4 augustus 2015

The Body Shop Voyage Collection: Italian Summer Fig

The Body Shop Italian Summer Fig

Op reis met The Body Shop, dat resulteert in een Voyage Collection met vijf verschillende geuren - Japanese Cherry Blossom, Fijian Water Lotus, Atlas Mountain Rose, Indian Night Jasmine en Italian Summer Fig - en een veelvoud aan producten.

Toch wel een trendbreuk, als ik dat zo mag noemen, in vergelijking met de vroegere Scents of the World, met strakkere, iets meer high end verpakkingen. Nog steeds onmiskenbaar The Body Shop, maar met een moderne toets. De flacons van alle eaux de toilette gelijken op een halve wereldbol waar je de tijdzones op ziet en zijn identiek, uitgezonderd de kleur en de print op het doosje. Bij Italian Summer Fig is het een fris groen en werd het patroon geïnspireerd door Toscaanse stoffen, bij de andere geuren zie je weer andere kleuren en patronen terugkomen.

Elke geur is opgebouwd rond een traditioneel ingrediënt uit de streek, voor Italian Summer Fig werd dat de vijg uit de streek van Puglia. Voor de Voyage Collection worden de ingrediënten handgeplukt en maakt men gebruik van fair trade alcohol uit biologisch geteelde en met de hand geoogste suikerriet. Naast de eau de toilette is er in elke geur ook telkens een fragrance mist, douchegel, body lotion en body cream te krijgen, perfect om te layeren.
Kiss French, wear Italian
Italian Summer Fig bouwt dus voor op de Italiaanse zomervijgen. Nu ben ik zelf verzot op vijgen, zeker wanneer ze zomerrijp en vers geplukt zijn. Een aantal jaar geleden waren we op reis op het Griekse eiland Rhodos en kocht ik aan de Vlindervallei een kilo (jep, verzot, ik zei het toch?) zoete vijgen - zo zoet dat ze in de kern een soort van natuurlijke honing bevatten. Zàlig!

Misschien dat ik daarom mijn zinnen had gezet op een zoete eau de toilette en enigszins verrast was toen ik Italian Summer Fig rook. De topnoten zijn namelijk vrij groen, fris en zelfs wat bitter. De opener is minder mijn ding, maar eens de geur ontwikkelt, komen ook de fruit- en houtaccenten naar boven. Dan wordt Italian Summer Fig weer wel een geur waar ik een glimlach van op mijn gezicht krijg. Geen liefde op het eerste gezicht wat mij betreft, maar ik ben benieuwd wat jullie van deze vinden! Trouwens: op Fragrantica zag ik mensen Italian Summer Fig vergelijken met Diptyque's Philosykos, dus als je die altijd al eens wilde proberen maar het prijskaartje je tegenhield, ga dan eens langs bij The Body Shop!

Druivenblad x krokus x vijg
Toscaanse roos x saffraan
Amber en eik

The Body Shop Italian Summer Fig eau de toilette - 50 ml voor € 27,00
Share:

7 opmerkingen

 1. Supermooie productfoto <3 Vind de geur echt wel lekker, heel verrassend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook geen liefhebber van de eerste snif aan deze nieuwe geur maar naarmate de geur vordert wel. Dus hier dezelfde bevinding :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem net iets draagbaarder dan Philosykos. Echt een hele fijne geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken dit niet maar ben er zo benieuwd naar dus zal ik snel eens langs TBS gaan om eraan te snuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb alle geuren al in de etalage van The Body Shop gezien, maar ben nog niet binnen geweest om eraan te ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! Ik heb nog nooit iets gekocht van The Body Shop, om de een of andere reden denk ik dat ik de producten niet goed zou kunnen verdragen haha!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig