28 september 2015

Urban Decay bestsellers

Urban Decay bestsellers

Nu Urban Decay in ons kleine landje te krijgen is, wil mijn persoonlijke top drie van hun bestsellers op een rij zetten. Voor wie nog niet mee is: je koopt Urban Decay via ICI Paris XL, ofwel online, ofwel via de winkel in de Brusselse Nieuwstraat en vanaf oktober vind je de producten ook in de winkel op de Antwerpse Meir.

Wat Urban Decay als geen ander doet, is oogschaduw. Ik denk niet dat ik al ooit een Urban Decay oogschaduw ben tegengekomen die kwalitatief ondermaats was. Ik durf zelfs stellen dat Urban Decay in mijn ogen de allerbeste oogschaduw maakt. Eerst en vooral hebben ze een gigantisch arsenaal aan kleuren, ze zijn zacht, boterig, gepigmenteerd en blenden zeer gemakkelijk op de ogen. Verder heeft Urban Decay de magische formule ontdekt waarmee ze paletten fabriceren die keer op keer op ieders wishlist belanden. De bekendste en meest gebruiksvriendelijke: de Naked-serie. Het begon in de herfst van 2010 (whoo, vijf jaar geleden al!) met Naked, snel gevolgd door Naked 2 en 3, Naked Basics en Basics 2 en het meest recente Naked Smoky. 

Ik kocht zelf Naked, Naked 2, Naked Basics en Naked Basics 2. Ik heb minder behoefte aan Naked 3 (iets te veel roze tinten, dat zou ik amper gebruiken) of Naked Smoky (ik denk ik op zich altijd een smoky eye kan maken met de paletten die ik al heb en daarvoor niet zozeer een apart palet hoef aan te kopen, al vind ik Naked Smoky an sich wel een mooie kleurenselectie hebben).

De grote Naked paletten kosten in België € 49,90, de Basics € 28,00, wat ongeveer overeenkomt met de prijzen in dollar. Voor die prijs krijg je een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding: in een groot palet zit 12 x 1,3 gram + een dubbelzijdige kwast, in het Basics palet is dat 6 x 1,3 gram.

Wie oogschaduw zegt, zegt oogschaduwprimer. Ik weet niet hoe we dat vroeger deden, maar sinds de komst van oogschaduwprimer ben ik tenminste zeker dat mijn oogschaduw niet vervaagt of in lijntjes kruipt. Urban Decay's Eyeshadow Primer Potion heeft wereldwijd een cult following opgebouwd. Vroeger zat de primer in een soort van magisch flesje met schuine wandapplicator, maar daar bleef vrij veel product in hangen waardoor je op blogs allerlei how to's vond om het flesje open te snijden en zo toch nog het resterende product eruit te kunnen schrapen. Een tijdje terug werd de Primer Potion in een tube met spuitmond gestoken en nu is het nog steeds een tube, maar dan wel weer met een wandapplicator. Persoonlijk vond ik de vorige verpakking beter, lijkt me dat je daarmee iets beter kan doseren en enkel uit de tube moet halen wat je nodig hebt - zo werkt het ook met mijn Too Faced Shadow Insurance.

Inmiddels kan je ook de Primer Potion in verschillende varianten kopen: de Original is altijd goed - droogt gewoon transparant op en werkt voor iedereen - maar je kan ook kiezen voor Eden (een nude matte primer), Sin (glanzend champagne) of Anti-Aging (nude, houdbaarheid, kleurcorrectie en werkt egaliserend). Met een oogschaduwprimer zorg je eerst en vooral voor een zeer goede houdbaarheid: oogschaduw blijft zitten, bougeert niet en hoopt niet samen in de fijne lijntjes van de oogleden. Ik heb zelf eerder vettige oogleden en voor mij betekent zo'n primer een wereld van verschil. Daarnaast werkt zo'n primer intensifiërend, het laat de kleur van de oogschaduw beter uitkomen, zodat je de kleur van in de pan ook effectief op je ogen overbrengt. Vergelijk het een beetje met een muur verven: ook daar heb je een primer nodig - om de muur te egaliseren en om ervoor te zorgen dat de echte kleur beter pakt en uitkomt. Het lijkt misschien een onnodige stap, maar ik maak mij nooit meer op zonder oogschaduwprimer omdat ik zie wat voor een verschil het geeft in houdbaarheid en intensiteit.

Een andere belangrijke stap: het setten van de make-up en ook hier heeft Urban Decay een favorietenrol. Ze hebben verschillende setting sprays, waarvan de All Nighter Makeup Setting Spray (€ 25,80 voor 118 ml) wellicht de meest bekende is.

Ik houd van dergelijke sprays en gebruik ze als allerlaatste stap, net na de make-up. Mijn doel is tweeërlei: enerzijds geeft zo'n spray een klein beetje verfrissing en haalt het het poederige effect van make-up weg, anderzijds wordt de make-up 'ingekapseld' zodat alles beter blijft zitten. All Nighter is specifiek gericht op het lang houden van make-up, tot 16 uur lang. Goed schudden voor gebruik, op ongeveer een armlengte van je gezicht houden, ogen sluiten en dan zowel een X- als een T-beweging maken terwijl je sprayt. De nevel die uit de spray komt, is een fijne mist - ideaal, want zo krijg je geen vlekken - en de geur is redelijk neutraal.

Of ik blij ben met Urban Decay in België? Amai nog niet! Welke zijn jullie Urban Decay favorieten? Zijn er nog producten die ik zeker moet ontdekken?
Share:

6 opmerkingen

 1. Ik ben ook ZO blij dat UD naar Zwitserland is gekomen vorig jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie producten, zelf zou ik de Smokey Palette willen toevoegen aan mijn stash :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben vooral fan van hun oogschaduws! Dé beste oogschaduws naar mijn mening ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben al enkele jaren grote fan van Urban Decay, dus zeer happy dat het eindelijk in België te koop is.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig