25 juli 2015

Test mee: Cattier-Paris

Cattier-Paris

Ik maakte enkele weken geleden kennis met het merk Cattier-Paris. Ik kende het wel, ik had alleszins wel al van de naam en de producten gehoord, maar ik had er zelf nog niets van gebruikt. Daar kwam verandering in!

Het merk bestaat nochtans al eventjes - opgericht in 1968 - en richt zich op producten op basis van natuurlijke en milieuvriendelijke ingrediënten, deels afkomstig uit de biologische landbouw. Bij Cattier-Paris vind je geen parabenen, fenoxyethanol, synthetische kleur- of geurstoffen of petroleumderivaten en worden de producten niet op dieren getest. De flesjes gezichtsverzorging - gemaakt van gerecycleerd materiaal - werken allemaal met een vacuüm pompsysteem omdat er geen bewaarmiddelen in zitten en er op die manier geen zuurstof bij kan. Met het vacuüm pompje krijg je trouwens alles, tot en met de laatste druppel, uit de verpakking, handig! In België kan je Cattier-Paris vinden bij diverse natuurvoedingswinkels, Di en Essenza.

Waar Cattier-Paris zeker voor gekend is, zijn de kleimaskers. Ik hoorde YouTube skincare goeroe Caroline Hirons er onlangs nog iets over zeggen en dacht: "Aha! Als zij het ook gebruikt, weet ik zeker dat het goed spul is!"

Ik gebruik op regelmatige basis kleimaskers omwille van de absorberende en adsorberende eigenschappen: enerzijds zorgt een kleimasker ervoor dat het de onzuiverheden en giftige stoffen uit je huid zuigt, anderzijds wisselt het die uit tegen mineralen om je huid te verrijken. Geven en nemen, baby!

Ik testte de Gommage Argile, een witte klei peeling die zacht is voor de huid en werkt voor alle huidtypes. Het is meer dan een kleimasker an sich, maar een combinatie tussen een kleimasker en een peeling, iets dat je meteen voelt als je het op je gezicht smeert, want het heeft niet zo'n gladde textuur als de meeste kleimaskers. De Gommage Argile bevat een pH-neutrale witte klei die onzuiverheden absorbeert, verstopte poriën tegengaat, antibacterieel en kalmerend is en je huid remineraliseert voor een gezonde celherstelling; biologisch lavendelwater zuivert en kalmeert; plantaardige glycerine hydrateert; biologische jojobaolie hydrateert, beschermt en maakt de huid glad, aloe vera werkt ontstekingsremmend, hydrateert en kalmeert. En: het ruikt best lekker! Een beetje fris, muntachtig met een poederige toets.

Ik laat de Gommage Argile eerst inwerken zoals een normaal kleimasker: op mijn droge huid, egaal uitgesmeerd over mijn gezicht en ik wacht tot het volledig opgedroogd is. Dat duurt ongeveer een tiental minuutjes, maar dat hangt een beetje van je huidtype af. Even in het oog houden dus! Dan masseer ik de peeling zachtjes los en neem telkens een beetje water op de vingers om het af te spoelen tot het volledig van mijn gezicht verdwenen is. Het effect is er zeker, maar wel in alle zachtheid. Dit is absoluut geen abrasief kleimasker en is daarom ook geschikt voor gevoeligere huidtypes. Het doet mij in elk geval benieuwd worden naar de andere kleimaskers van Cattier-Paris!

De grote fles Perle d'Eau is een micellair water en is niet meer weg te denken uit menig beautyroutine. Handig om (restjes) make-up te verwijderen, je gezicht te verfrissen of als toner te gebruiken! Perle d'Eau is parfumvrij, maar ruikt wél naar het heerlijke biologische rozenwater dat hier in zit. Rozenwater kalmeert, hydrateert, verfrist, zuivert, stimuleert en verstevigt de huid. Aloe vera zorgt voor een extra verzorging en regeneratie van de opperhuidcellen, zodat je een gladde huid krijgt.

Ik heb zelf een gemengde huid dus deze is niet helemaal voor mij: Secret Botanique is een vochtinbrengende dagcrème zonder parfum of parabenen, die juist gericht is op een droge en gevoelige huid. Weer met die heerlijk handige vacuümpomp!

Voor de droge en gevoelige huid mag het al een iets dikkere crème zijn, geen lichte gel of fluide, maar wel een goed hydraterende crème. Secret Botanique bevat het voedend en verzachtend anti-oxidant biologisch zonnebloemextract, hydraterende en verzachtende glycerine, biologisch rozenwater, biologische jojobaolie die regenereert, beschermt, ontstekingsremmend werkt en de huid in balans brengt, hydraterend en antiseptisch biologisch kokosvet, helend calendula-extract en een cocktail van natuurlijke ingrediënten, rijk aan ceramiden, fosfolipiden en aminozuren die goed kunnen doordringen in de huid.

Ik ben heel tevreden van de Éclat de Rose oogcontourcrème. Het pompje geeft de perfecte hoeveelheid, een dotje dat net genoeg is om op mijn twee ringvingers te verdelen en op mijn oogcontouren te deppen. Hoewel het geen superfrisse gel is maar een crème, vind ik hem wél fijn om in de ochtend aan te brengen omdat hij mijn oogcontouren echt goed hydrateert en de perfecte basis legt voor mijn make-up en concealer.

Daar zorgt onder andere de biologische arganolie voor, dat hydrateert, verstevigt, de huidelasticiteit versterkt en de celvernieuwing bevordert. Zwarte boekweitwas werkt tegen wallen, rode algenextract gaat verstopte poriën tegen en versnelt de microcirculatie. Groene microalgenextract geeft een frisse blik, vlinderlavendelextract verzacht expressierimpels en biologisch rozenwater zorgt dan weer voor een verzachtend en verfrissend effect.

Zin gekregen om mee te testen? In samenwerking met Cattier-Paris mag ik drie (3) pakketjes weggeven ter waarde van € 55,46 met daarin de fullsize Perle d'Eau, Secret Botanique, Gommage Argile en Éclat de Rose.

Wat moet je ervoor doen? Meld je aan voor de Cattier-Paris nieuwsbrief en like de Cattier-Paris Facebook-pagina.

Stuur mij een mailtje op info [at] beautyloves.be om je deelname te bevestigen. Dan kan ik je meteen contacteren als je wint.

Deelnemen kan tot en met 2 augustus 2015, de drie winnaars ontvangen op 3 augustus bericht. Succes!
Share:

9 opmerkingen

 1. Ja, top! Ik doe graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd geworden! Likes en mailtje komen eraan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende het merk nog niet, misschien maar eens mee doen met de wedstrijd, dan kan ik het meteen ontdekken! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je je lezers mee laat testen. Zelf ga ik de gunst aan de andere lezers laten, maar heel leuk georganiseerd hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt als een fijne merk, ik ken het merk wel maar nog nooit iets van geprobeerd :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne review! Ik ding graag mee voor het mooie pakketje. Ik ben vooral benieuwd naar de oogcrème en het zachte masker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne reviews! Ik ken het merk nog niet, maar lijken wel fijne producten. Leuk dat lezers mogen testen. Ik heb een mailtje gestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk voor al je lezers! Ik doe heel graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig