23 februari 2016

Deo & care

Deo & care

Ik ben vast niet de enige: snel de douche in en dan nog even de oksels scheren. Ja, scheerschuim of -gel, dat maakt het allemaal gemakkelijker en het is beter voor de huid, maar uiteindelijk gebruik ik het vaker niet dan wel. Haast en spoed...

Blijkbaar heeft de okselhuid 14 dagen nodig om zich te kunnen vernieuwen, maar aangezien ik mijn oksels zo'n drie keer week scheer, gun ik ze nooit de nodige rust. Nog meer schokkende cijfers: 36% van wat er onder de oksel wordt weggeschoren, is huid en gemiddeld maken we 14 scheerbewegingen per oksel. Nogal wiedes dat ik af en toe wel eens met een irritatie zit, een ongemakkelijk gevoel dat wijst op een beschadigde huid. Een goede deo kan de oplossing bieden - onderstaande deo's beperken zich niet enkel tot anti-transpirerende eigenschappen maar gaan ook voluit voor verzorging.

Dove Original deo

Wie kent ze niet, de Dove Originals? Een solide basic die voortgaat op de Dove hydraterende crème en intussen een klassieker is. De geur is clean en neemt de plaats in eventuele zweetgeurtjes; de formule is verzorgend en brengt mijn geïrriteerde okselhuid terug in balans met de Dove hydraterende crème en vitamine E. Persoonlijk gebruik ik het liefst de compacte roll-on die je op z'n kop kan zetten om zonder problemen de volledige inhoud op te gebruiken. Al vind ik het evenzeer geweldig dat Dove erin geslaagd is om het formaat van fullsize deospray te minimaliseren tot een compressed versie!

Nivea Protect & Care deo

Die andere klassieker - de Nivea blauwe pot - heeft er sinds januari twee zusjes bij in de vorm van Nivea Protect & Care. Er zit geen alcohol in de deo - geen prikkend gevoel na het scheren, hoera! - en de milde ingrediënten van Nivea Crème werden ook hierin verwerkt: panthenol beschermt tegen irritaties en scheerbeurten, glycerol hydrateert de okselhuid en octyldodecanol verzacht en versoepelt de okselzone. Geurgewijs herken je meteen dé Nivea-geur: de frisse topnoten zijn citroen en bergamot, het bloemig hart wordt gevormd door jasmijn en roos en de basis is zacht met muskus en sandelhout.

De roll-on zit in een glazen flacon - best fancy en zwaar, maar misschien iets minder handig voor onderweg. De spray heeft een ingebouwd slot waardoor je geen tijd hoeft te steken in het terugvinden van een verloren dopje.

Welke deo gebruiken jullie graag?

Dove Original roll-on deodorant - 50 ml voor € 3,29
Dove Original spray deodorant compressed - 75 ml voor € 3,19
Nivea Protect & Care spray deodorant - 150 ml voor € 3,29
Nivea Protect & Care roll-on deodorant - 50 ml voor € 3,09
Share:

13 opmerkingen

 1. Ik gebruik ze beiden erg graag. Doordat het zo'n vertrouwde geur heeft en omdat ik weet dat ze gewoon goed werken. Beiden trouwens. Niet voor niets zijn Dove & Nivea mijn favo deo's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik die van mijn eigen ha-ra lijn want deo's zijn zo verschrikkelijk zegt en veroorzaakt ook bij vrouwen borstkanker.. toen ik alles had gelezen daarover was ik er gelijk klaar mee, rollers zijn wel goed maar die spray deo is echt slecht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik het liefst van al een roller. Lang ook alleen maar sprays gebruikt, maar opeens de klik gemaakt en ik merk ook dat ik met een roller beter bestand ben tegen zweet. Af en toe vind ik een spray wel fijn, is lekker fris als ik ga sporten.

   Verwijderen
 3. Ik ben vooral fan van de Nivea bodylotions, en de blauwe pot doet ook wel wonderen voor droge plekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blijf van van mijn secret deo's, maar deze van Nivea en Dove vind ik ook superfijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig zo een deo met ingebouwd slotje.
  Ben namelijk altijd de dop kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik beide, zijn super fijn!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig