26 september 2015

Dior Fall 2015: Cosmopolite

Dior Cosmopolite

De nieuwe Dior herfstcollectie ligt intussen een maandje in de winkel, maar nu pas vind ik de diepere kleuren passen bij het omgeslagen herfstweer. Meet Dior Cosmopolite!

Veelzijdig, dat is het minste dat je kan zeggen. Cosmopolite is een uitgebreide collectie voor de vrijgevochten vrouw die haar verschillende facetten wil tonen en accentueren: de ene dag superdiscreet, de andere dag kleurrijk. Het is de allereerste collectie die volledig werd gecreëerd door de Belg Peter Philips, iets om trots op zijn!Eerst en vooral is er een focus op de ogen met verschillende oogschaduwtexturen. Uiteraard is er poederoogschaduw in de welgekende Dior quints. Dit is de 5 Couleurs in 866 Eclectic, een selectie diepe, best opvallende en intense kleuren met een koele ondertoon. Op zich kan je de look eenvoudig houden - bijvoorbeeld de beige kleur rechtsboven op het hele ooglid en dan een zweempje groen of paars als eyeliner - maar ik wilde de intensiteit volledig tot zijn recht laten komen met een kleurrijke look en heb alle kleuren gebruik, uitgezonderd het groen. 

Bij het swatchen merkte ik op dat de donkere kleuren minder vlot over mijn arm gleden en wat droger overkwamen. Het komt er dus op neer om heel voorzichtig de kleur op te bouwen en constant goed te blenden, omdat ze anders wat vlekkerig op je oogleden transfereren. Een van mijn persoonlijke favorieten is de Dior Addict Fluid Shadow in de kleur Univers. Ik wist niet goed wat ervan te verwachten, maar ik was onmiddellijk gecharmeerd door de mooie metallic glans, de taupe kleur en de geweldig gepigmenteerde swatch. Het is een hele lichte, natte formule, die zeer goed hecht aan je ogen, heel de dag door blijft zitten en een mooie glans (geen glitters!) geeft. Officieel is dit een eyeshadow & liner, maar ik heb dit nog nooit als eyeliner gebruikt. Daar vind ik het kwastje op zich niet fijn genoeg voor en eigenlijk wil ik de kleur het liefst van al over mijn hele ooglid smeren. En dat kan ook - alleen moet je er wel op letten om de formule even te laten drogen als je het aanbrengt. Ik breng Univers rechtstreeks aan op het ooglid en werk het dan verder uit met mijn vingers. Ik probeer de kleur enkel aan te brengen op het bewegende ooglid, de randjes blend ik dan uit met een kwast en een poederoogschaduw. Zo krijg je eigenlijk een heel snelle, gemakkelijke smokey eye, die je zacht kan houden door extra eyeliner te skippen.


De laatst tijd probeer ik extra aandacht te besteden aan mijn wenkbrauwen. Geen lange, ingewikkelde wenkbrauwroutine, maar een simpel wenkbrauwpotlood en wat wenkbrauwgel zijn mijn favoriete tools. Het Dior Sourcils Poudre is een wenkbrauwpoeder in potloodvorm, wat voor mij gewoon het gemakkelijkste en snelste werkt. En hij is goed voorzien: aan de ene kant het potloodje, aan de andere kant een ingebouwd wenkbrauwkwastje en je krijgt er ook nog een slijpertje bij. Dit is een van de nieuwe kleuren, 433 Ash Blonde, zonder rode ondertoon. Het staat eigenlijk heel naturel, maar laat je toe je wenkbrauwen een beetje voller in te vullen. Gewoon goed slijpen, zodat je telkens een scherpe punt hebt om mee te werken.

Dior Cosmopolite

SWATCHES: Diorblush Cheek Stick in 845 Cosmopolite Pink - Dior Sourcils Poudre in 433 Ash Blonde - Dior Addict Fluid Shadow in 655 Univers - Dior 5 Couleurs Cosmopolite in 866 Eclectic - Rouge Dior in 416 Voyageuse - Dior Addict Fluid Stick in 499 Avant-Garde

Wie graag met een cream blush werkt, zal in de Diorblush Cheek Stick een nieuwe liefde vinden - een crème met een poedergevoel. Zo geswatcht op mijn arm viel ik bijna omver van het pigment, gelukkig kan je de kleur ook heel zachtjes op je wangen deppen voor een lief effect. Alweer wel iets waar Peter Philips de veelzijdigheid goed ingebouwd heeft: wie voluit wil gaan, kan dat doen, wie liever een beetje terughoudend is, moet ook niet vrezen. De beste tip die ik kan geven: cream on cream, powder on powder. Wil je dus werken met een crèmeblush, breng hem dan bij voorkeur aan op je vloeibare foundation, vóór je afpoedert, dat werkt net ietsje fijner.

Dior Cosmopolite

Nude bruintinten op de lippen - it's all hot 'n happening tegenwoordig. Ik probeer weg te blijven van al te bruine tinten, het geeft mijn huid een grauwe uitstraling en maakt mijn tanden gelig, dus ik was op zijn minst een béétje sceptisch toen ik de Rouge Dior in Voyageuse en de Fluid Stick in Avant-Garde zag. Ik vind trouwens dat ze op mijn arm heel anders swatchen dan op de lippen en dat komt omdat mijn lippen van zichzelf een rode ondertoon hebben.

Ik draag zowel Voyageuse als Avant-Garde over elkaar in de eerste look met het 5 Couleurs quint in Eclectic - en ik neem mijn woorden terug, want ik vind dit best een mooi resultaat. Het is nude, maar niet té nude en bruin, maar niet té bruin.

Dior Vernis in Darling Blue

Enkele maanden terug had ik een ware blauwe periode in mijn nagellakcollectie. Tijdens de zomer heb ik die kleuren amper aangeraakt, maar nu de zon stilletjes wegduikt achter de wolken, voel ik de blauwe vibes weer. Dior Vernis in Darling Blue is diep marineblauw doorspekt met een fijne blauwe shimmer. Ik vind de kwaliteit van Dior nagellak nog steeds top, ik lak graag met het kwastje en de nagellak blijft ook altijd lang op mijn nagels zitten. Ik denk dat Blackout, een van de andere kleurtjes in deze collectie, ook snel uitverkocht zal zijn.

Dior Addict Fluid Shadow in 655 Univers - € 36,00 voor 6 ml
Dior 5 Couleurs Cosmopolite in 866 Eclectic - € 62,00 voor 6 g
Dior Sourcils Poudre in 433 Ash Blonde - € 27,00 voor 1,2 g
Diorblush Cheek Stick in 845 Cosmopolite Pink - € 36,00 voor 6,7 g
Dior Vernis in 791 Darling Blue - € 27,00 voor 10 ml
Dior Addict Fluid Stick in 499 Avant-Garde - € 38,00 voor 5,5 ml
Rouge Dior in 416 Voyageuse - € 38,00 voor 3,5 g
Share:

4 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig