24 augustus 2015

Life behind the blog: weekend, baby!


Weekend, baby! En niet zomaar een weekend, nee, het aller-aller-allerlaatste weekend als single lady. Terwijl bij de Pukkelpop-buren de laatste muzieknoten uit de boxen schallen, probeer ik nog een beetje te relaxen en vooral niet te krampachtig te denken aan alle mentale to do lijstjes. Dus speel ik een beetje met make-up en probeer ik nog wat te bloggen.

Omdat het mooi weer is, heb ik mijn stalen ros nog eens van stal gehaald. Vrij letterlijk, want het beestje staat al tweeënhalf jaar in de kelder. Oeps. Nochtans delen we vrij veel herinneringen, want deze fiets kreeg ik in het zesde leerjaar - en da's zonder overdrijven al lang geleden. Ik weet niet of het tegenwoordig nog zo is, maar in mijnen tijd kreeg je op je 12 jaar een nieuwe fiets, meestal als cadeau bij de plechtige communie. Ik heb deze al glunderend helemaal zelf gekozen - het mag je niet verbazen als ik zeg dat ik hem vooral voor de geweldige kleur gekozen heb.

Ik was als twaalfjarige wat kleiner dan mijn huidige zelve, dus heb ik in de loop der jaren al regelmatig het stuur en het zadel wat hoger gezet. Tel daarbij de keren dat ik (samen of apart) met de fiets gevallen ben en het spatbord of het wiel krom was, en het is duidelijk dat het stilaan tijd wordt voor een nieuwe damesfiets 28 inch. Tegenwoordig bestaan ze in allerlei vormen en maten dus hoewel ik er nog niet uit ben welke kleur het wordt, denk ik dat ik nu wel meer zou letten op het comfort en de transportmogelijkheden. Een transportfiets 28 inch zoals dat heet, want dan heb je niet enkel achteraan ruimte voor bagage, maar ook vooraan ruimte voor een mandje of zo - wat voor mij synoniem staat aan 'een plek voor de handtas' - fancy!


Maar voorlopig sjees ik nog rond op mijn groen monster :-) Aan de Pukkelpop-ingang stonden van die gigantische letters, vond ik best leuk gedaan! Het weer was hun goedgezind, al heeft niet iedereen netjes SPF gesmeerd (die lezen geen beautyblogs, tsss ;-)) en ik heb her en der toch wel verbrande lijven gezien.


Heel vreemd om in korte short en top door de stad te lopen en in elke winkel al de herfstcollectie te zien hangen. Ik ben er nog absoluut niet klaar voor en in principe probeer ik die donkere kleren gewoon te negeren, maar ik stootte bij CKS op dit kleedje en ik moest het toch even passen. De roze jas erachter heb ik laten hangen, het zag er erg mooi uit op de kapstok en op het model op de foto, maar op mij leek het gewoon alsof ik een gigantisch roze deken over mij had gedrapeerd. Vrij vormloos, dus niet mijn meest flatterende look :D Nadien vond ik nog een paar enkellaarzen bij La Bottega. Erg, ik weet het! We gingen gewoon even binnen 'om te kijken' en voor ik het wist, zat ik daar laarsjes te passen. Alweer tegen mijn principes in, maar ik heb maat 39 en dat is altijd snel uitverkocht dus het is soms een kwestie van snel zijn.


Gelukkig hebben we ook wel echt van de zon genoten. Lunchen deden we op het terras van Tasty Bowl, een van mijn go to adresjes. Ik ben niet bijster origineel, want als je mijn Instagram volgt, zie je regelmatig het gerecht met kip, paksoi en hoi sin saus voorbijkomen, maar ik vind het gewoon zo lekker!


Bij Ijs van de Smaak eet je overigens de lekkerste ijsjes, yum! Ik ging heel erg retro voor een bolletje met snoepjes, haha!Als je ooit in Hasselt bent en een rustmomentje nodig hebt, dan is de Kadetjessteeg wel een aanrader. Net om de hoek van Ijs van de Smaak, dus ideaal om je ijsje op te smikkelen. Er staan heel wat bankjes en er is voldoende schaduw en groen. Er staat ook een Little Free Library - als je een boek meebrengt en doneert, mag je er zelf ook eentje uithalen.


Selfie time! Wacht, even lachen, hoor.... Laaach-eeeen! Tanden laten zien! Eeeenn... terug normaal.


Nog meer rust, in de tuin deze keer. Languit in de hangmat - blauwe lucht en bomen, wat moet een mens nog meer?Zondag stond er een barbecue op de planning. Ik ben DOL op barbecue dus gingen we zaterdagavond nog om vlees en nodigden we mijn ouders en broer uit voor een middagje terrassen. Goed dat we het 's middags gedaan hebben, want in de namiddag kwam de regen langs.

Hiermee zetten we de laatste week in, nog drie dagen werken en dan heb ik ein-de-lijk zomerverlof! Intussen zijn al mijn collega's al geweest, dus ik ben blij met de wissel van de wacht :-) Hopelijk hebben jullie ook een fijn weekend gehad!

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met fietsenopfietsen.nl
Share:

11 opmerkingen

 1. Oh wat spannend dat de grote dag er bijna aankomt!
  Ik heb jammer genoeg net wat teveel mogen meegenieten van Pkp :) en dat zonder er zelf eens aanwezig te zijn.
  Ik deel mijn mening over ijs van de smaak volledig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het geluid en de bassen kunnen ver reiken, hè. Een vriendin van mij kon de Boiler Room volgen tot in haar appartement in Hasselt-Centrum!
   Heerlijke ijsjes, ik nam vroeger vaak twee bolletjes, maar dat kreeg ik dat met moeite op, dus nu houd ik het bij een bolletje, haha.

   Verwijderen
 2. Oooh! Wat spannend dat jou speciale dag er bijna aan komt ! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hasselt is een fijne stad, en ik was ook op Pukkelpop! Vééél te warm haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm ijsjes met discodip zijn the best :)
  Ik heb mezelf vorige week ook op een fiets getrakteerd, een elektrische welteverstaan. Ik zag de actie van het laatste nieuws en vond dat net het zetje dat ik nodig had om voortaan vaker met de fiets naar het werk te gaan. Nu moet ik nog op zoek naar wat roze accessoires om hem wat te pimpen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, handig, zo'n elektrische fiets! Ik doe net wat te weinig kilometers om daarin te investeren, maar ik zie ze wel vaker in het straatbeeld opduiken.

   Verwijderen
 5. Zo super spannend.....
  Wens je alle goeds toe en ben zo benieuwd hoe mooie jullie eruit zullen zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zorg zeker dat er nadien foto's van onze trouwdag online komen :-)

   Verwijderen
 6. Oh wat ben ik jaloers op pkp! Ik kon niet gaan vanwege de herexamens :( en ik heb ook nog steeds mijn "lentefeest" fiets :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik wist wel dat iedereen dat van de fiets zou herkennen ;-)

   Verwijderen
 7. Superleuke foto's! Dat jurkje van CSK ziet er erg mooi uit!

  Check mijn giveaway!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig