3 augustus 2015

Caudalie Polyphenol Overnight Detox Oil


Kleine flashback naar ongeveer een jaar geleden, toen ik de Caudalie Polyphenol C15 producten reviewde. De lijn werd in het voorjaar uitgebreid met een Overnight Detox Oil, een olie die 's nachts je huid herstelt, ongeacht je huidtype.


We zijn allemaal busy ladies 'n gents, zijn met zoveel dingen tegelijk bezig en al die externe factoren zorgen voor oxidatie in ons lichaam en huid. Niets abnormaals (integendeel!) maar oxidatie zorgt wel voor rimpels en verlies aan hyaluronzuur.

De antioxiderende Polyphenol C15 producten proberen die vrije radicalen te blokkeren en afbraak van cellen te vermijden met een combinatie van polyfenolen uit druivenpitten en vitamine C, die elkaar ook in duo nog eens versterken en die verrijkt worden met hyaluronzuur. Daarnaast kan je af en toe (een à twee keer per jaar) een ontgiftingskuur doen om alle opgestapelde toxines uit het lichaam te verwijderen.

Overnight Detox Oil staat voor antioxideren, ontgiften en ontspannen en kan je daarom best gebruiken als kuur bij de overgang van het ene seizoen naar het andere of precies wanneer je oververmoeide huid er nood aan heeft. Ik zit momenteel in de laatste rechte lijn voor mijn zomerverlof dus ik race er nogal tegenaan en probeer ervoor te zorgen dat al het werk gedaan is zodat ik mijn bureau onbezorgd kan achterlaten - see ya!

Maar bon, zover zijn we nog niet ;-) Overnight Detox Oil is een plantaardige olie zonder parabenen, ftalaten of sulfaten en bevat een blend van druivenpit-, muskusroos-, neroli- en lavendelolie met een bijbehorende kruidige geur. Een hele goede tip die ik terugvond op de VS website van Caudalie en die ook Philippe onlangs al gaf: je kan deze (en eigenlijk elke) gezichtsolie best gebruiken op een vochtige huid! De olie heeft dan iets om zich aan te hechten, je kan het gemakkelijker verdelen en het wordt zo ook beter opgenomen. Zoiets als een face mist, bijvoorbeeld, is hier perfect voor. 

Met het pipetje neem je dan 6 druppels in je handen en verdeel je het tussen je vingers. Werk het dan in van je neus naar de slapen en van de linkerkant van je voorhoofd en nek naar rechts en omgekeerd. Caudalie adviseert ook om de olie als allereerste aan te brengen en dan pas andere serums en je nachtcrème. De olie gaat dan het diepst kunnen doordringen en maakt ook de weg vrij voor de andere producten die je er bovenop smeert, zodat elk product veel effectiever kan werken. Met de Overnight Detox Oil boost je eigenlijk de regeneratie van je huid, zodat je 's ochtends weer fris en monter opstaat met een huid die terug een gezonde(re) look en feel heeft. Een flesje vol goodness aan een bovendien betaalbare prijs - vergelijk maar eens met wat andere gezichtsoliën.


Check trouwens de schattige mini's - deze mogen met mij mee naar New York! Het laatste half jaar spaar ik allerlei mini's in dit zakje, met de bedoeling zo lichtgepakt mogelijk heen en terug te kunnen reizen. Iemand zin in een what's in my travel beauty bag artikel/filmpje?

Caudalie Polyphenol C15 - bij de (para)farmacie en op caudalie.com
Antirimpelcrème voor ogen en lippen - 15 ml voor € 28,20
Beschermend Antirimpelserum - 30 ml voor € 38,70
Beschermende Vloeibare Antirimpelcrème SPF 20 - 40 ml voor € 35,20
Ontgiftende Nachtolie - 30 ml voor € 33,40
Share:

2 opmerkingen

  1. Dat klinkt goed.
    Inderdaad veel drukte voor de grote dag ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het ook echt een fantastische verzorgingslijn! Ik had de mini's mee naar London. ;-) En ja, ik ben zeker benieuwd naar een What's in my Travel beauty bag artikel! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig