11 februari 2016

Galénic Teint Lumière

Galénic Teint Lumière

Ik probeerde laatst enkele producten van Galénic uit, een merk dat ik vooral associeerde met farmaceutische skincare. De Galénic Teint Lumière producten combineren verzorging en make-up, een beetje een all-in-one.

Galénic Teint Lumière

Galénic Teint Lumière
Galénic Teint Lumière Flash Touch-Up - Galénic DD SPF 25 Teint Lumière Perfection Beauté (swatch en uitgeblend)

De grotere tube is Galénic DD SPF 25 Teint Lumière Perfection Beauté, een instant beautifier. Galénic werkt met de Light Color Dispersion techniek waarmee ze licht, kleur en transparantie willen omvatten. Pigmenten en hydraterende bestanddelen (Uncaria-extract, glycerine, hyaluronzuur) worden daarbij in microscopisch kleine deeltjes verwerkt in de oliën - zo zijn de actieve bestanddelen beter beschermd, kunnen de pigmenten egaal over de huid worden verspreid maar blijft de huid droog en zijdezacht aanvoelen.

DD staat voor Daily Defense, een opvolger van de intussen zo bekende BB en CC creams. Met zijn SPF 25 is dit wel een hele fijn manier om je gezicht wat te hydrateren, egaliseren, primen én tegelijk van de nodige zonnebescherming te voorzien.

Teint Lumière Perfection Beauté heeft een beetje een rozig effect, om het grauwige op mijn huid te counteren. Aangenaam voelt het wel, maar héél dekkend is 'ie niet. Wel krijg je een transparante éclat die een wordt met je huid, dus dit is er eentje voor de no make-up days waarbij je toch niet helemaal zonder hulp de deur uit wilt. Ik gebruik hem eigenlijk als primer en zonnebescherming in één, vlak voor mijn foundation. Geen enorm zichtbaar verschil, wel een aangenaam je ne sais quoi.

Galénic Teint Lumière
Galénic DD SPF 25 Teint Lumière Perfection Beauté onder mijn foundation, de Flash Touch-Up bovenop mijn concealer, in de binnenste ooghoek en op de jukbeenderen

De Galénic Flash Touch-Up doet je waarschijnlijk ook wel denken aan het iconische YSL Touche Eclat klikpennetje - qua werking zitten deze twee helemaal op dezelfde golflengte: Flash Touch-Up bevat corrigerende pigmenten die een beetje licht brengen op je schaduwzones. Ik gebruikte hem hier bovenop mijn concealer, in de binnenste ooghoek en hoog op de jukbeenderen, om zo wat extra licht aan te trekken, maar je kan ook gaan voor zones als de neusbrug, boven de cupidoboog, op de kin of op het voorhoofd, net tussen de ogen in. Ook bij deze Flash Touch-Up is de formule vederlicht en kan je hem gemakkelijk inblenden met je vingers. Door zijn compacte formaat en ingebouwde kwastje, is 'ie ook perfect handtasmateriaal voor de nodige touch-ups. Kenden jullie Galénic al?

Galénic DD Teint Lumière SPF 25 - 40 ml voor € 25,60
Galénic Teint Lumière Flash Touch-Up - 2 ml voor € 21,40
Verkrijgbaar bij de (para)farmacie
Share:

11 opmerkingen

 1. Zelf ben ik ook grotere fan van de touch-up dan van de teint lumiere zelf! Misschien moet ik 'm ook eens als make-up basis gebruiken, want voor mij is hij echt totaal niet dekkend genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, op zichzelf is hij voor mij ook niet dekkend. 't Is een goede basis voor wat éclat en een degelijke SPF. Misschien als je de perfecte huid hebt, dat dit wel voldoende is? :-)

   Verwijderen
 2. Ik ken dit helemaal niet maar ik vind het er goed uitzien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne producten hé ! Vooral de touch-up komt van pas na korte nachtjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, die Touch-Up is handig! Ik heb al vaker van die klikpennetjes gebruikt, werkt altijd goed.

   Verwijderen
 4. Ik schrok van de oranje kleur, maar het ziet er bij jou toch erg natuurlijk uit. Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De binnenkant van mijn arm is het bleekste :-) Maar ik wilde laten zien hoe het uit de tube komt en wat er dan van overblijft als je het inblendt.

   Verwijderen
 5. Oh ziet er mooi uit, ik gebruikte vroeger heel vaak producten van dit merk ,moet ik dus nog eens herbekijken dus!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig