24 februari 2016

Makeup snapshot: Estée Lauder Sumptuous Knockout Eye collectie

Estée Lauder Sumptuous Knockout

Ziehier mijn zondagse poging tot het transformeren van mijn sleepy Sunday outfit naar een Estée Lauder Knockout - lol! Een beetje make-up helpt dan altijd en ik legde alle producten samen voor een nieuwe make-up snapshot.

Estée Lauder Sumptuous Knockout

Een mascara maakt elke make-uplook af - en mijn wimpers hebben die boost gewoon nodig! Deze is de Estée Lauder Sumptuous Knockout Defining Lift & Fan Mascara in 01 Black. Een hele mondvol, waarmee duidelijk wordt dat de Sumptuous Knockout gaat voor perfect gescheiden, gelifte en uitwaaierende wimpers. 

Het borsteltje - de Clump Separation Brush - is vrij fijn en klein en raakt eigenlijk langs alle kanten, tot op de tip toe, alle wimpertjes. Door de vorm kan je helemaal tot aan de wortels van je wimpers komen en ze coaten met de vezelrijke en diepzwarte formule. Ik zie onmiddellijk het gedefinieerde fan-effect waar de Sumptuous Knockout mascara voor staat. Voordeel is dat je de laagjes blijvend kan opbouwen, zonder dat de formule klonterig wordt of dat je wimpers crunchy aanvoelen. Prima voor mij, want ik wil graag meer volume en daar moet ik wel wat laagjes voor opbouwen. De houdbaarheid is zéér goed, de mascara brokkelt niet af doorheen de dag, er is geen transfer op de oogleden en op het einde van de dag is 'ie makkelijk te verwijderen met een reiniger.

Als Double Wear foundationfanaat zeg ik ja tegen elk Double Wear product. Het ranke automatische potloodje is de nieuwe Double Wear Infinite Waterproof Eyeliner in 01 Kohl Noir. Een handige verpakking, want je moet het potlood niet per se slijpen (het kan echter wel, er zit een slijpertje verstopt onder de siliconen punt!) maar twist gewoon het puntje verder naar boven. De siliconen punt aan het uiteinde is ideaal om de look wat meer smokey te maken.

De Double Wear Infinite Waterproof Eyeliner staat garant voor een zeer creamy en gepigmenteerde formule. Dit potloodje glijdt zonder moeite zowel over mijn huid als over de waterlijn en blijft direct netjes zitten. Je hebt nog wel wat tijd om het te vervagen, maar daarna bougeert het gewoonweg niet meer. Ik heb vrij waterige ogen en er zijn niet veel potloden die het echt lang uithouden op mijn waterlijn - maar deze houdt het méér dan behoorlijk vol!

Estée Lauder Sumptuous Knockout

Estée Lauder Sumptuous Knockout

Estée Lauder Sumptuous Knockout

Hierboven zie je het full face effect - en nog eens een close-up van mijn oogmake-up. Uiteraard ging ik voor een laagje Estée Lauder Double Wear foundation! Concealer van het moment is dan weer Givenchy Teint Couture, die ik eerst opwarm met mijn ringvinger en dan al deppend aanbreng. Een beetje Laura Mercier Secret Brightening Powder en Givenchy Poudre Première maken het af. Op de ogen ging ik voor een lichte smokey look met vooral veel eyeliner boven- en onderaan en mascara, zodat ik de nieuwe Estée Lauder Sumptuous Knockout Eye collectie kon testen. Mijn wenkbrauwen vulde ik in met Anastasia Beverly Hills Brow Wiz en de Clear Brow Gel. Op de wangen nog wat Charlotte Tilbury bronzer, een oude limited edition Chanel Horizon blush en een beetje lentegloed met Dior Nude Air Glowing Gardens in Glowing Nude als highlighter en in mijn binnenste ooghoeken. De lippen hield ik neutraal met een MAC lipstick in de kleur Japanese Maple. Dit is een Cremesheen uit de vaste collectie en is een ietwat warmere nude met een glansje. Op de nagels trouwens een sneak peek van Guerlain La Petite Robe Noire nagellak in 007 Black Perfecto - soon more!

Estée Lauder Sumptuous Knockout Defining Lift & Mascara - € 30,52
Estée Lauder Double Wear Infinite Waterproof Eyeliner in de kleuren Kohl Noir / Espresso / Graphite / Indigo / Deep Plum / Blackened Sapphire / Blackened Emerald / Blackened Onyx - € 24,30
Verkrijgbaar bij Estée Lauder-verkooppunten en online op esteelauder.be
Share:

11 opmerkingen

 1. Mooie look ! Ik heb nog steeds geen potlood gevonden dat blijft zitten op mijn waterlijn en niet irriteert. Misschien deze dan maar eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er ook al véél geprobeerd! Ik vind dit toch wel een van de beter qua houdbaarheid.

   Verwijderen
 2. Dat is een prachtige look!
  Het staat je goed en wat een schitterende producten.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, lekker neutraal maar toch met genoeg POW.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige look! En oh, die Chanel blush moet ik ook nog is bovenhalen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik hem vaak! Heb al pan geraakt, maar vind het leuker om hem te gebruiken dan te laten liggen, haha. Had toch wel graag dat ze deze terug zouden verkopen :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig