met mijn andere oogcrèmepotjes.

Waar ik 's morgens eerder kies voor een meer verfrissende oogcrème, gebruik ik 's avonds graag een meer herstellende en stevige anti-ageing crème en daar voldoet de Time-Filler Eyes perfect aan. Dit is een volle crème die je goed kan inkloppen op de oogcontouren, maar ook gerust mag gebruiken op de oogleden en de wimpers. Een volledige oogverzorging, dus!

Filorga categoriseert Time-Filler Eyes als een corrigerende verzorging. Het bevat een combinatie van een botoxachtige werkzame stof en een krachtig peptide dat je huid ontspant en gladstrijkt, een liftend complex tegen verslapping van de oogleden, een ingrediënt dat het volume van je wimpers bevordert, opvullende bolletjes die inwerken op diepe kringen en een plantaardig complex met een peelingachtige werkzame stof die donkere kringen zou vervagen.

Van alle beloftes zie ik het opvullende effect het snelste - zowel mijn oogcontouren als oogleden zijn na een nachtje met deze Time-Filler Eyes gewoon erg goed gehydrateerd en dat heeft ook een positief effect op de vorm van mijn oogleden en hoe erg mijn kringen zich manifesteren. Of ik er ook echt vollere wimpers van krijg, durf ik eigenlijk niet zeggen, want ik heb van nature uit gewoon heel fijne wimpers. Ik ben bovendien net begonnen met het testen van een wimperserum, dus ik probeer die twee resultaten gescheiden te houden. Alleszins: Time-Filler Eyes voelt erg prettig aan en trekt, ondanks zijn dikkere textuur, gemakkelijk in zonder vettig aan te voelen.

Filorga Hydra-Hyal Intensive Hydrating Plumping Concentrate

Ik ben grote voorstander van een goede hydratatie als primaire sleutel voor anti-ageing en wel hierom: hoe ouder we worden, hoe minder snel onze huid hyaluronzuur aanmaakt. De huid wordt dan droger, minder stevig en vertoont lijntjes. Dat is op zich geen ramp en is nu eenmaal hoe het werkt, maar ik probeer mijn huid er toch zo goed als mogelijk te laten uitzien, ongeacht de leeftijd. En aangezien ik deze week 25 jaar werd geschat, ben ik ervan overtuigd goed bezig te zijn ;-)

Intussen kennen we hyaluronzuur als een van dé ingrediënten voor elasticiteit, stevigheid en volume in de huid omdat het molecuul water opneemt als geen ander en zo celregeneratie stimuleert. Filorga pompt daarom tien keer meer hyaluronzuur in zijn nieuwe Hydra-Hyal Intensive Hydrating Plumping Concentrate dan in de andere producten van het merk met de bedoeling een vermoeide, doffe huid tegen te gaan, ongeacht je huidtype.

Even een blik op de technische details: Hydra-Hyal bevat eerst en vooral vier soorten hyaluronzuur die doorwerken in alle lagen van de huid. Het hyaluronzuur met een hoge moleculaire massa blijft aan het huidoppervlak en houdt daar tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht vast om de huid glad te maken. Het hyaluronzuur met een middelzware moleculaire is kleiner, dringt meer door naar de diepere lagen van de huid en het blijft daar ook langer doorwerken. Het hyaluronzuur met een lage moleculaire massa is dan nog eens korter en gaat helemaal naar de kern, waar het collageenaanmaak stimuleert. Tot slot is er ingekapseld hyaluronzuur, waardoor het geleidelijk aan afgeeft en de vorm aanneemt van een meer medische toepassing ervan. Daarnaast bevat het serum twee hyaluronzuurboosters - zeewierextract en galangabladeren - die de natuurlijk aanmaak van je eigen hyaluronzuur stimuleren. Tot slot, om de huid beter te structureren, voller te maken en het licht egaal te weerkaatsen, bevat het ophiopogon-fructosanen (oftewel wortelknol van de Japanse slangenbaard, een grasachtige plant) en NCTF, het kerningrediënt van Filorga dat vaak gebruikt wordt bij mesotherapie en dat 50 boosters (vitaminen, aminozuren, co-enzymen, mineralen, nucleïnezuren en antioxidanten) bevat.

Hydra-Hyal zit in een fancy glazen flacon met pipet. Het serum is een soort van jelly fluide, net iets dikker dan gewoon water maar even transparant en doet mij wat denken aan dit hydraterend serum van Chanel., maar dan fijner geprijsd. Hydra-Hyal trekt heel snel in, voelt niet plakkerig aan, is een fijne basis voor mijn dagcrème maar zorgt niet voor enige overdaad op mijn gemengde huid. Ik merk altijd de goede effecten van dergelijke verzorging omdat mijn huid er dan rustig bij ligt en in balans kan zijn. Jep, ik ben fan van hydraterende serums!

Filorga Time-Filler Eyes Absolute Eye Correction Cream - 15 ml voor € 44,90
Filorga Hydra-Hyal - 30 ml voor € 45,90
Bij ICI Paris XL en de (para)farmacie
Share:

2 opmerkingen

  1. Filorga is een merk die ik laatst heb leren kennen. Deze heeft mij aangenaam verrast.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit merk ken ik niet.
    Zo een oogcréme zou fijn zijn voor vermoeide ogen en de dondere kringen te verminderen.
    Maar ook vooral de rimpeltjes minder zichtbaar te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig