24 november 2015

The Body Shop Frosted Plum

The Body Shop Frosted Plum

Stilaan voel ik de kerstsfeer overal opkomen, al heb ik dit jaar precies geen zin in het opzetten van de kerstboom. Nope. Dit jaar skip ik de boom en ga ik voluit voor kaarsen, sfeerlichten en mijn Alessi kerststalletje. Maar laat dat de kerstpret vooral niet bederven!

En 't is niet omdat ik geen boom zet, dat ik geen kerstcadeautjes verwelkom, haha. Op mijn kerstwishlist staan vaak heerlijke verwenproducten - zoals deze The Body Shop Frosted Plum. Het is een geheel nieuwe lijn die sinds kort de kerstcollectie bemant, samen met reruns Frosted Cranberry en Glazed Apple. Fijn om te geven of om te krijgen!

The Body Shop Frosted Plum

The Body Shop Frosted Plum

The Body Shop Frosted Plum

The Body Shop Frosted Plum

Frosted Plum staat voor een fruitig-bloemige geur: het zoete, bijna suikerige van rijpe pruimen krijgt een ietwat frisse tegenwind van magnolia en pioenrozen zodat het geheel mooi in balans blijft.

De grote glazen bol bevat een paarse Shimmer Mist met een massa superfijn zilverkleurige shimmers. Na een tijdje zakken de shimmers naar de bodem, dus ik vind het fijn om er af en toe mee te schudden - net een sneeuwbol! - zodat ik de shimmers doorheen het flesje kan zien dansen. Het kind in mij kan er dan gefascineerd naar kijken :D Het is geen volwaardige eau de toilette of eau de parfum, maar is als echt bath & body product bedoeld om over je hele lijf te sprayen, de geur te layeren en te versterken. Van die shimmers hoef je trouwens geen schrik te hebben, die zijn echt superfijn en heel subtiel aanwezig op de huid.

Een meer geconcentreerde portie vind je in de Shimmer Lotion. Deze zit in een handige pomflacon en daar merk ik het iriserende effect al op van aan de buitenkant van de flacon. De lotion heeft een soort van zilveren parelmoerglans die verraadt hóeveel shimmer er wel in zit. Het meeste daarvan blijft echter aan je handpalmen hangen (tip: handen wassen na gebruik!) zodat wat overblijft op je armen en benen nog best te doen is. Niet zo subtiel als de Shimmer Mist - je ziet ze wel degelijk zitten - maar zeker geschikt om jezelf helemaal te preppen voor een feestje.

In het doorzichtige potje zitten tien Bath Fizzers: een blokje (of twee, waarom ook niet) in je bad zorgt voor een bruisend effect - het werkt gelijkaardig aan de bath bombs van Lush, maar dan zonder psychedelisch kleurenspel. En ik vind dit supertof - sinds de Smoky Poppy-lijn is ook The Body Shop helemaal mee in het badgebeuren, hoera!

Al mogen de 'klassiekers' - scrub en body butter! - zeker niet onderdoen. De Sugar Scrub heeft een hele stevige jelly structuur. Niet zo lopend en vloeibaar als de andere jelly scrubs van The Body Shop, wat het product wat meer stevigheid en 'pak' geeft op mijn lijf. Heel suikerig en plakkerig, maar daardoor kan je de scrub wel grondig inwerken. Van zodra er water bij komt kijken, lost de suiker op waardoor je wat vlotter kan masseren en de scrub goed kan afspoelen.

Heel veel hartjes voor de Body Butter - een superdikke, romige boter die het nodige massagewerk vereist. Maar laat dat het nu allemaal waard zijn, want qua hydratatie is deze Frosted Plum Body Butter een toppertje. Bijna 48 uur later was mijn huid nog altijd gevoed en zacht, ik voelde de body butter gewoon zo lang doorwerken! Niet iets dat ik vaak ervaar, dus ik denk dat deze een aanradertje is voor 'putteke winter' of voor wie sowieso al een drogere huid heeft.

Euhm... héllo, The Body Shop - geurkaarsen?! Moet zijn dat mijn geheugen een zeef is, want ik wist helemaal niet (meer) dat The Body Shop ook geurkaarsen verkocht. Een hele fijne toevoeging in elk geval, I like it! Ik heb vorig jaar bijvoorbeeld een aantal geurkaarsen op mijn kerstwishlist gezet, als ultieme luxe die ik mezelf daarmee cadeau doe. Het hele huis ruikt lekker én het zorgt direct voor heel wat gezelligheid. Bovendien kan je de mooie glazen kaarsenhouders nadien nog recycleren als houders voor theelichtjes, wattenschijfjes - of staafjes en kwastenhouders. Double score! Mijn Frosted Plum geurkaars begon jammer genoeg vrijwel onmiddellijk te 'tunnelen', dus in een rechte tunnel naar beneden te branden met daarrond een vaste kaarsring in plaats van het volledige kaarsoppervlak te laten smelten. Ik weet dat er trucjes bestaan om dit enigszins terug recht te trekken, daar moet ik eens naar op zoek!

The Body Shop Frosted Plum

Dit zijn nu de losse producten, maar je kan bij The Body Shop heel wat pre-made kerstpakketjes vinden. Superfijn is daarbij dat ze dit jaar samenwerken met WaterAid om veilig drinkwater te voorzien voor zij die er geen toegang toe hebben. Als je een van de deelnemende pakketjes koopt, schenk je meteen een dag schoon water aan een familie in Ethiopië. The gift that keeps on giving!

The Body Shop Frosted Plum
Bath Fizzers - 10 x 30 g voor € 15,00
Sugar Scrub - 250 ml voor € 18,00
Shimmer Lotion - 250 ml voor € 10,00
Shimmer Mist - 100 ml voor € 12,00
Body Butter - 200 ml voor € 16,00
Geurkaars - 200 g voor € 15,00
Share:

20 opmerkingen

 1. Oehhh...lijkt mij een heerlijke collectie, ik wil er alles van :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben nog meer, trouwens :-) Ook een lipbalsem en douchegel, onder andere. Dus keuze genoeg!

   Verwijderen
 2. Heerlijke producten alweer, ik moet snel nog eens binnenspringen in The Body Shop precies :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, ik wil bijna zeggen: ruikt lekker, maar helaas een geurcomputer bestaat nog niet, in ieder geval ruikt het in mijn gedacht heerlijk en ziet het er ook ongelofelijk goed uit!!
  Greetz, Inge.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, zo jammer dat ik de geur niet kan transporteren naar de andere kant van de lijn! Zou superhandig zijn :D

   Verwijderen
 4. 100% mijn stijl van geuren! Ik ben fan!

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke lijn! Na de body butter wil ik graag nog meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het niet echt voor fruitgeuren maar deze vind ik echt lekker ruiken. Heb er ook een set van gekocht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het een mooie mix tussen fruitig en bloemig, lekker!

   Verwijderen
 7. Ik heb het niet echt voor fruitgeuren maar deze vind ik echt lekker ruiken. Heb er ook een set van gekocht

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb zelf de bath fizzers aangekocht en hier thuis worden ze met veel plezier gebruikt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. van die sugarscrubs zou ik bijna willen proeven, ziet er net iets jelly om te eten uit :d cute lijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het! Het is heel verleidelijk, ze ruiken goed en zien er vrij eetbaar uit. Maar euhm.. best niet doen ;-)

   Verwijderen
 10. Zo een mooie collectie, en ze zien er zo mooi uit!!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig