15 augustus 2015

Estée Lauder Perfectionist foundation

Estée Lauder Perfectionist foundation

Een nieuwe foundation in mijn collectie, hoera! Vorig jaar zag ik Estée Lauders Perfectionist Youth-Infusing Makeup foundation opduiken - niet meer zo nieuw-nieuw, maar zeker nog een review waard.

Ik kan niet anders dan deze Perfectionist foundation vergelijken met mijn geliefde Double Wear foundation, beide Estée Lauder-kindjes.

Beide foundations zitten in een chique glazen flacon, Double Wear in een compactere, matte fles, Perfectionist in een iets langere, glanzende flacon, maar de inhoud is dezelfde - de standaard 30 ml. Groot voordeel: Perfectionist werkt met pomp, hoera! Ik begrijp nog steeds niet waarom Double Wear zonder pomp wordt verkocht, zo onhandig...

In Double Wear gebruik ik 2N1 Desert Beige, in Perfectionist kocht ik 2C1 Pure Beige. Het verschil is miniem en ik heb er heel lang over gedaan om een kleur te kiezen. Ik wist het echt niet goed, maar op mijn huid pakt 2C1 Pure Beige gelukkig wel goed uit. In België (en ik vermoed Nederland ook) kan je bij Perfectionist kiezen uit 11 kleuren, niet weinig, maar ook niet zoveel opties als in het buitenland.

In het algemeen zou ik stellen dat Perfectionist een goed alternatief is als je Double Wear foundation een beetje te mat vindt of de formule net wat te droog is voor je huid. Perfectionist is een zogenaamde demi-matte of ook semi-matte, want je krijgt een mooie medium dekking maar met een satijn finish. Geen overdreven matte look, geen overdreven blinkende reflecties, gewoon een heel natuurlijk effect.

De naam wordt dan weer afgeleid van het feit dat deze foundation ook (de technologie van) het Perfectionist serum zou bevatten. Voor mij geen must - mijn skincare staat los van mijn make-up - maar er zitten wel verzorgende ingrediënten in (samen met een goede SPF 25!) die deze foundation wat geschikter maakt voor de huid die wat meer verzorging nodig heeft. Het zorgt er in elk geval voor dat deze vloeibare foundation met gemak over mijn huid glijdt en voor een mooi, egaal effect zorgt. De dekking zou ik medium noemen, voldoende om concealer te skippen - uitgezonderd onder de ogen, uiteraard, mijn zwakke plek.

Estée Lauder Perfectionist foundation

Estée Lauder Perfectionist foundation

Voor de applicatie gebruik ik een bufferkwast à la Bobbi Brown Full Coverage Face Brush, daar kan ik de foundation het beste mee inwerken. Ik gebruik ongeveer twee pompjes voor dit resultaat: je ziet nog wel de textuur van mijn huid en enkele sproetjes doorschemeren, maar op zich heb ik geen concealer nodig. De houdbaarheid is zeer goed, nét niet op het niveau van Double Wear (dat blijft toch echt wel dé rots in de branding als ik van 's morgens vroeg tot 's avonds laat de perfecte make-up wil hebben), alleszins erg degelijk. Zonder primer is de foundation aan het einde van de dag enkel rondom de neusvleugels vervaagd, de rest zit er nog netjes op. Met mijn gemengde huid is de finish tegen de avond wel iets meer glowy dan demi-matte.

Andere noemenswaardigheden: ik gebruikte het laatste beetje van mijn geliefde Sisley Phyto-Cernes Eclat concealer - na twee jaar is 'ie helemaal op, ween! Voor nu kan ik verder (ik kocht al een nieuwe concealer van Clarins en ook de Estée Lauder Double Wear concealer), maar ik koop die van Sisley zeker en vast opnieuw. Ik poederde af met Chanel Vitalumière Compact Douceur - ook al pan geraakt, supertrots op mezelf, haha! Verder zwaar onder de indruk van Burberry lipproducten. Hier zie je hun Lip Definer in Sepia No. 03 en de Lip Cover Blush in No. 09 - het duo blijft superlang zitten! Dit zijn foto's van 7 uur 's morgens; na mijn middagboterham was de lipstick wat vervaagd, maar nog steeds aanwezig met dank aan het lippotlood. En fijne bijkomstigheid: die gelukzalige magnetische 'klik', aaaah...

Estée Lauder Perfectionist Youth-Infusing Makeup - 30 ml voor € 53,76
Share:

4 opmerkingen

 1. Goed dat ze de double wear via deze weg iets minder matte hebben gemaakt! Ga eens een staaltje halen, want hiernaar was ik op zoek eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu heb je me overtuigd! Zeker als het Double Wear is, maar iets minder matte. Hopelijk vind ik wel een shade match hier, want met Double Wear is dat ook niet al te simpel. Ik ga eens testen in IPXL, ik heb hier nog een verjaardagsbon liggen die op moet.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij ziet er zeker ontzettend goed uit!
  Alleen de prijs houdt me toch wel tegen.
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig