5 juli 2015

Food: Sunday oatmeal pancakes


Goedemorgen! Wat een heerlijk weer, ik weet dat het voor veel mensen puffen en zweten is, maar ik word zo blij van de zon! Het geeft mij een instant zomergevoel, zelfs nu ik nog aan het werk ben. Mijn collega's maken zich klaar om hun zomervakantie in te zetten, ik houd nog even vol tot eind augustus, dan is het mijn beurt.

Mooi weer doet mij ook altijd zin krijgen in lekker en gezond eten. Inspiratie voor mijn ontbijt deze morgen haalde ik uit het (gratis!) Delhaize magazine dat ik enkele dagen geleden aan de kassa meenam, maar je kan het magazine ook online vinden en als pdf downloaden. Ik krijg altijd veel goesting om al die mooie gerechten uit te proberen, en deze havermoutpannenkoekjes leken mij gemakkelijk klaar te maken.

Wij haalden zes middelgrote, iets dikkere pannenkoeken uit het recept en aten er elk twee. Dan heb je echt wel voldoende binnen, de pannenkoekjes vullen namelijk heel erg goed! Begin met 150 g havermoutvlokken, die je tot havermoutmeel maalt met een mixer. Voeg dan twee eieren, een koffielepel kaneel (of naar smaak, als je graag minder of meer kaneel eet) en een snuifje zout toe. Meet dan 2,5 dl plantaardige melk af - dit mag amandel-, soja of havermelk zijn. Ik had enkel Alpro amandelmelk dark choco in huis, dus onze pannenkoekjes kregen daardoor nog een extra twist. De melk voeg je dan beetje bij beetje toe in de kom waar je al het meel en de eieren in deed. Terwijl je dat doet, roer je de ingrediënten tot een beslag met een garde. In het begin is het even goed doorroeren, maar naarmate je meer en meer melk toevoegt, krijg je echt een mooi, lopend beslag. That's it! Je kan de pannenkoekjes onmiddellijk bakken in een pan en op tien minuutjes staat je ontbijt op tafel.

De borden kan je garneren met wal- en/of pecannoten, kokosschilfers en een beetje agavesiroop (het recept spreekt over ahornsiroop, maar dat had ik niet in huis). Smakelijk!
Share:

5 opmerkingen

  1. Mmmm ze zien er superlekker uit! Ik denk dat de amandelmelk dark choco wel een fijne combinatie is :) ga ik ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goede tip van die pannenkoekjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amai, dat ziet er lekker uit! Heb er zin in nu!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig