21 juni 2015

Wedding Series: getting in shape pt. 3

Infraligne

Ik heb het gehaald, mijn Infraligne advieskuur is afgerond! Ik had jullie nog een blogpost tegoed over de oefeningen en mijn vorderingen, dus... here goes!

Voor wie nog even wil teruglezen: hier schreef ik over waarom ik met Infraligne begon en hier staat een stukje over het voedingsplan. Dat gaat nog steeds vrij goed! Ik houd van de variatie die ik in mijn eten kan brengen en het feit dat ik een keer per dag een zoet tussendoortje mag nemen (uiteraard steeds maximum 100 kcal) is voor mij echt een meevaller en maakt alles wat draaglijker. De vrijdagse frietjes en Bicky Burger zijn evenmin wekelijkse kost meer, maar af en toe moet dat wel kunnen. De 'gezonde' variant zijn dan mijn overfrietjes en een stukje kip.

Danone Vitalinea Plus

Van Danone kreeg ik nog een tof proefpakketje opgestuurd met de nieuwe Vitalinea Plus. Vers van de pers, want ik had ze nog niet eerder in de winkel gespot. Meestal is mijn voormiddagtussendoortje een potje yoghurt en aangezien ook deze Vitalinea Plus onder de 100 kcal zit, past het perfect binnen mijn schema. 't Is trouwens een veel dikkere, stevigere textuur dan gewone yoghurt, blijkbaar wordt hierop de techniek van het kaasmaken op toegepast en levert dat een product op dat rijk is aan eiwitten en 0% vet bevat. Nu ben ik geen voedingsdeskundige, maar dat klinkt wel oké. Laatst zat er in de Feeling nog een bon voor een gratis duo van deze Vitalinea Plus, dus daar heb ik meteen gebruik van gemaakt :-)

Bon, terug naar de oefeningen van Infraligne. Tijdens mijn allereerste oefensessie werd gezegd dat de helft van het resultaat behaald wordt door de oefeningen en de andere helft door je eetpatroon. En ik geloof dat wel, want ik heb gemerkt dat beide factoren een eigen impact hebben op het eindresultaat. Je krijgt bij Infraligne een oefenplan op basis van je individuele behoeftes. Voor mij was dat versteviging van de buik en dijen, dus mijn oefeningen waren vooral gericht op die twee zones, maar dat neemt niet weg dat ik ook een oefening kreeg om mijn armen te definiëren. Ik heb zelf geen specifieke lichaamsklachten, dus ik kreeg een standaardplan voor buik en dijen, maar ik heb de begeleidsters regelmatig individuele oefenplannen zien maken voor mensen die last hadden van hun knieën of rug en die niet zomaar alle oefeningen zouden kunnen uitvoeren.

De oefeningen leg je individueel af in een infraroodcabine met een constante temperatuur van 38°C en met lichte gewichtjes die aan lussen hangen. Die lussen breng je tijdens de oefeningen aan rond je voeten of handen en daarmee krijg je extra weerstand die dan weer spieren helpt opbouwen. Elke keer wordt het aantal oefeningen opgebouwd: je begint met een reeks van 12 en bouwt verder naar 1 x 15, 1 x 18, ... tot uiteindelijk 3 x 18. In totaal houden de oefeningen mij een goed half uur zoet en dan stap ik bezweet terug uit de cabine en voel ik dat ik een inspanning heb geleverd. Niet onbelangrijk: na elke klant worden de cabines gekuist, kwestie dat je weet dat je niet in het zweet van de vorige moet liggen.

Er is ook steeds iemand aanwezig om je te helpen en te corrigeren waar nodig. In het begin moet je regelmatig hulp vragen - hoe ging die oefening ook alweer? - maar na een drietal keer had ik geen hulplijn meer nodig. Het lijstje hangt ook steeds naast je, zodat je kan spieken voor de volgorde, maar de oefeningen zelf zitten dan wel goed in je hoofd.

Intussen zitten mijn 20 beurten van de advieskuur er op en het resultaat mag er zijn. Dankzij de Tanita weegschaal kreeg ik terug een heel gedetailleerde analyse. Drumroll, please... Ik begon op 1 april met een gewicht van 69,6 kg, op 16 juni was dat 64,9 kg voor mijn lengte van 1m70. Ik ben dus 4,7 kilo lichter en dat toont zich ook in de andere cijfers. Mijn vetpercentage is gezakt van 33,1% naar 27,8% en aangezien mijn spiermassa ongeveer gelijk bleef, wil dat zeggen dat het gewicht dat ik verloor, eigenlijk vooral vet is. Nét wat ik wilde! Er is een gigantisch verschil in metabolische leeftijd: voorheen was ik lichamelijk 41 jaar, vandaag ben ik lichamelijk 28 jaar. Hoera! Ik ben ook gezakt van een BMI van 24,1 naar een BMI van 22,5 en dat wil zeggen dat ik nog maar 2% verwijderd ben van het 'ideale BMI' (voor zover je dat zo kan noemen, uiteindelijk is elke mens anders) van 22.

Ik ben over heel mijn lichaam ook 45 centimeter kwijt - onder meer 6 cm aan mijn taille, 6 cm aan mijn buik en 7 cm aan mijn heupen - iets dat ik echt wel zie als ik in de spiegel kijk en ook merk als ik mijn kleren aantrek. Alles zit gewoon beter en ik pas zonder problemen in kleedjes waar ik me enkele maanden geleden nog in moest wurmen. Ik ben nog steeds een vrouw met vrouwelijke vormen, dat zal niet verdwijnen (en dat wil ik ook niet!) maar ik ben veel meer tevreden met hoe de verhoudingen nu liggen.

Nu ik zit op het gewicht en de centimeters die ik wil, is het een kwestie van dit te onderhouden. Ik ben dan ook overgestapt naar de onderhoudsbeurten: in plaats van twee keer per week zoals met de advieskuur, ga ik nog maar een keer per week naar de Infraligne-studio en heb ik nu de derde set oefeningen gekregen waarmee ik voortbouw op wat ik al gedaan heb. Ik ben supercontent dat ik de stap heb gezet naar Infraligne en kan het eigenlijk alleen maar aanraden. Het is nooit gemakkelijk om gewicht te verliezen (gewicht bijkomen daarentegen...) maar het is mij gelukt op een redelijke termijn, met oefeningen die ik haalbaar acht en met een voedingsplan dat mij goed ligt. Merci, Infraligne!

Meer Wedding Series? Hier vind je alle artikels op een rij!

Foto bovenaan: ©Infraligne
Share:

7 opmerkingen

 1. Infraligne lijkt mij een superinspannende, maar heerlijke workout

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mijn beste vriendin deed 't echt niks, maar wat goed dat jij wel resultaten hebt geboekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat jij een goed resultaat hebt behaald en bereikt wat je wilde!
  Leuke foto en je straalt zo goed.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow mooie resultaten! En voila, tevreden zijn me je verhoudingen is waar het tenslotte om draait! Super goed gedaan :)

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er nu ook mee begonnen (vandaag eerste sessie gehad, ook de BD-kuur) en ben eens benieuwd. Ik volg wel het dieet niet (cfr. je artikel over waarmee je gestopt bent) omdat wij best al gezond eten, ik de preken niet hoef én eigenlijk gewoon strakker wil worden. Niet per sé lichter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik duim voor je! En inderdaad, de preken mogen ze houden :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig