25 augustus 2015

Sisley Soir d'Orient eau de parfum

Sisley Soir d'Orient eau de parfum

Eentje om op een prominente plaats te zetten, gewoon al voor het bombastische, beetje decadente uiterlijk: Sisley Soir d'Orient eau de parfum.

Je kan moeilijk naast deze oosters geïnspireerde geur kijken: een zwarte flacon, gouden details en dan die opvallende 'gebeeldhouwde' dop. Je weet meteen: dit is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

De jeugdherinneringen van Isabelle d'Ornano - wandelen in de tuinen van Alcazar in het Zuid-Spaanse Sevilla, in het hart van Andalusië - vormen de inspiratie voor dit parfum. Soir d'Orient gaat nog iets verder terug in de tijd, meerbepaald naar de middeleeuwen waar het een fusie belichaamt van oost en west, van weelderige architectuur, rijke ornamenten en arabesken.

Soir d'Orient is een zogenaamd chypre parfum dat zich onderscheidt van de andere parfums in mijn collectie. Die fusie tussen oost en west wordt goed belichaamd door het parfum: 

Italiaanse citroen x groene frisheid van Iraanse galbanum x ronde akkoord van saffraan
zwarte peper van Madagaskar x bloemige noten van Turkse roos en Egyptische geranium
sandelhout x leerachtige en mysterieuze geur van Somalische wierook x warme elegantie van Indonesische patchoeli

De frisse noten ruik ik meteen bij het sprayen, maar ze vervliegen ook onmiddellijk. Dan ruik ik vooral de peper, niet zozeer de bloemen, om tenslotte over te gaan naar de basisnoten, die lang op mijn huid blijven hangen. Het zijn vooral de basisnoten die mij aanspreken, al is dit in mijn ogen een vrij unisex geur en zie ik dit zeker werken voor zowel mannen als vrouwen. Het is geen geur van dertien in een dozijn, dus je moet er wel voor zijn, maar wie dit aandurft, heeft wel een pracht van een parfum (en flacon!) vast.

Sisley Soir d'Orient eau de parfum - 50 / 100 ml voor € 138,00 / 202,00 bij de parfumerie vanaf september 2015
Share:

3 opmerkingen

  1. Ik ben fan! Het is inderdaad een pracht van een geur - ik heb het niet voor 'heavy' geuren maar deze houdt perfect de balans.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. the best a man and woman can get!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig