9 november 2015

Getest: LR Zeitgard Cleansing Brush

LR Zeitgard

Enkele jaren geleden was elektrisch reinigen nog lang niet zo ingeburgerd als vandaag, maar met de komst van toestellen zoals de Clarisonic, denk ik dat dat verleden tijd is. Ik testte recent een nieuwe variant, de LR Zeitgard Cleansing Brush.

Voordelen van zo'n elektrische gezichtsreiniging: het is altijd veel effectiever dan met je handen reinigen en die diepere reiniging zorgt ervoor dat je skincare nadien ook beter door de huid wordt opgenomen. Gaandeweg ziet je huid er ook gladder, fijner en frisser uit en blijft 'ie er ook gewoon langer mooier uitzien.

Net zoals de welgekende Clarisonic, werkt ook Zeitgard met een oscillerende borstelkop met zo'n 7000 bewegingen per minuut. De borstel bestaat uit afgeronde borstelfilamenten die een antibacteriële Microsilver technologie bevatten, zijnde puur zilverpoeder met een zeer poreuze, sponsachtige structuur, dat in staat is het aantal bacteriën terug te dringen en te voorkomen dat er nieuwe ontstaan. Zo'n borstelkop gaat ruim drie maanden mee, daarna is het tijd voor vervanging.

Het bijgeleverde laadstation is meteen een goede opbergplek voor zowel het toestel als de borstel, maar de Zeitgard staat ook mooi rechtop van zichzelf. Het voelt heel stevig en degelijk aan en ligt gemakkelijk in de hand. De borstelkop staat een beetje schuin ingeplant, zodat je heel gemakkelijk je gezicht rond kan manoeuvreren. Met een volledig opgeladen toestel, kan je gedurende twee maanden elke dag je gezicht reinigen op de laagste stand, da's netjes!

LR Zeitgard

LR Zeitgard

Met een simpele klik hangt de borstel aan het toestel. De Zeitgard heeft standaard drie 'versnellingen', zodat je zelf kan kiezen hoe intensief je wilt reinigen. Ik ben rustig begonnen op de eerste stand en dat was voor mij eigenlijk grondig genoeg. Tip: ga niet te snel naar een hogere stand, test eerst op het gemak uit wat je huid aankan, want te veel en te hard reinigen, is ook niet erg bevorderlijk. Elke reiniging duurt welgeteld één minuut, elke 20 seconden is er een korte toon die aanduidt dat je naar een volgende gezichtszone kan verschuiven en na een minuut stopt het toestel ook vanzelf. Easy as one, two, three!

Zelf gebruik ik met een reinigingsborstel graag een gelreiniger, maar ik denk dat je gewoon moet kiezen wat je zelf het fijnste vindt aanvoelen - en dat kan ook een crème of mousse zijn. Wil je graag alles van hetzelfde merk, dan kan je van LR ook de Cleansing System Gel of Cream kopen (gel voor de normale huid, crème voor de gevoelige huid), maar voor mij geen must.

De LR Zeitgard Cleansing Brush koop je bij LR-partners (vertegenwoordigers). De Cleansing System Beauty Kit (toestel, borstelkop, laadstation met adapter) kost € 199,90, een nieuwe borstelkop kost € 27,90 en de Cleansing Gel of Cleansing Cream koop je voor € 19,90 per flesje. Prijsgewijs is de Zeitgard dus een zwaargewichtje in verhouding tot zijn tegenstanders, die toch ietsje goedkoper worden verkocht, maar qua reinigingskracht moet hij gelukkig niet onderdoen.
Share:

23 opmerkingen

 1. Hij ziet er wel fijn uit. Ik ben nog geen elektrische cleansing brush, omdat ik denk dat dit te agressief is voor mijn huid. (Kan niet erg veel verdragen haha.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben indertijd stilletjes aan begonnen - als je meteen twee keer per dag zo'n borstel gebruikt, komt het inderdaad niet goed, denk ik. En daar hoef je dan niet eens speciaal een gevoelige huid voor te hebben. Maar ik was begonnen met enkele keren per week en dat werkte goed!

   Verwijderen
  2. Dat is het unieke aan de zeitgard die Is heel verdraagzaam er zit veel techniek in de borstel dat verklaard ook de prijs.
   Afgeronde filamenten die zeer zacht aanvoelen.
   De zeitgard wordt ook al Dior Dermatologen gebruikt bij acne behandelingen.
   Wil je hem testen mail me dan even. Gestel1@ziggo.nl

   Verwijderen
 2. Hmmm, ik denk dat hij echt goed gaat moeten zijn om tegen de Clarisonic op te kunnen. Dat merk is veel bekender en draagt ongeveer dezelfde prijs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's inderdaad de te kloppen concurrent :-)

   Verwijderen
  2. De zeitgard heeft meerdere USP ten opzichte van clairosinic. Als eerste de unieke borstelkop met ieder filament dat Is afgerond ipv gesneden wat een goedkopere oplossing Is. Daarnaast staan ze verder uit elkaar en zijn ze langer en zachter. Er blijft geen vuil achter tussen de filamenten. En tenslotte zit in elk filament micro silver verwerk dat een gepatenteerd product Is en een anti bacteriële werking heeft.
   Maar als u hem zelf wil testen kom ik hem graag even demonstreren.
   Gestel1@ziggo.nl

   Verwijderen
  3. Ik had de clairsonic al jaren, heb vandaag de zeitgard getest. Stukken beter. Veel minder agressief dan de clairsonic!

   Verwijderen
 3. Ben nog niet bekend met dit merk, klinkt wel veelbelovend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kende het voorheen ook nog niet!

   Verwijderen
  2. Inleg u graag alles uit over dit merk dat al 30 jaar actief Is als producent in Duitsland.

   Verwijderen
 4. Het klinkt inderdaad veelbelovend, maar weet niet of mijn huid wel tegen zo'n elektrische borstel kan. Heb nogal een gevoelige huid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijft een beetje aftasten, dat klopt. Ik ben indertijd begonnen met enkele keren per week, anders zou het te snel en te veel zijn.

   Verwijderen
 5. Is dit ook aan te raden voor mensen met een extreem droge en gevoelige huid? Zelf bij een por van m'n vriend slaag ik al direct rood uit :)?

  Ilona
  www.artthisisart.blogpost.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is in principe ook geschikt voor gevoeligere huidjes, maar dan zou ik sowieso al nooit de borstel voor de gewone huid gebruiken, steeds de meest zachte en dan beginnen met een paar keer per week, op de lichtste stand. Eigenlijk zou je dat eens moeten kunnen uittesten, voor je het koopt :-)

   Verwijderen
 6. Lijkt mij een fijne reinigingsborstel, ik heb zelf de VisaPure en gebruik het maar 1keer per week en de andere dagen gebruik ik een washandje en dat werkt voor mij goed :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zeker, gewoon doen wat voor je werkt! Hoeft zeker niet elke dag.

   Verwijderen
 7. Ik gebruik de zeitgard dagelijks omdat het kan en een verdraagzaam systeem Is, snel is, makkelijk in gebruik Is en bovendien je huid er van opknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zeg je waarschijnlijk omdat je het product verkoopt, ik zelf hen de zeitgard 1 en 2 en het voegt echt niks toe. Laatst nog contact gezocht met het bedrijf, maar dan is er ineens iemand die reageert.....

   Verwijderen
 8. Ik gebruik de zeitgard dagelijks omdat het kan en een verdraagzaam systeem Is, snel is, makkelijk in gebruik Is en bovendien je huid er van opknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meer info over dit elektronisch gelaatsreinigingstoestel kan je ook vinden op http://www.beme.be/info-zeitgard. Eens je het toestel zelf gebruikt, zal je ondervinden dat het de resultaten biedt, die beloofd worden. Ik ben persoonlijk uiterst tevreden hierover.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zeitgardsysteem voegt echt niks toe, het is een te duur verkooppraatje waar de consulent veel aan verdiend. Niet kopen.

   Verwijderen
 10. De resultaten worden je aangepraat, trap er niet in want het voegt echt niks toe en je knapt er ook niet van op. Ja, de vertegewoordiger Wel, als die er genoeg verkoopt kan hij/zij er een leuke auto van rijden....

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig