13 juli 2015

Smashbox Photo Finish Primer Water

Smashbox Photo Finish Primer Water

Een van de laatste hypes in beautyland is het Smashbox Photo Finish Primer Water. Met zo'n naam krijg je mij natuurlijk nieuwsgierig, want (hoe) werkt dat, een watertje als primer?

Al weet ik niet of de naam de lading dekt. In het Engels gaat Smashbox voluit voor Primer Water, maar onderaan kiest men als Franse benaming toch voor brume fixatrice de maquillage. Wat is het nu, een primer of een fixer?

Beide en meer, zegt Smashbox. Dit watertje is een drie-in-een en werkt als primer, setting spray en refresher. Geen siliconen, alcohol of olie, wel revitaliserende elektrolyten die je huid een boost geven en hydrateren. Wat de primereigenschappen betreft: make-up ziet er nu eenmaal altijd beter uit als het wordt aangebracht op een gehydrateerde huid. Door zoiets als het Primer Water te gebruiken, kan je er voor zorgen dat je huid in de beste (gehydrateerde) conditie is voor je met je make-up begint. Ik merk dat ik mijn foundation daardoor nog net ietsje vlotter kan inwerken, maar ik krijg van het Primer Water geen extreme egaliserende, blurrende of opvullende resultaten, kenmerken die ik meestal wel met een primer associeer. Voordeel is wel dat je hier totaal siliconenvrij werkt en er zijn genoeg mensen die niet tegen het gevoel van een standaard siliconenprimer kunnen.

Ik grijp eerder naar het Primer Water als ik mijn make-up wil fixeren. Ik houd het flesje zo'n 20 centimeter van mijn gezicht en spray een paar keer om mijn gezicht te verfrissen. Ik denk niet dat het een hardcore fixer is à la Urban Decay All Nighter, maar ik houd wel van het gevoel en het effect dat zo'n spray mij geeft nadat ik klaar ben met de make-up. Overdag sleep ik het Primer Water niet mee, maar ik kan me inbeelden dat het voor een goede opfrissing kan zorgen, zeker als je het flesje in de koelkast bewaart.

Ingrediëntgewijs bevat het Primer Water vooral - duh! - water, maar wordt het versterkt door glycol, cafeïne en mineralen. Héél gelijkaardig aan zoiets als MAC Fix+, maar dan de dure variant. MAC Fix+ is 100 ml voor € 16,50, Smashbox Photo Finish Primer Water is 116 ml voor € 32,00. Het enige wat ik bij MAC Fix+ mis, is een degelijke spraykop met fijne nevel (serieus MAC, doe iets aan die verschrikkelijke squirt en zorg dat er een fijne nevel uit uw Fix+ komt!), iets dat deze Smashbox Primer Water wél heeft. Maar of dat nu het prijsverschil rechtvaardigt... 

Mocht het Primer Water iets vriendelijke geprijsd zijn, zou ik het zeker nog een tweede keer kopen. Nu vind ik het noch slecht, noch uitzonderlijk - eerder een like dan een love - maar vooral ietsje te duur voor wat het is. Ik zal het wel met alle plezier blijven gebruiken, omdat ik het after makeup effect wel kan appreciëren. Wie toch interesse heeft: enkele jaren geleden kon je Smashbox nog vinden in enkele Belgische vestigingen van ICI Paris XL, tegenwoordig moet je er al voor naar het buitenland en kan je online terecht bij Douglas.nl en Sephora.fr.

Smashbox Photo Finish Primer Water - 116 ml voor € 32,00
Share:

2 opmerkingen

  1. Dit lijkt mij een erg handig watertje voor onderweg, maar inderdaad jammer van de prijs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet het nog even niet goed. Ik was er wel heel erg benieuwd naar, maar goh de prijs is inderdaad niet weinig.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig