18 november 2015

The all-rounder: Lorac Pro

Lorac Pro palette

Het Lorac Pro palet was een late VS-aanwinst: zelf kon ik het niet bemachtigen tijdens mijn NYC-tripje, maar dankzij medeblogger Tania kwam het enkele weken later dan toch mijn richting uit!

Niet dat ik nóg meer neutrale oogschaduw nodig heb om door het leven te gaan... al vind ik toch dat dit palet mijn collectie alleen maar sterker maakt - zegt de beautyblogger met een collectie om u tegen te zeggen, lol. Ik ben altijd al fan geweest van de Urban Decay Naked paletten en dit is daar in mijn ogen een hele mooie aanvulling op.

Lorac Pro palette

Lorac Pro palette

Het Pro palet is in elk geval een extra ode aan neutrale looks en geeft je eigenlijk alles wat je daarvoor nodig hebt: 16 kleuren, 8 mat en 8 glanzend, van wit naar zwart. De matte en glanzende kleuren zijn vrij complementair, zodat je eigenlijk altijd een mat en glanzend alternatief hebt in dezelfde schakering. De kleuren zijn enorm zacht en goed te blenden (op de Lorac website lees ik dat er verzachtende botanische ingrediënten in zitten), geven een mooi pigment af en kan je zowel droog als nat gebruiken.

Het palet is supercompact, plat vooral - buiten de ingebouwde spiegel wordt het geleverd zonder bijkomende franjes. Het kleine tubetje is een mini van Loracs Behind The Scenes Eye Primer en krijg je er gratis bij. Erg fijn, want zo kan je deze grondig testen om te zien of het iets voor je is. De houdbaarheid van je oogschaduw zal er in elk geval wel bij varen.

Lorac Pro palette

White - Cream - Taupe - Lt. Pink - Mauve - Sable - Espresso - Black

Lorac Pro palette

Nude - Champagne - Gold - Lt. Bronze - Pewter - Garnet - Deep Purple - Slate

Bovenstaande swatches zijn droog, dus dit is hoe ik de oogschaduw in principe gebruik. De hele lichte kleuren (White, Cream, Lt. Pink, Nude en Champagne) liggen zowat in hetzelfde straatje en het verschil is niet erg groot, misschien dat daar nog wat meer variatie in had mogen zitten. Er is wel een mooie 50-50 verdeling tussen lichte en meer donkere kleuren. De matte kleuren zijn ietsje meer kalkachtig, maar dat is niet abnormaal bij dat type finish. Wat telt, is dat ze goed presteren op de oogleden en dat is gelukkig wél het geval. Ik vind de kleurenselectie het meest vergelijkbaar met het originele Urban Decay Naked palet, alleen krijg je hier beduidend meer matte kleuren gepresenteerd. Maar afscheid nemen van mijn Urban Decay? Dat nooit! Ook het NARSissist palet komt kleurgewijs aardig in de buurt, dus an sich vind ik Lorac Pro geen musthave als je al andere gelijkaardige paletten hebt. Uiteraard ben ik er als beautyliefhebber wel erg blij mee!

In het Lorac Pro palet zit 8,8 gram aan oogschaduw, met 16 kleuren is dat 0,55 gram per oogschaduw, wat misschien wat aan de magere kant is in vergelijking met de inhoud van mijn andere oogschaduwpaletten en meteen ook verklaart waarom dit palet zo plat kan zijn. Anderzijds heb ik in mijn beauty bloggin' days nog niet veel oogschaduw volledig opgemaakt, dus veel kwaad kan het niet. Volgens Lorac heeft het palet samen met de mini Behind The Scenes Eye Primer (5,5 g) een waarde van $ 111,00, terwijl je er $ 42,00 voor betaalt. Het Lorac Pro palet is in de VS te koop bij Ulta en Nordstrom (en als ik het goed gezien heb, verzendt de Nordstrom website ook naar België, maar ai... de verzend- en invoerkosten),  daarbuiten zal het online zoeken zijn.
Share:

17 opmerkingen

 1. Geweldig palet, ik kan wel niet vergelijken met UD Naked Palettes (Basic reken ik nu ff niet mee).
  Het 2e is ook heel mooi, ik ben blij dat ik ze allebei gekocht heb en gebruik amper andere oogschaduw sinds ik ze heb.
  Super sympa van Tania!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vond het erg vriendelijk van haar om het aan te bieden!

   Verwijderen
 2. Deze oogschaduws zijn zo fijn! Al gebruik ik mijn palette eerlijk gezegd minder vaak dan verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kocht het vorig jaar in de VS maar gebruik het eigenlijk zelden. Omdat zoveel YouTubers er zo laaiend enthousiast over waren, had ik stiekem meer verwacht van dit palet. Het is bij mij echt zo'n palet waar ik niet spontaan naar grijp...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb recent vrij veel oogschaduw vergaard, dus ik probeer er nu echt op te letten om alle paletten even veel te gebruiken, zodat er geen vergeten wordt, haha.

   Verwijderen
 4. Sinds ik het heb is het ook 1 van mijn favoriete palettes geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben jou nog steeds dankbaar om het voor mij mee te willen brengen!

   Verwijderen
 5. Ik had de mattes wel beter verwacht van Lorac.
  Het is wel een heel mooi palette!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijft tricky, matte kleuren! Gelukkig zijn ze op de ogen wel mooi.

   Verwijderen
 6. Lorac oogschaduw staat op mijn wishlist. Zo supermooie palettes hebben zij

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig