17 november 2015

Estée Lauder Double Wear To Go Liquid Compact

Estée Lauder Double Wear To Go Liquid Compact

Als mijn favorietje Double Wear er een zusje bij krijgt, ben ik er als de kippen bij. Voor wie het nog niet weet, Estée Lauder Double Wear foundation is mijn rots in de branding en de beste foundation die ik tot nu toe ben tegengekomen. Houdbaarheid tot de max (blijft zelfs zitten tijdens een verkoudheid) en een hele mooie dekking (geen concealer meer nodig) - de truc is om niet te veel te nemen, want je hebt er minder van nodig dan je zou denken. Ik werk met dunne laagjes en bouw dan op, en dan krijg ik altijd een mooi resultaat.

Hoewel ik mijn Double Wear make-up nog nooit on the go heb moeten bijwerken, bestaat er sinds midden oktober een Estée Lauder Double Wear To Go Liquid Compact in een uiterst handige, hygiënische en ideale meeneemverpakking.

Estée Lauder Double Wear To Go Liquid Compact

Estée Lauder Double Wear To Go Liquid Compact

Geen glazen flacon meer, maar een chic, donkerblauw doosje met een platliggend pompsysteem, een ingebouwde spiegel en een bijgeleverd sponsje. Een keer drukken op het pompje geeft een goede dosis, zeker als je het echt enkel gebruikt om bij te werken. Voor een volledige make-up gebruik ik twee pompjes. Thuis gebruik ik trouwens een gewone bufferkwast om de foundation aan te brengen, ik vind dat het prettigst werken.

De Liquid Compact is geen exacte kopie van de originele Double Wear, het is een licht aangepaste formule die meer de focus legt op hydratatie met een Tri-Moisture Complex (hyaluronzuur, glycerine en murumurboter) en een Skin Smoothing Complex (argireline en melkdistelextract) voor een egaal, opvullend effect. Ik zie en voel wel een verschil ten opzichte van de originele Double Wear, die iets droger is van materie en sneller 'hecht' op mijn huid. De Liquid Compact daarentegen geeft meer hydratatie, een lichte glow en droogt niet zo snel zoals de gewone Double Wear. Kan dus een pluspunt zijn als je de originele Double Wear wat te droog vond! Met een fixing poeder erover blijft ook de Double Wear To Go Liquid Compact heel mooi zitten, al heb ik de indruk dat de originele Double Wear voor mij nog altijd de meest hardcore foundation is.

Kleurgewijs zie ik dezelfde namen als bij de originele Double Wear, maar het kan geen kwaad om eerst even te testen welke jouw kleur is. Op mijn foto's zie je Pebble, die ietsje rozer en donkerder is dan wat ik normaal draag. Zes tinten vind je terug bij elk Estée Lauder-verkooppunt (Pebble, Shell Beige, Pure Beige, Pale Almond, Fresco en Sand), drie bijkomende kleuren vind je enkel bij Inno (Outdoor Beige, Bronze en Deep Amber) en dan zijn er nog eens negen tinten die enkel op de Estée Lauder webshop staan (Ivory Beige, Desert Beige, Rich Ginger, Ecru, Tawny, Rich Chestnut, Rich Cocoa, Rattan en Spiced Sand).

Wat de Double Wear To Go Liquid Compact voor heeft op zijn antecedent Double Wear, is de verpakking en het pompsysteem (het pompje dat je op mijn flesje ziet, heb ik bij MAC gekocht). Dit is foolproof, lekproof, ... eigenlijk alle soorten proof. Deze zou ik zonder problemen meenemen op weekend of op reis, met mijn glazen flesje Double Wear ben ik veel voorzichtiger. Verhoudingsgewijs betaal je wel meer: Double Wear kost € 44,48 voor 30 ml, Double Wear To Go Liquid Compact kost € 48,61 voor 12 ml, wat neerkomt op iets minder dan de helft voor iets meer dan de prijs. Het zal er dus van afhangen of je al tevreden was met de originele Double Wear of toch liever een meer hydraterende formule gebruikt en in hoeverre je nood hebt aan een to go-verpakking. Voor op reis: graag!

Estée Lauder Double Wear To Go Liquid Compact - 12 ml voor € 48,61 bij de parfumerie of op esteelauder.be
Share:

10 opmerkingen

 1. Lijkt mij ook echt een heel fijn product en zuinig in gebruik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben altijd al fan geweest van de Double Wear foundation, dus zeker het bekijken waard!

   Verwijderen
 2. Ik moet hem nog testen, ben heel benieuwd! Klinkt alleszins al veelbelovend. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me een erg handige verpakking. Ik was al fan van de cushion foundation maar daar verspil je vrij veel product mee omdat het in het sponsje blijft zitten. Dit lijkt me een betere optie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog geen ervaring met die cushion foundations, maar dit lijkt me inderdaad een mooi alternatief!

   Verwijderen
 4. Nu ben ik wel benieuwd naar beide foundations.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig