1 december 2015

Givenchy Teint Couture Balm & Concealer

Givenchy Teint Couture Balm & Concealer

Al van de zomer ligt hij in de winkels, de Givenchy Teint Couture Balm en de bijbehorende Concealer. Hij wordt gesitueerd tussen een BB cream en een foundation: meer dan een BB, maar minder dan een foundation.

Ik weet niet of ik dat zo zou stellen. Ik vind de Givenchy Teint Couture Balm wél een foundation, zeker naar dekking toe. Maar dan een comfortabele balsemfoundation, die een hybride textuur heeft en versmelt met de huid.
Het is een echt unieke emulsie met een textuur die transformeert en sensaties opwekt. De luxe van de materie: het diamantpoeder verzacht de gelaatstrekken en verspreidt een zacht licht - Nicholas Degennes
Givenchy Teint Couture Balm & Concealer

Teint Couture Balm zit in een compacte, reisvriendelijke flacon. Je duwt er net zoveel uit als je nodig hebt en daarbij merk ik meteen dat de textuur toch speciaal is: wat dikker dan een gewone foundation, het voelt ook echt aan als een romige balsem. Het blijkt een water-in-siliconeformule die werd verrijkt met lichte en vluchtige oliën. Die laatste verdwijnen bij het aanbrengen en creëeren dan een voile, een blurring effect op je huid. Toch voelt Teint Couture Balm niet vettig aan - de balsem voelt juist heel licht en luchtig en wordt zo goed als één met je huid. Er is een goede hydratatie en antioxiderende werking met extract van jasmijnbloem en vitamine E, een beschermende SPF 15 en het diamantpoeder dat op de juiste plekken het licht van je huid weerkaatst en zo de grauwe(re) plekken vervaagt.

De compacte stickconcealer - Teint Couture Concealer - is een twee-in-een met de corrigerende beige kleur en de oplichtende roze kleur. Zo krijg je zowel dekking als highlighting, en dat werkt wonderwel prima. In principe kan je de kleuren rechtstreeks aanbrengen, maar ik vind het prettiger om de concealer eerst op te warmen, wat het wat gemakkelijker werken maakt.

Givenchy Teint Couture Balm & Concealer

Ik draag hier Givenchy Teint Couture Balm in N°4 Nude Beige (afgepoederd met MAC Prep + Prime Transparant Finishing Powder) en Givenchy Teint Couture Concealer in N°2 Dentelle Beige

In totaal vind je Givenchy Teint Couture Balm in acht kleuren, maar bij ICI Paris XL (waar de producten exclusief te koop zijn) zie ik maar zes, te beginnen bij N°3 Nude Sand. Beetje jammer dat nummer 1 en 2 er niet bij staan! Je ziet het niet zo duidelijk op de foto, maar N°4 Nude Beige is op dit ogenblik al een beetje te donker voor mij - en dan ben ik nog niet op mijn bleekst. Ik zal dus naar de lichtere kleuren moeten kijken, maar ik kan eigenlijk enkel schuiven naar N°3 Nude Sand.

De Teint Couture Balm geeft een mooie dekking - ik werk met mijn Bobbi Brown Full Coverage Face Brush en hoef op mijn gezicht verder geen extra concealer te gebruiken. Ik merk wel dat ik een egaliserende/opvullende primer nodig heb - zoniet accentueert de Teint Couture Balm de poriën op de wangen, aan weerszijden van de neus. Ik vermoed ergens dat 'ie op z'n best is op een droge tot normale huid en mijn vettere T-zone er misschien net wat te veel van vergt. Over het algemeen vind ik het wel een foundation met een mooie effect en goede houdbaarheid, dus er valt zeker mee te werken, ook met een gecombineerde huid. 

Ik gebruik wél een concealer onder de ogen, met name Givenchy Teint Couture Concealer in N°2 Dentelle Beige (er is ook nog N°1 Soie Ivoire en N°3 Mousseline Hâlé, telkens met een combinatie van beige en roze). De concealer warm ik op met mijn ringvinger en dep dan rechtstreeks waar nodig. Het beige en roze mengt zich mooi tot een dekkend en éclatgevend geheel en hecht goed aan mijn ietwat droge en frêle oogleden. Omdat de materie wat droger is dan een vloeibare concealer, kan je hier het poeder gerust skippen.

Givenchy Teint Couture Balm - € 41,00 exclusief bij ICI Paris XL
Givenchy Teint Couture Concealer € 33,50 exclusief bij ICI Paris XL
Share:

7 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig