21 augustus 2015

How to: visgraatvlecht

How to visgraatvlecht

Ik krijg altijd leuke commentaren als ik mijn haar in een visgraatvlecht doe en vandaag laat ik zien hoe ik dat precies voor elkaar krijg. Ik kan je geruststellen: het is vrij gemakkelijk én het werkt ook voor fijn haar!

Redken Braid Aid

Ik heb fijn haar, dus mijn visgraatvlecht is niet zo dik en weelderig als die van een ander, maar door met een textuurlotion als Redken Braid Aid te werken, kan ik mijn haar toch goed onder controle houden en blijft mijn vlecht beter zitten. Door de dag komen de stukjes haar dan niet zo snel los en blijft mijn vlecht langer mooi. Als je haar een betere textuur heeft, hoef je zoiets uiteraard niet te gebruiken, maar voor fijn of zelfs vers gewassen haar is zo'n lotion een manier om meer grip op de lokken te krijgen.

Nog op de foto: twee tubes Metal Fix in goud en zilver, een metallic pasta voor kleuraccenten in je haar. Ideaal voor hele sleek, achtergekamde looks, maar minder geschikt voor mijn haar. Ik dacht eerst dat het een soort van tijdelijke kleur zou zijn om op de punten van je haar te doen, wat mij dan weer interessanter leek dan blauw of roze, maar het is echt een metallic pasta voor een strakke, gekamde look en blijkt niet zo mijn ding.


Terug naar de visgraatvlecht! In plaats van het hele proces te beschrijven, heb ik er een filmpje van gemaakt zodat ik kan laten zien wat ik exact doe. Et voilà, een how to: visgraatvlecht. Eigenlijk is het niet zo moeilijk, het ziet er veel ingewikkelder uit dan het is en het resultaat vind ik altijd tof. Mijn haar is uit mijn gezicht en het is eens iets anders dan een gewone paardenstaart of een hoge knot. Probeer het zeker een keertje uit en laat mij weten hoe het geweest is!

Redken Braid Aid 03 - 50 ml voor € 25,80
Redken Metal Fix 08 - 2 x 20 ml voor € 25,80
Bij de Redken-kapper
Share:

8 opmerkingen

 1. Ik heb het zelf al een aantal keren geprobeerd, maar het lukte niet zo geweldig. Ik denk dat ik nog eens wat moet oefenen. En zo'n speciale lotion aanschaffen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het ook al vaak geprobeerd maar lukt niet zo goed, misschien moet ik het nog maar eens proberen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe het zelf ook regelmatig, nu mijn haar weer iets meer is opgeknipt, is het wel wat moeilijker om mooi bijeen te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het ziet er zo gemakkelijk uit maar dit kan ik echt niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind die visgraatvlecht altijd zo mooi! Staat je goed!

  Check mijn giveaway!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, ik had altijd gedacht dat het proces/de handeling veel moeilijker in elkaar zat! Dit wil ik eens proberen. Ik heb wel nog fijner haar als jou, dus ik ga maar een dun visje krijgen vrees ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig