26 augustus 2015

Wedding series: the makeup

Wedding Series

Een echte verrassing is dit ongetwijfeld niet, maar de make-up op mijn trouwdag zal van eigen hand zijn. Geen kwaad woord over visagistes die nerveuze bruidjes op 'hun' dag kunnen bijstaan en laten stralen, maar ik speel zelf net iets te graag met make-up om het aan een ander over te laten.

Ik heb dus even nagedacht over welke look ik wilde en welke producten ik hiervoor zou gebruiken. Je zal mij in het weekend niet snel zien zonder eyeliner, mascara en de hele reutemeteut, dus ik wilde op mijn trouwdag ook niet anders overkomen dat ik werkelijk ben. I like makeup, da's wie ik ben. Dus voor mij geen supernude look of ander fraais... nee, ik ga voor iets dat jullie hier wel vaker gezien hebben omdat ik weet dat ik mij daar ook goed in zal voelen. Welke holy grail producten hebben de selectie gehaald? 

Mijn basis begin ik met Givenchy Mister Radiant: verfrist de huid, geeft een klein beetje glow en zorgt voor een ideale basis voor de foundation. Die foundation wordt mijn ultieme lieveling, Estée Lauder Double Wear in de kleur 2N1 Desert Beige - met een minimale hoeveelheid geeft dit wondermiddeltje een enorm goede dekking en ik weet zeker dat mijn make-up er van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op zal zitten zonder te bougeren. Double Wear is bestand tegen verkoudheden, dus ik schenk deze foundation het volste vertrouwen op mijn trouwdag. Tip: als je een pompje zoekt voor je flesje Double Wear, spring dan even binnen bij MAC; voor 5 euro koop je daar een pompje dat perfect op dit flesje past!

Mijn donkere kringen hebben ook een likje concealer nodig, dat wordt Estée Lauder Double Wear Concealer in de kleur Light, gezet met een licht wolkje Laura Mercier Secret Brightening Powder. De rest van mijn gezicht poeder ik af met Givenchy Poudre Première. Ik ben normaliter geen superfan van losse poeders (wegens net wat te messy), maar dat vooroordeel heb ik compléét laten varen toen ik Poudre Première leerde kennen. Wat. Een. Geweldig. Poeder. Lees er hier de review nog eens op na, ik ben nu nog steeds even enthousiast als toen en het stond dan ook buiten kijf dat dit hét poeder van my big day zou worden.

Omdat ik vettige oogleden heb, is een goede primer onmisbaar. Mijn super hero combo: Too Faced Shadow Insurance en MAC Paint Pot in Painterly. De oogschaduw die ik hierover leg, is met geen stokken van mijn oogleden te slaan. Een van de moeilijkste keuzes, trouwens, die oogschaduw. Ik heb nu eenmaal véél oogschaduw en veel mooie paletten en het was niet evident om daar the best of the best uit te halen: Urban Decay Naked Basics en Charlotte Tilbury Uptown Girl. De ene mat(achtig), de andere bomvol glans. Ik ga ze combineren en mijn ideale look creëren. Dit zijn trouwens ook de twee paletjes die ik meeneem naar NYC - in de veronderstelling dat ik daar geen oogschaduw zou vinden (haha, who am I kidding?), kan ik hiermee de hele week verder.

Een make-uplook is voor mij niet compleet zonder eyeliner en veel mascara: ik vind de Diorshow Art Pen nog steeds het fijnste pennetje met vilten tip, dus ik moest hier niet lang over nadenken. Op dit ogenblik heb ik Chanel Le Volume mascara in mijn lade liggen, deze wordt het op the big day. En nu ik Anastasia Beverly Hills heb ontdekt, zijn ook de Brow Wiz in Soft Brown en de Clear Brow Gel van de partij.

Ik ga voor een lichte, goed blendbare bronzer, Tarte Park Avenue Princess. De blush, daarentegen, was een ander paar mouwen! Ik twijfelde tussen Charlotte Tilbury Love Glow, Hourglass Diffused Heat en de uiteindelijke winnaar, Chanel Horizon de Chanel. Er zit een lichte glans in de blush, waardoor ik nog niet weet of ik er nog een higlighter over zal gebruiken, maar mocht dat zo zijn, dan kies ik zonder verpinken voor Bobbi Brown Highlight Powder in Pink Glow.

Om het mezelf gemakkelijk te maken (denk: vermindert de kans op zichtbare lipstick op je tanden en is gemakkelijk bij te werken indien nodig), kleur ik mijn lippen met een eerder neutrale lipstick en gloss: Burberry Kisses in Nude Pink en MAC Lipglass in Viva Glam Miley.

Tot zover mijn trouw make-up! Wat vinden jullie ervan? Heb je nog een laatste tip, deel gerust je ervaring in de comments!

Meer Wedding Series? Hier vind je alle artikels op een rij!
Share:

11 opmerkingen

 1. Heb je Le Volume van Chanel in de waterproof versie? Kan misschien wel nodig zijn op je trouwdag ;) In ieder geval prachtige producten waar het zeker niet mis mee kan gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, daar zeg je zoiets! Nee, geen waterproof, maar ik hoop vooral veel te lachen ;-)

   Verwijderen
 2. Ik ben er zeker van dat je make-up helemaal perfect gaat zitten op the big day! Ik ben echt heel benieuwd hoe je er gaat uitzien, maar het gaat sowieso wauw zijn! Nog veel plezier met het aftellen naar de wedding day ;-)

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed! Gebruik jij altijd een dubbele basis voor je oogleden (Too Faced + Paint Pot)? Heavy duty sh*t! :) Veel plezier op jullie dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, altijd! Too Faced als mijn primer (heb redelijk veel plooitjes in mijn oogleden) en Paint Pot als egaliserende basis. Maar ik gebruik wel minimale hoeveelheden, zie mensen vaak erg veel opsmeren op YT.

   Verwijderen
 4. Leuk dat je de make-up zelf doet op de grote dag!
  Ben er zo benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je gaat er sowieso stralend uitzien, daar ben ik van overtuigd :-). Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie keuzes heb je gemaakt! Ik zou het zelf niet kunnen!

  Check mijn giveaway!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De brow wiz staat nog op de wishlist!
  En ik had het resultaat wel willen zien, maar u kennende is het prachtig!
  Het pompje moet ik inderdaad eens gaan halen, ik heb de foundation zelfs nog niet kunnen testen, zoveel make-up, zo druk, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt in orde, ik doe nog een aparte post over de trouw. Sneak peek al te zien op Instagram :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig