13 augustus 2015

Byron Bay suncare


Ik ben er zelf nog niet geweest, maar het Australische Byron Bay is naar het schijnt een waar bad- en watersportparadijs. Vandaar ook de origine van Byron Bay Suncare, dat je tegenwoordig bij Kruidvat kan vinden (daar heb ik het alleszins gespot).

De producten zijn een combinatie van zonnebescherming en hydratatie, met ingrediënten als vitamine E, kokos- en wortelolie, passiebloem, citroen, mango en karitéboter. De look is best hip en heel laid back en valt op met die nonchalante touwtjes en kraaltjes, bovendien blijft het betaalbaar.

De Sunspray Oil (in een donkerbruine flacon) staat echter niet op de familiefoto, daar heb ik helaas vlak na het uitpakken een accidentje mee gehad. Het touwtje brak toen ik het in mijn handen had, het flesje viel op de grond, een giga stuk brak af en de volledige inhoud liep leeg op mijn parket. En dat op nog geen drie seconden. Terwijl ik uit ongeloof allerlei oerkreten uitstootte, zag ik toch de kans om een handdoek te grijpen het allemaal op te soppen.

'Het' is onder andere kokosolie en vitamine E, te krijgen in een breed gamma aan SPF (dus ga vooral voor een van de hogere SPF's) en meteen ook waterproof. Helaas kan ik de werking ervan niet taxeren, ik kan jullie wel bevestigen dat het wel degelijk naar kokos ruikt - getuige mijn dressing waar de geur nog een ganse week heeft nagezinderd.

De oranje Invisible Spray is een lichtere formule met een SPF 20 of 30 - perfect voor waterratten, want je kan deze ook op de natte huid gebruiken - en uiteraard ook waterproof. Door de invisible formule trekt het goed in en laat het geen witte waas achter, wat ik zeker kan appreciëren. Deze heeft geen kokosgeur, maar ruikt naar citrus. Uit gewoonte verkies ik zo'n lichtere spray boven een zonneolie, omdat een olie soms de neiging heeft meer 'op' mijn huid te blijven liggen.

Ster van de drie is voor mij absoluut de Aftersun Cooling Aloe Vera Gel. Ik wist al dat aloë vera een helend en verachtend ingrediënt is dat je huid goed hydrateert en voorkomt dat je begint te vervellen, maar nu heb ik het ook zelf mogen ondervinden.

Na een dagje rondlopen werd ik verrast door een stel rode schouders. Een moment van onoplettendheid, zucht. Mijn schouders waren niet super verbrand en ondraaglijk van de pijn, maar wel duidelijk rood en gevoelig, dus de aftersun kreeg een hoofdrol. Geen spray of melk, maar een lichte gel met 95% aloë vera - voelt superfris en aangenaam, met een onmiddellijk verkoelend effect en de volgende ochtend zagen mijn schouders er terug normaal uit.

Ik kijk al uit naar de rest van de zomer - al trekt er op dit eigenste ogenblik een zware storm boven ons huis, dus ik hoop op beterschap :D
Share:

1 opmerking

  1. Ik ben dol op aloe vera producten, zeker als ze in verkoelende gelvorm komen.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig